VR teknolojisi COVID-19 için kullanıldı!

COVID-19

VR yani sanal gerçeklik teknolojisi COVID-19 için kullanılmaya başlandı. VR ile hasarlı akciğeri görüntülemek mümkün.

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve 400.000 kişiyi enfekte eden coronavirus için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bilim adamları COVID-19 için aşı ve kesin tedavi yöntemlerini araştırırken, bugün bir araştırma da VR teknolojisi ile yapıldı.

George Washington Üniversite Hastanesi, VR teknolojisini kullanarak coronavirus’ten dolayı enfekte olan akciğerleri görme imkanını sunmaya başladı.

VR görüntüleme yazılımı geliştiricileri olan GWU torasik cerrahi şefi Dr. Keith Mortman ve Surgical Theatre tarafından kodlanan bu VR demosu sayesinde sağlık alanında gelişmelerin yaşanılacağı söyleniyor.

McKinsey Coronavirus’ün ekonomiye etkilerini araştırdı

Örneğin VR teknolojisini kullanarak enfekte olmuş olan akciğer ve diğer organlar üzerinde deneyler yapmak mümkün olacak. Bu sayede virüsün panzehirini bulmak daha da kolaylaşacak. Şimdilik test aşamasında olan bu VR demosunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Normalde opak olan akciğerler, enfekte alanlar sarı ile yarı saydam mavi olarak tasvir ediliyor. GWU’nun görselleştirmesi, akciğerlerin akciğerlere yayılmasının ham etkisinin ötesinde, vücudun COVID-19’a nasıl tepki verdiğini gösteriyor.

Coronavirus tedavisi ile eski sağlığına kavuşan çoğu kişide akciğer rahatsızlıklarının başlayacağı söyleniyor. Bu yüzden coronavirus için yetkililerin tüm uyarılarına harfi harfine uymanız gerektiğini belirtelim. İnsandan insana geçen bu virüs için herkes temkinli olursa muhtemelen 2-3 ay içerisinde salgını önlemek yerine sadece tedaviye odaklanabileceğiz.