Türk Telekom tarafından hayata geçirilen girişim hızlandırma programı PİLOT’un, dördüncü dönem girişimleri belli oldu. PİLOT’a seçilen her girişime 75 bin TL nakit sermaye desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sunulacak.
Türk Telekom’un, Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla hayata geçirdiği PİLOT girişim hızlandırma programının dördüncü dönem girişimleri belli oldu. PİLOT’a seçilen her girişime 75 bin TL nakit sermaye desteği ve Türk Telekom ile iş ortağı olma fırsatı sunulacak.
Ülkemizde özel sektör tarafından yürütülen ilk hızlandırma programı olma özelliği taşıyan PİLOT’un yeni döneminde ekipler, 12 hafta boyunca eğitim, danışmanlık ve mentorluk alarak projelerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Program kapsamında katılımcılar; yalın girişim, kullanıcı deneyimi, dijital pazarlama ve yatırımcı sunumu gibi konularda Türk Telekom Akademi’nin desteği ile konu uzmanlarından eğitim alacaklar ve Türk Telekom’un uzman profesyonelleri ve ekosistemin başarılı isimleri ile çalışma imkânı yakalayacaklar. Ekipler aynı zamanda ofis alanı imkânı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim paketinden faydalanırken, Türk Telekom’un dijital programatik reklam platformu “Programattik”ten dijital reklam desteği de alacaklar. Programı başarı ile tamamlayan ekipler geliştirdikleri MVP ve iş modelini, girişimcilik ekosisteminden seçkin yatırımcıların katıldığı ‘Demo Günü’nde sunacaklar.
“Amacımız; Türkiye’nin girişimcilik adına sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmak”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom İş Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er; “Girişimcilik, tüm dünyada kalkınma stratejileri içinde giderek daha fazla önem kazanıyor. Türk Telekom olarak ülkemizin ekonomik gelişiminin ve refahının sağlanmasında girişimciliğin son derece önemli bir rolü olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda, PİLOT girişim hızlandırma programı ile ülkemizdeki girişimleri destekleyerek Türkiye’nin girişimcilik adına sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmayı ve ekonomik fayda yaratmayı hedefliyoruz. PİLOT programının yeni dönem başvuruları arasında birbirinden değerli birçok projeyi inceleyip değerlendirme fırsatı bulduk. Seçilen ekiplere sektörün en önemli isimlerinden mentorluk ve eğitim alma imkânının yanı sıra, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine katkı sağlayacak sermaye desteği de sağlayacağız. Türk Telekom olarak PİLOT sayesinde teknolojimizle, bilgi birikimimizle, bağlantılarımızla girişimcilere ve ekosisteme destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni dönem PİLOT girişimleri:
PİLOT, yeni başvuru döneminde girişimcilerden yoğun ilgi gördü. PİLOT’a yapılan başvurular “Türk Telekom ile iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, faaliyet gösterilen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı, ‘Ana Fonksiyonlara Sahip Ürünün (MVP)’ başarı potansiyeli ve ekibin yetkinliği” dikkate alınarak çeşitli açılardan değerlendirildi. Yapılan kapsamlı değerlendirme sonrası Datapare, EKMOB, İnşaat Dükkânı, MentalUP, Mihmandar ve Teleporter programa katılmaya hak kazanan ekipler olarak belirlendi.
Üç dönemde 30 girişime destek
PİLOT programına bugüne kadar 1,500’e yakın başvuru alındı, 200’ün üzerinde girişimle yüz yüze görüşme yapıldı. Tamamlanan üç dönem sonunda toplam 30 girişim programdan başarıyla mezun oldu ve bu girişimlere toplamda 750 bin TL sermaye desteği sağlandı. Mezun olan 30 girişim arasından dokuz girişim yatırım aldı, yedi girişim ise Türk Telekom ile iş birliği yapma fırsatı yakaladı.