Fortnite 15 Kasım tarihinde kullanıcılarına veda ediyor. İşte sevilen oyunun kullanıcılara veda etme sebebi.
Yıllardır Battle Royale oyunlarına olan ilginin bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Fortnite, söz konusu Battle Royale oyunlar arasında en çok oynanan ve en çok hasılat yapan oyun olarak anılıyordu. Fortnite, hem bilinen oyuncularıyla, hem de eğlenceli partileriyle akıllarda kalan bir oyundu. Bunun dışında oyunun farklı bir yapı ile gelmesi de tercih edilmesindeki en büyük etki oldu. Tahtalarda gökyüzüne kadar çıkabildiğiniz bu oyun, 2-3 yıl önce revaçta olsa da artık oyuncu sayısının yavaş yavaş azaldığını söyleyebiliriz.
Bu durumun en temel sebebi ise Battle Royale oyunlara olan ilginin azalması. Player vs. Player olarak adlandırılan oyunların daha çok beğenildiği son yıllarda Fortnite kullanıcıları bir hayli azaldı.
Fortnite Çin’e Veda Ediyor: İşte nedeni
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Çin, önemli bir karar aldı. Alınan kararda 18 yaşın altındaki çocukların bilgisayar başında geçirdiği vaktin daha az olması savunuldu. Bu alınan kara ile birlikte 1 Kasım itibariyle Çin’de 18 yaş altı çocuklar haftada yalnızca 3 saat video oyunu oynayabilecek. Özellikle Çin’de piyasaya sürülen oyunların, 1 Kasım kararlarına göre yeniden şekillenmesi gerekecek. Bununla birlikte alınan yeni karardan dolayı çoğu oyunun ilerleyen zamanlarda Çin sunucularını kapatacağına dair iddialar mevcut. Her ne kadar haftada 3 saat oyuna izin verilse bile, bu durum oynanma oranını önemli derece azaltacaktır. Özellikle 18 yaş altının oyun oynadığı günümüz dünyasında, oyunun hasılatı önemli derecede düşecektir. Bu durumdan dolayı PUBG gibi oyunlara da olan ilgi azalacaktır.
Tabii ki bu durum, Fortnite’ın Çin’den çekilmesi için yeterli sebepler değil. Çünkü 18 yaşının üstünde olan insanların da Fornite’a ilgi duyduğunu biliyoruz. Yalnızca 18 yaşının altında oyun oynayan gençlerin oynayamamasından dolayı böylesine radikal bir karar alınması ne kadar doğru, tartışılır. Fakat bu sebebin altında Fortnite oyununun artık eskisi kadar rağbet görmemesi gibi sebeplerin olabileceği de düşünülüyor.