Türkiye, Boşanma Oranları Listesinde Kaçıncı Sırada?

Dünyada boşanmaların en çok yaşandığı ülke sizce hangisidir? Eğer cevabı bilmiyorsanız, öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz. X’teki (Eski adıyla Twitter.) World of Statistics sayfasının paylaştığı bilgiler, en çok boşanmanın Portekiz’de gerçekleştiğini gösteriyor. Boşanma oranı ise tam %94. Yani evlenenlerin çok büyük bir kısmı mutsuz oluyor ve ayrılmayı tercih ediyor. Ülkemiz Türkiye ise, %25 boşanma oranıyla 9. sırada yer alıyor.

X platformundaki World of Statistics sayfası, ülkelere göre boşanma oranlarını paylaştı. Hemen aşağıda da listeyi görebilirsiniz. Portekiz, %94’lük boşanma oranıyla listenin ilk sırasında yer alıyor. En az boşanmanın yaşandığı ülke ise, %1’lik oranla Hindistan. Hindistan’ın yaklaşık 1.5 milyarlık nüfusa sahip olduğunu da belirtelim.

Sayfa, bu verileri, ülkelerin paylaştığı en güncel bilgilerden yola çıkarak hazırladığını bildiriyor. Yine de, bazı ülkelerden gelen verilerin açıklanalı 6-7 sene olduğunu da söylemekte yarar var. Örneğin, Portekiz verileri 2020 yılına dayanıyor. Bazı kullanıcılar, koronavirüs salgınının etkili olduğu dönemde, Portekiz’de yeni evliliklere bir süre izin verilmediğini ama boşanmalara izin verildiğini bildiriyor. Dolayısıyla boşanma oranının çok yüksek çıkmasının sebebi bu olabilir. Almanya verileri ise 2017 yılına. Yani tamamen güncel bir liste olduğunu söylemek güç.

Ülkelere göre boşanma oranları:

Hindistan: 1%
Vietnam: 7%
Tacikistan: 10%
İran: 14%
Meksika: 17%
Mısır: 17%
Güney Afrika: 17%
Brezilya: 21%
Türkiye: 25%
Kolombiya: 30%
Polonya: 33%
Japonya: 35%
Almanya: 38%
Birleşik Krallık: 41%
Yeni Zelanda: 41%
Avustralya: 43%
Çin: 44%
Amerika Birleşik Devletleri: 45%
Güney Kore: 46%
Danimarka: 46%
İtalya: 46%
Kanada: 47%
Hollanda: 48%
İsveç: 50%
Fransa: 51%
Belçika: 53%
Finlandiya: 55%
Küba: 55%
Ukrayna: 70%
Rusya: 73%
Lüksemburg: 79%
İspanya: 85%
Portekiz: 94%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En az 3 çocuk” demişti

Evet, bu aslında yıllardır dile getirilen ve ülkemizde hemen herkesin hatırladığı bir söylem. Hem genç nesil avantajımızı koruyabilmek hem de yüksek bir nüfusa sahip olabilmek için “En az 3 çocuk” açıklamasını defalarca duymuştuk. Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın “4 olursa bereket olur.” dediğini de hatırlıyoruz.

Türkiye, Boşanma Oranları Listesinde Kaçıncı Sırada?

Tabii evlilik ve çocuk yapma gibi önemli kararlar için iyi bir ekonomi de önemli. Maalesef ülkemizde son yıllarda yaşanan ciddi bir ekonomik kriz var. Bunun sonucunda paramızın değerinin ciddi oranda düştüğünü ve alım gücümüzün de dibe doğru indiğini görüyoruz. Artan vergiler, ürün ve hizmetlere sürekli gelen zamlar da belimizi büküyor.

Ülkemizdeki yoksulluk sınırı, 60 bin liranın üzerinde!

An itibarıyla ülkemizdeki asgari ücret, 17 bin 2 TL.

Türk-İş’in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının temmuz sonuçları, Ankara’daki dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarının en az 19 bin 234 TL’ye yükseldiğini gösteriyor. Evet, asgari ücretin üzerinde bir rakam bu. Ve sadece gıda harcaması bu. Diğer harcama kalemleri dahil değil.

Yoksulluk sınırı ise, 62 bin 652 TL olarak belirlendi. Sahi, şu an ülkemizde kaç kişi 60 bin liranın üzerinde maaş alıyordur? Tahminler, 85 milyonluk nüfusun büyük bir kısmının asgari ücretle geçinmeye çalıştığı yönünde. Umuyoruz ilerleyen zamanlarda çok daha iyi koşullarımız olur.

İlgili Haberler

>> Yusuf Dikeç, Dünya Gündeminde! Peki Kimdir Yusuf Dikeç?