Türk Telekom Yatırım Konusunda Sınır Tanımıyor!

Türk Telekom yatırım yapmaya devam ediyor. Teknoloji odaklı erken aşama girişimleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği PİLOT’un 8. dönem girişimleri belli oldu. Seçilen 8 ekibe toplamda 1,2 milyon TL ile yatırım sağlayan Türk Telekom, iş birliği olanağı da tanıyor.

Türk Telekom’un, Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT girişim hızlandırma programının 8. dönem girişimleri belirlendi. Türk Telekom, farklı alanlarda uygulama geliştiren teknoloji odaklı 8 ekibe, toplamda 1,2 milyon TL nakit desteği ile birlikte iş birliği yapma fırsatı sunacak.

Türk Telekom Yatırım ları ile Girişimlerde 350 istihdam, 41 milyon TL ciro sağlandı

Türk Telekom yatırım larıyla birlikte ‘inovasyon ve girişimcilik’ konularına öncülük ettiğinin altını çizen Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, “PİLOT’tan bugüne kadar 65 girişim mezun oldu. Girişimlere toplamda 4 milyon TL’nin üzerinde nakit desteği verdik. Destek verdiğimiz girişimler geçtiğimiz yıl 350 kişiye istihdam sağladı, 41 milyon TL ciro elde etti. Girişimlere verdiğimiz destekle ülke ekonomisine katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Yeni dönemde PİLOT kapsamında Türk Telekom yatırım miktarını önemli ölçüde artırdık. Her ekibe 150 bin TL nakit desteğinin yanı sıra aynı zamanda güçlü bir mentor desteği de sağlıyoruz. Desteklediğimiz girişimlerin küresel çapta başarılara imza atmasını istiyoruz” dedi.Türk Telekom yatırım

Türkiye’de özel sektör tarafından yürütülen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un yeni dönemine seçilen ekipler, iş fikirlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmek için 12 hafta boyunca sektör profesyonelleri ile başarılı girişimci ve yatırımcılardan oluşan Türk Telekom mentor ağından geri bildirim alacaklar. Bu doğrultuda fikirlerini daha da ileri taşıyacak girişimler; Türk Telekom’un güçlü teknoloji altyapısının yanı sıra ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim desteği gibi imkânlardan faydalanacaklar. Türk Telekom ayrıca, ekiplere program süresince ve sonrasında çeşitli mecralarda tanıtım desteği de sağlayacak.

Türk Telekom Yatırım Alan 8. dönem girişimleri

CryptoIndexSeries / Kripto para piyasaları için veri analizi ve alım-satım platformu

CryptoIndexSeries™, tekil ve kurumsal kullanıcılarına kripto para verilerini analiz imkânı, gelişmiş versiyonu CISTrader ile de bu analizin yanında farklı borsalardaki cüzdanlarından alım-satım yapmalarını sağlayan kripto para platformudur. CryptoIndexSeries™, kripto para verilerini birçok kaynaktan toplayıp sınıflandırır. Yapay zekâ kullanarak endeksler, haber duygu analizleri, sektörel içerikler ve teknik özellikleri gibi birçok indikatör ve rapor oluşturur. Yatırımcının daha iyi karar alabilmesi için kripto veriyi analiz edilebilir ve anlamlı hâle getirir. CISTrader ile bu analizin yanında kullanıcıya farklı borsalardaki cüzdanlarından tek yerden alım-satım imkânı sağlar; fon yöneticileri, finansal yazılım firmaları ve veri sağlayıcılarına da ürettiği verileri ve indikatörleri API’lar aracılığıyla sunar.

https://cryptoindexseries.com

Hevi AI / İnme erken uyarı sistemi (İEUS)

Hevi AI, hStroke ürünüyle acil şartlarda çekilen bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) incelemelerinde, inme varlığını yapay zekâ ile tespit eden erken uyarı sistemidir. Hevi AI, inme varlığını otomatik olarak yüzde 99 duyarlılık ile tespit eder, hekime bir dakika içinde uyarı yollayarak hekimlerin teşhisini hızlandırır ve hastaların tedavi şansını artırır.

http://hevi.ai

PDAccess / Bulut altyapıları için siber güvenlik çözümü

PDAccess, kurumların bulut alt yapılarını güvenli, çevik ve uyumlu bir şekilde kullanmalarını sağlayan siber güvenlik yazılımıdır. Kurumlara ait olan bulut yapısında yapılan her türlü aktiviteyi kayıt altına alır, güvenlik politikalarını uygular ve kimlik yönetimini sağlar.

https://www.pdaccess.com

ProcessEye Studio / Yapay zekâ tabanlı görüntü işleme ile kalite kontrol çözümü

ProcessEye Studio, üretim şirketlerinin yapay zekâ tabanlı görüntü işleme sistemleri geliştirebilmelerini sağlayan SaaS üretim ve kalite kontrol çözümüdür. ProcessEye Studio ile firmalar, üretim süreçlerini iyileştirebilir, kalite kontrol süreçlerini geliştirebilir, üretim maliyetlerini azaltabilmeleri için hiçbir yazılım ve kodlama bilgisine sahip olmadan kendi sistemlerine entegre edebilirler.

www.proceye.com

Qubitro / IoT proje geliştirme çözümü

Qubitro geliştiricilerin ve kurumların diledikleri cihazdan, altyapı kurulumuna ve kodlamaya gerek duymadan veri toplayarak akıllı çözümler üretmelerini sağlayan yüksek performanslı SaaS IoT platformudur. Qubitro kullanıcılarına monitörleme, cihazlar arası haberleşme, farklı platformlar ile entegrasyon desteği sunar. Kurumlar ayrıca Qubitro’nun API’larını kullanarak kendi markalı uygulamalarını satabilirler.

www.qubitro.com

Resardis / Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası Çözümü

Resardis, kripto para yatırımcılarının web üzerinden kripto para ticareti yapabilmelerini sağlayan yan zincir tabanlı merkeziyetsiz kripto para borsası çözümüdür. Resardis, kripto para yatırımcıları için blockchain teknolojisi ile güvenli, yan zincirin kullanımıyla hızlı ve ölçeklenebilir, teknik bilgi gerektirmeyen ön yüzüyle kullanıcı dostu bir platformda kripto para ticareti deneyimi sunar.

https://www.resardis.com/

Sanction Scanner / Suç gelirlerinin tespitini sağlayan güvenlik çözümü

Sanction Scanner, kurumların tüm dünya regülasyonları ile uyumlu bir şekilde suç gelirlerini yapay zekâ ve derin öğrenme altyapısı sayesinde önlemelerini sağlayan güvenlik ve uyum çözümüdür. Sanction Scanner ile kurumlar, suç gelirlerini anlık izleyebilir; terör finansmanı ve bağlantılı diğer suçlarla olan süreçlerini kurum politikalarına ve prosedürlerine uygun yürütebilirler. Lisanslama modeli ile maliyet avantajı sağlayabilir; web, batch ve API kullanım imkânı sayesinde hızlı ve kolay entegrasyon yapabilirler.

https://sanctionscanner.com/

Syntonym / Görsel veri ve kamera görüntü anonimizasyon çözümü

Syntonym, görsel veri işleyen ve depolayan kurumların ellerindeki verileri GDPR ve KVKK uyumlu bir şekilde anonimize ederek bireylerin mahremiyetini korur. Verilerin açık rızaya gerek duyulmadan da işlenebilmesini, paylaşılabilmesini ve yapay zekâ eğitim verisi olarak kullanılabilmesini sağlar. Syntonym, resim ve videolardaki biometrik veri olan mevcut yüzleri, hiç var olmamış sentetik yüzler ile geri döndürülemez bir şekilde değiştirerek, geleneksel yöntemlerin aksine yaş, cinsiyet, baş pozisyonu ve yüz ifadeleri gibi analitik metrikleri korur. Bozulmadan yapılan bu anonimleştirme, yapay zekâ algoritmalarının doğruluklarını ve güvenilirliklerini arttırdığı gibi, ileri veri analizlerini de mümkün kılar.

https://syntonym.com/

İlgili Haberler

>> Türk Telekom telefon yenileme kampanyasını duyurdu!

>> Girişimciler PİLOT Infoday etkinliğinde buluşuyor