Amerika İstihbarat Komitesi üyesi bir senatör, TikTok’un Google Play Store ve Apple AppStore gibi uygulama mağazalarından kaldırılması için öneri sundu. Önerinin arka planında ise, Çin merkezli casusluk iddiaları var.
TikTok için yasaklar daha da genişletilebilir. Amerika’da bir senatör, son dönemde yaşanan veri sızıntıları ve casusluk suçlamaları sebebiyle TikTok’un uygulama mağazalarından kaldırılmasını önerdi.
9to5mac sitesinde yer verilen bilgilerde, ülke güvenliğine vurgu yapılarak; “Tiktok, ABD ulusal güvenliğine yönelik kabul edilemez bir güvenlik sorunudur” denildi. Önergenin arkasındaki ismi de paylaşalım; Michael Bennet. Bu önergeye nasıl bir cevap geleceği ise merak konusu.
TikTok, şu an Amerika’da kısmi olarak yasak
Çinli ByteDance firmasının hazırladığı sosyal medya platformu, dünya çapında 2 milyardan fazla kez indirilen bir platform. Pek çok farklı dilde hizmet sunuyor ve ülkemizde de oldukça popüler.
Bir süre önce gelen sızıntı ve casusluk haberleri, Amerika’daki pek çok devlet dairesini önlem almaya itmişti. Şu an devlet dairelerinde ve bu dairelerin sunduğu cihazlarda TikTok’a erişim yasak. Öte yandan Amerika’da pek çok eyalette, devlet üniversitelerinin Wi-Fi ağlarından da TikTok’a erişilemiyor.
Bu yasaklamaları doğru bulanlar olduğu gibi karşı çıkanlar da var. Bazı kullanıcılar, mevcut güvenlik sorunları olmasına rağmen seçim hakkının kendilerine bırakılması gerektiğini düşünüyor ve alınan kararları protesto ediyor.
CEO Shou Zi Chew, güvenlik endişelerini ortadan kaldırabilmek amacıyla yakında ifade verecek
Sosyal medya platformunun CEO’su Shou Zi Chew, 23 Mart’ta Amerika Enerji ve Ticaret Komitesi’nde, katılımcıların karşısına çıkacak ve son dönemdeki güvenlik endişeleriyle ilgili konuşacak. Chew, kendisine şirketle ilgili yöneltilecek soruları yanıtlayarak platformun yasaklanma ihtimalini ortadan kaldırmak istiyor. Ama tabii bu o kadar da kolay olmayacak gibi.
Bundan birkaç sene öncesine gittiğimizde, Trump yönetimi, platformun Amerika’da yasaklamak için harekete geçmiş, ama kullanıcı verilerinin Amerika sınırlarındaki sunucularda tutulması koşuluyla bu karardan vazgeçilmişti.
Platform, son dönemde ülkemizde de eleştirilerin odağında!
Pek çok kullanıcı, kısa aralıklarla Twitter Türkiye gündemine bu platformu taşıyarak görüşler bildiriyor. Platform, özellikle ahlaki değerleri aşağılayan paylaşımlardan ötürü zararlı görülüyor ve ülkemizde erişiminin engellenmesi talep ediliyor.
İlgili Haberler