Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, akıllı bileklik tarafındaki yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, yakın zamanda Xiaomi Smart Band 8′i teknoloji severlerin beğenisine sundu. Peki bu cihazın ne gibi özellikleri var? Hatta isterseniz Smart Band 7 ile arasında ne gibi farklar var, bunlara da kısaca göz atalım.
Öncelikle akıllı bilekliklerin kullanım alanlarına göz atalım…
Bildiğiniz gibi günümüzde pek çok akıllı saat modeli bulunuyor. Bu cihazlar, hem tasarım detaylarıyla göz okşuyor hem de teknik özellikleriyle pek çok ihtiyacı karşılayabiliyor. Tabii tüm bunların maddi olarak karşılığı var.
Akıllı bileklikler ise, akıllı saatlere kıyasla daha mütevazi tasarım detayları ve genel hatlarıyla ihtiyaç duyulabilecek pek çok özelliği sunan cihazlar. Dolayısıyla bu cihazlar, akıllı saatlere kıyasla daha uygun fiyatlarla satılıyor.
Öte yandan, “Akıllı bileklikler çok da güçlü değildir.” diye düşünmeyin. Kimi kullanıcılar, bileklerinde daha ince ve hafif cihazlara yer vermek ister. Hem akıllı saatlerde yer verilen çoğu özellik, pek çok kullanıcı için önemsiz olabilir. Kalp ritmi takibi, adım takibi, kalori takibi gibi detaylar size yetiyor olabilir. Bu özellikleri de akıllı bilekliklerde bulabiliyorsunuz. İşte bu gibi noktalarda da akıllı bilekliklerin “fiyat performans” odaklı gayet güçlü çözümler olduğu anlaşılıyor.
Xiaomi Smart Band 8 ile egzersizde yeni bir dönem
Ürünümüz, beraberinde gelen kayışıyla birlikte 27 gram ağırlıkta. Yani gayet hafif olduğunu ve yumuşak kayış malzemesi sayesinde bilekte bir rahatsızlık hissi uyandırmadığını söyleyebiliriz. Hatta isterseniz bilekliğinizi bir zincire takarak kolye gibi de kullanabilirsiniz. Öte yandan, 5 ATM suya dayanıklı yapıda geldiğini de belirtelim.
Xiaomi bilekliklerden kullandıysanız, ekranın yer aldığı çerçeveyi kayıştan rahatlıkla çıkarabildiğinizi ve takabildiğinizi de biliyorsunuzdur. Bu akım, yeni modelde de devam ediyor. Bu sayede isterseniz farklı renklerde hatta farklı materyallerde kayışlar satın alarak gündelik modunuza göre farklı görsel detaylar elde edebilirsiniz. Bu, “görsellik” tarafında bir akıllı bileklik için fazlasıyla önemli bir özgürlük.
Büyük bir ekrana sahip
Xiaomi Smart Band 8, 1.62 inç değerde, bir akıllı bileklik için yeterli diyebileceğimiz büyüklükte bir ekrana sahip. 192 x 490 çözünürlük sunan bu ekran, 600 nit’e kadar parlaklık sunabiliyor. Bu sayede güneş altındayken de rahatlıkla kullanabiliriz. Ekranımız dokunmatik yapıda ve yer verilen arayüzün de kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.
Hem Android hem de iOS uyumlu! Mi Fitness uygulamasını da kurmayı ihmal etmeyin!
Bluetooth 5.1 kablosuz bağlantı teknolojisi sayesinde Android ve iOS işletim sistemli telefonlarınızla eşleştirerek kullanabilirsiniz
Xiaomi Smart Band 8, hem Android hem de iOS tarafıyla uyumlu çalışıyor. Bu akıllı bileklik için en az Android 6.0 ya da en az iOS 12.0 işletim sistemi sürümüne sahip bir telefonunuz olmalı.
Bünyesinde yüksek hassasiyetli 6 eksenli sensör, PPG kalp atış hızı sensörü ve ortam ışığı sensörü bulunan cihaz, resmi uygulaması “Mi Fitness” sayesinde tüm özelliklerini kullanabilmenize imkân sunuyor.
Tüm gün boyunca stres izleme yapabilir, uyku takibi yapabilir, tüm gün kalp atış hızınızı izleyebilir ve gün boyu kandaki oksijen oranınızı da takip edebilirsiniz.
150’den fazla egzersiz modu
Üründe 150’den fazla egzersiz modu bulunuyor. Yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme, ağırlık kaldırma, kaykay, buz pateni, tenis ve daha aklınıza gelebilecek pek çok seçenek var. Böyle zengin bir yelpazenin sunulması, haliyle beğenimizi kazandı. Öte yandan, az evvel bu cihazın bir kolye gibi de konumlandırılabildiğinden söz etmiştik. Bir başka imkândan daha söz edelim isterseniz…
Xiaomi Smart Band 8 için koşu klipsi var. Ayrıca satılan bu klips sayesinde, ürünü ayakkabınıza sabitleyebilir ve koşarken çok daha iyi veriler elde edebilirsiniz. Xiaomi, bu modu Pebble modu olarak tanımlıyor ve yaptığı egzersizleri daha profesyonel olarak takip eden spor severleri hedefliyor.
Peki ya pil tarafında neler var?
Akıllı bilekliğimiz 190mAh pile sahip ve beraberinde gelen manyetik şarj yatağıyla kısa sürede şarj edilebiliyor. Yaklaşık 1 saatte tamamen şarj edilebilen bileklik, günlük normal kullanım profilinde tek şarj ile 16 güne varan deneyimleri mümkün kılıyor. Eğer her gün saatlerce egzersiz yapıyor ve ürünü telefona bağlayarak kullanıyorsanız, bu kez tek şarj ile 1 haftanın üzerinde kullanım elde edebileceğinizi düşünüyoruz. Eğer AOD, yani ekran her zaman açık modunu aktifleştirirseniz, bu kez tek şarj ile 6 günlük deneyim mümkün. Pil süresi, haliyle sizin kullanım profilinize göre farklılıklar gösterecektir.
Xiaomi Smart Band 7 ile Xiaomi Smart Band 8 arasında ne gibi farklar var?
İki üründe de 1.62 inç Amoled ekran kullanılıyor. Dikkat çekici bir fark olarak, Smart Band 7’de 500 nit’e kadar, 8’de ise 600 nit’e kadar parlaklık değeri sunuluyor. Dolayısıyla Smart Band 8, güneşli dış mekân deneyimlerinde daha iyi görüntüleme sunabiliyor.
Smart Band 7’de Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisi varken 8’de ise 5.1’in olduğunu görüyoruz.
Smart Band 7’de 110’dan fazla fitness moduna yer verilirken 8’de ise 150’den fazla fitness modu var. Kısacası daha geniş bir egzersiz yelpazesi var.
Smart Band 7’de 180mAh pil var ve bu pil, 2 saatte tamamen şarj edilebiliyor. Smart Band 8’de ise 190mAh pil var ve yaklaşık 1 saatte şarj oluyor. Yani hem kapasite büyümüş hem de daha kısa sürede şarj mümkün.
İlgili haberler
>> Redmi 12 inceleme! Türkiye’de Üretilen Yeni Android Çözümüne Bakıyoruz