Yılda milyarlarca kâğıt belge kullanılan ülkemiz çok önemli bir e-dönüşüm sürecinden geçiyor. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), E-İmza, E-Kimlik, E-Fatura, E-Defter, E-Bordro, E-Mutabakat, E-Tebligat, E-Arşiv, E-Saklama gibi araçlar ve uygulamalarla e-dönüşümde önemli bir süreç yaşıyoruz. Kâğıt ortamından elektronik ortama taşınan her işlem, doğanın korunmasının yanında, ekonomik ve sosyal faydalar da sağlıyor. Türkiye’nin e-dönüşüm ile yılda 3 milyar TL tasarruf etmesi bekleniyor. Yakın gelecekte Türkiye’de; tüm kurumların, kuruluşların, şirketlerin, profesyonellerin, meslek mensuplarının tamamının KEP ve e-imza sahibi olacağı öngörülüyor.
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetlerinin yanı sıra, E-İmza, E-Fatura, E-Defter, E-Tebligat, E-Arşiv ve E-Saklama hizmetlerini bir arada sunan TÜRKKEP, Kayseri Radisson Blu Otel’de Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Mali Müşavirler Odası ile birlikte düzenlediği etkinlikle ülke genelinde yürüttüğü e-dönüşüm hizmetleri hakkında bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.
Ülkemizde KEP, e-imza, e-fatura, e-defter ve e-saklama uygulamalarının kullanımı ile sağlanacak ekonomik tasarrufun yıllık en az 3 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ekonomik tasarrufun yanında, işlerin çok daha hızlı, kaliteli ve verimli yürütülmesine imkân tanıyan e-dönüşüm çözümleri ve hizmetleri, doğanın da korunmasına büyük oranda katkı sağlıyor.
Teknolojinin etkin kullanımı sayesinde şirketler iş gücünden ve maliyetten önemli oranda tasarruf edip verimliliklerini artırabilirken, kâğıda dayalı işlemlerden kaynaklanan masrafları en aza indiriyor. Resmi, hukuki ve ticari işlemler ile yazışmaların fiziki ortamdan bilgisayar ortamına taşınmasıyla şirketler, kurumlar ve bireyler iş süreçlerini çok daha hızlı, kolay ve düşük maliyetle her an gerçekleştirebiliyor.