Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü Compec tarafından düzenlenen Boğaziçi TechSummit 2022, yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye ’ın platin sponsorluğunda başladı. Siber güvenlik, veri bilimi, uzay sistemleri, e-ticaret ve daha birçok farklı disipline dair modern yaklaşımları uzmanlarından dinleme fırsatı sunan etkinlikte, intenseye ’ın Kurucu Ortağı ve CTO’su Serhat Çillidağ da “Yapay Zekânın Geleneksel Yazılım Geliştirmeye Getirdiği Yeni Soluk” başlıklı bir konuşma yaptı. Ayrıca, öğrenciler hafta sonu boyunca intenseye ’ın standını ziyaret ederek şirketi daha yakından tanıma fırsatı bulacak ve kariyer fırsatları hakkında bilgi alabilecek.
Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü Compec tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen Boğaziçi TechSummit, intenseye ’ın katılımıyla 4, 5, 6 Mart tarihlerinde gerçekleşiyor. Zirve teknolojinin farklı disiplinlerinde uzmanlaşmış isimlere, sektörün öncüsü şirketlere ve girişimlere ev sahipliği yapıyor.
Yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye’ın Kurucu Ortağı ve CTO’su Serhat Çillidağ da etkinlik kapsamında bir konuşma yaptı. Çillidağ konuşmasında, intenseye ’ın üretim tesislerindeki mevcut kameralara bağlanarak çalışma alanlarının iş sağlığı ve güvenliği (İSG) açısından yönetimine ve 7/24 denetlenmesine, işletmelerin gerçek zamanlı ihlal bildirimlerine erişim sağlamasına nasıl destek olduklarını aktardı. Konuşmasında derin öğrenme ve bilgisayarlı görü konularına da değinen Çillidağ, bu kapsamda yapay zekâ ve büyük veri alanlarında yaptıkları çalışmaları da örnek vakalar üzerinden katılımcılar ile paylaştı. Çillidağ ayrıca, yapay zekâ üzerine yeni girişimleri desteklemek amacıyla genç girişimcilerin bu alanda karşılaşabilecekleri muhtemel zorlukları paylaştı.
Bunun yanı sıra öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde yer alan Garanti Kültür Merkezi’nde 5 – 6 Mart tarihlerinde intenseye ’ın standını ziyaret ederek şirketin çözümleri ve sunduğu kariyer fırsatları hakkında detaylı bilgi alabilecek.
İlgili Haberler
>> Yapay Zeka İnterneti Yeniden Şekillendirecek: Yeni Araştırma Sonuçları