Tüyler Neden Diken Diken Oluyor? İşte Yanıtı

tüyler neden diken diken oluyor

Bilim insanları son zamanlarda tüyler neden diken diken oluyor konusunu araştırmaya başladı. Üstelik ortada herhangi bir soğuk veya benzeri durum yokken böyle bir sonucun yaşanması gerçekten de hayret verici. İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi Charles Darwin tarafından yapılan çalışmalarda bile bunun tam olarak neyden kaynaklandığı ortaya çıkarılamadı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Soğuk havalarda tüylerinizin diken diken olmasına mutlaka alışmışsınızdır. Üstelik sadece insanlarda değil aynı zamanda hayvanlarda da böyle bir durumun görülmesi canlılığın önemli bir belirtisi olarak kendisini belli ediyor. Modern insanların ise soğuktan korunmak gibi bir derdi olmadığı için tüyleri neden böyle bir tepki verdiği büyük merak konusu. Harvard Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirmiş oldukları yeni bir çalışma, konuyu detaylarıyla ortaya koydu.

Tüyler neden diken diken oluyor sorusu bilim insanları tarafından cevaplandı

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre tüylerin verdiği bu tepki aslında soğuktan korunma amaçlı değil. bundan ziyade kök hücrelerin yenilenmesi için vücut buna benzer bir tepki gösteriyor. Bu reaksiyon sayesinde kök hücreler yenileniyor ve daha fazla tüy çıkışı sağlanıyor. Tüylerin böyle bir tepki vermesini sağlayan kaslar sempatik sinirler ile yakından bağlantılı. Sempatik sinirin kıl kökündeki kök hücrelere bağlanmasını mümkün kılan bu sistem sayesinde tüy konusunda hızlı bir gelişme sağlanabiliyor.

tüyler neden diken diken oluyor

 

Burada sizin çok fazla tüylü bir vücut yapısına sahip olmanız fazla bir değişiklik yaratmıyor. Önemli olan vücudun kök hücreleri desteklemesi. Tüyler neden diken diken oluyor sorusunun cevabı henüz aramaya devam ediliyor. Fakat eskiye göre cevaplar biraz daha arttı diyebiliriz. 

Son olarak bilim insanlarına göre bulgular, farklı hücre tiplerinin dış ortamdaki değişikliklere verdikleri tepkilerin anlaşılması için oldukça değerli denilebilir. Bununla ilgili yapılan bilimsel çalışmalar arttıkça çok daha fazla yeni bulgu elde edilecek. Tüyler neden diken diken oluyor sorusu böylece bilimsel bir gelişmeye yol açacak. Sizce tüyler ile ilgili böyle bir sonucun ortaya çıkması daha başka hangi nedenlere bağlı olabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İlgili Haberler

>> Yeni Bir Araştırmaya Göre, COVID19 7 Yıl Önce Çin’de Bir Madende Ortaya Çıktı!

>> Parayla Mutluluk Olur Mu? Bilim İnsanları Açıkladı