Sony, gerçek objeleri dijital dünyaya aktarabilecek 3D tarayıcı üzerinde çalışıyor. Firma, yakın zamanda PlayStation VR2’yi de duyurmuştu. Firma, bu konuyla ilgili geçtiğimiz sene haziran ayında bir patent başvurusunda bulunmuş. Daha sonra patent ofisi, bu başvuruyla ilgili Sony’den daha detaylı bilgiler talep etmiş ve Sony de bu isteği yerine getirmiş. Henüz patent tanımlaması yok, ama muhtemelen tanımlanacak ve Sony tarafından kaydettirilecektir.
Aslına bakarsanız pek çok firma, her sene pek çok konuda patent başvurularında bulunuyor. Her patent başvurusu, mutlaka ortaya yeni bir ürünün çıkacağı anlamını taşımıyor, ama yine de heyecan duyduğumuzu söylememiz lazım. Bu tip başvurular, şirketler ürün hazırlamasa bile rakip firmaların benzer hamlelerini kısıtlama amacıyla da alınıyor olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
3D tarayıcı ile ilgili haberdeki diğer detaylardan da söz etmemiz gerekirse, Sony, bu patenti sanal gerçeklik gözlüğüne ekleyerek ortaya bir “Mix reality” gözlüğü çıkarabilir. Biraz açmamız gerekirse, örneğin evinizin odasının dijital olarak tasarlandığını ve mevcut bir PlayStation oyununa entegre edildiğini düşünsenize? Ya ada anneniz ve babanızla birlikte, dijital karakterler olarak bir animasyon filmine dahil olduğunuzu?
Aslına bakarsanız son dönemde Microsoft’un Hololens projesi, gerçek dünyaya dijital objeleri entegre ederek ortaya yeni deneyimler çıkarmayı amaçlıyor. Bu teknoloji yardımıyla oyunlar oynanabilir hatta mühendislik proje çalışmaları bile yapılabilir.
Yine Sony tarafına geri dönecek olursak, Japon teknoloji devi, kısa süre önce CES 2022 kapsamında yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR2’yi ve bu platform için hazırlanan ilk oyun olan Horizon Call of the Mountain’ı resmen duyurmuştu.
PlayStation VR2 hakkında biraz bilgi vermemiz gerekirse…
PlayStation VR2 ‘nin en sevindirici detaylarından bir tanesi, kabloların büyük ölçüde ortadan kaldırılacak olması. Bu, oyuncuya daha rahat hareket kabiliyeti kazandıracak ve platformu daha hafif hale getirecektir. Cihaz, bir tane USB Type-C kablo aracılığıyla PlayStation konsoluna bağlanabilecek.
Cihaz, Sense adı verilen kontrolörlerle kullanılacak. Üründe haptic geri bildirim, göz takip sistemi, 4K HDR görüntü desteği, 90/120Hz görüntü tazeleme değeri ve 110 derecelik görüntüleme açısı gibi özellikler olacak.
Ürün, yalnızca PlayStation 5 platformuyla çalışacak. Şu an gelen bilgilerde, PS4 ve PS4 Pro ibareleri bulunmuyor. Zaten 4 serisi konsolların da artık yavaş yavaş ömürlerinin sonlarına geldiğini söylemek lazım.
İlgili haberler
>> Samsung Büyük Umutlarla Hazırladığı Tizen İçin Şok Bir Karar Aldı!