Elon Musk, bir süre önce paylaştığı bilgilerde, kullanıcıların yakın zamanda uzun tweet’ler atabileceğinden söz etmiş ve 4 bin karakter limitinden söz etmişti. Nihayet bazı ülkelerde beklenen an geldi. Artık uzun tweet’ler atılabiliyor. Tabii bunun bir de bedeli var…
Twitter, 4000 karakter uzunluğunda tweet’ler atılmasına artık izin veriyor. The Verge sitesindeki bilgiler, bu özelliğin kullanılabilmesi için Twitter Blue aboneliğine geçiş yapılması gerektiğini belirtiyor. Eh, bu da aylık en az 8 dolarlık ödeme anlamına geliyor.
Eğer örnek bir tweet görmek istiyorsanız, hemen aşağıdaki tweet’e göz atabilirsiniz.
“Kendinizi ifade etmek için 280 karakterden daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Bu konuda çoğunuzun istekleri olduğunu biliyoruz. Bugünden başlamak üzere, Amerika’daki Twitter Blue aboneleri için daha uzun tweet’ler atabilmek mümkün.
Yine de endişe etmeyin, Twitter hâlâ Twitter. Uzun tweet’ler, ekranda daha fazla kaydırmak demek. Uzun tweet’ler atılabilir, ama ana ekranda yine 280 karakterlik mesajları göreceksiniz. Eğer daha fazlasına erişmek isterseniz, ‘Daha fazlasını göster’ ibaresine tıklayabilirsiniz.
Şu an için uzun tweet’lerin Twitter web’te taslak olarak saklanması veya sonrası için kaydedilmesi mümkün değil.”
need more than 280 characters to express yourself?
we know that lots of you do… and while we love a good thread, sometimes you just want to Tweet everything all at once. we get that.
so we’re introducing longer Tweets! you’re gonna want to check this out. tap this 👉… https://t.co/lge9udRzLE
— Twitter Blue (@TwitterBlue) February 8, 2023
Hangi ülkelerde Twitter Blue aboneliği alınarak uzun tweet’ler atılabiliyor?
GSMArena’daki bilgilere göre ülke sayısı şu an çok sınırlı. Amerika’yı bir kenara bırakırsak, ek olarak şu ülkelerde de kullanım mümkün:
Fransa, Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, Suudi Arabistan, Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Latin Amerika ülkeleri.
Twitter Blue, abonelerine pek çok önemli özellik sunuyor. Bu özellikler arasında, yazılan tweet’i kontrol edip düzenleyebilme, daha uzun videolar yükleyebilme, daha az reklamla karşılaşma ve yazılan yorumlarda daha üste çıkabilme gibi başlıklar var.
Twitter karakter sınırı aslında 140 idi…
Bu, şirketin uzun tweet’ler için attığı ilk adım değil aslında. Orijinalinde platformun 140 karakter sınırı bulunuyordu. Böylece kullanıcıların daha az kelime kullanarak daha parlak mesajlar ortaya çıkarması hedefleniyordu. Zaman içinde, talepler doğrultusunda bu hedeften vazgeçilmiş ve 2017 itibarıyla 280 karakter limitine geçiş yapılmıştı.
İlgili Haberler