Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra platformda hareketli günler yaşanıyor. Musk, mikro blog sitesinin gelirlerini artırmak için yeni hamlelerde bulunuyor ve bunlardan en bilinir olanı da Twitter Blue abonelik servisi. Peki Twitte Blue fiyatını ve sunduğu özellikleri biliyor musunuz?
Twitter Blue, isteğe bağlı bir abonelik. Aylık ücret ödeyerek platformdaki hesabınızı doğrulayabiliyor ve sunulan pek çok özellikten faydalanabiliyorsunuz. Bu abonelik biçimini aylık 8 dolar ya da yıllık 84 dolardan başlayan fiyatlarla tercih edebilir ve kullanabilirsiniz. Şimdi hem özellikler hem de Twitter Blue fiyatı hakkında detaylara inelim.
Twitter Blue ile sunulan özellikler neler?
– İşaretleme (Bookmark): İlginizi çeken tweet’leri organize edip arşivlemek, daha sonrasında da istediğiniz verilere hızlıca erişebilmeniz için ideal bir yöntem. Üstelik, herhangi bir limit yok ve arşivlediğiniz verileri sizden başkası da göremiyor.
– Özelleştirilmiş uygulama ikonları: Bu özellik sayesinde Twitter uygulamasının telefonunuzda görünen logosunu değiştirebilir, farklı renk seçenekleriyle hareket edebilirsiniz. Zaman içinde yeni güncellemelerin de gelmesi muhtemel.
– Tema desteği: Uygulamada kullanabileceğiniz yeni temalar sunuluyor.
– Özel gezinme: Bu özellik sayesinde, takip etmekten hoşlandığınız favori hesapları öne çıkarabilir ve uygulamaya her adım attığınızda evvela onların gönderileriyle karşılaşabilirsiniz. 6 başlığa kadar düzenleme yapabilir, isterseniz daha sonra default ayarlara da geri dönebilirsiniz.
– En popüler makaleler: Ağınızdaki en çok paylaşılan makalelerden söz ediliyor. Bu özellik, sizi takip edenlerin en çok paylaştığı makaleleri karşınıza çıkarıyor, böylece veriye daha kolay erişim sağlayıp ilgi alanlarınız doğrultusunda hareket edebiliyorsunuz.
– Okuyucu: Bu özellik sayesinde, uzun makaleleri daha anlaşılır ve rahat bir şekilde okumanız hedefleniyor. Bir makale açmak istediğinizde, “Reader” düğmesini göreceksiniz ve ona dokunarak okuma moduna geçiş yapabileceksiniz.
Tweet’i geri alma: Bu, gönderdiğiniz tweet’i düzenleme özelliği değil. Diyelim ki bir tweet attınız. Bu tweet, yayına verilmeden evvel size kontrol etmeniz için kısa bir süre tanınıyor. Bu esnada kontrol edip eğer yanlış bir şey varsa tweet’i yayınlanmadan geri alabiliyorsunuz.
Sohbetlerde öncelik: Bir konu hakkında görüş bildirdiğinizde, gönderdiğiniz cevap üstlerde yer alıyor ve böylece gönderi sahibinin daha kolay görebilmesi amaçlanıyor.
Uzun videolar yükleyebilme: Bu, şu an Twitter’ın web sürümüne özel bir detay. 60 dakika uzunluğunda, 2GB dosya boyutuna kadar olan 1080p videoları Twitter’a yükleyebilirsiniz.
Twitter Blue fiyatı, daha doğrusu fiyatları nasıl? Hangi ülkelerde var?
Bu yeni abonelik servisinin Amerika’da iOS ve Android fiyatı aylık 11 dolar. Web’te kullanmak isteyenler için ise, 8 dolar. Twitter Blue fiyatı web için yıllık olarak da belirlenmiş durumda; 84 dolar.
Twitter Blue abonelik servisi, şu an Amerika, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya’da kullanılabiliyor. Zaten bu ülkelerin fiyatlarını da yukarıda görebilirsiniz.
Evet, an itibarıyla ülkemiz Türkiye için bir gelişme yok. Bu abonelik biçimi, muhtemelen yakın zamanda daha fazla ülkede aktifleştirilecektir. Türkiye için Twitter Blue fiyatını merak ediyoruz açıkçası. Umarız fiyatta yerelleştirme unsuru es geçilmez.
Ayrıca, Twitter’a yeni abone olan kişiler için Twitter Blue’ya geçiş yapmak kolay değil. Geçiş yapabilmek için en az 90 günün geçmesi gerekiyor.
Daha fazla detay için Twitter’ın resmi yardım sayfasına göz atabilirsiniz.
İlgili Haberler
>> Türkiye’de Kaç Kişi YouTube Kullanıyor, Ne Amaçla Kullanıyor?