Siber Güvenlik Zafiyetlerine Karşı Verinin, Yönetilebilen Hizmetlerle Kaynağındayken Korunması

yeni nesil depolama

Geniş kapsamlı otomasyon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte şirketler bilgi teknolojilerine (BT) giderek daha bağımlı hale geliyorlar. Bir şirketin iş süreçleri BT’ye ne kadar entegre olursa sistemi tehdit etme fikri de o kadar cazip oluyor. Siber güvenlik çok önemli. TÜV AUSTRIA SyberCode Kurucusu ve CEO’su Serhat Yediel, böyle söylüyor ve devam ediyor:

Şirketler çoğu zaman bunları tespit etmek ve uygun karşılığı vermek için gereken uzmanlığı, personeli bulmakta zorluk yaşarlar. Hatta bu döngüye çok zaman ve para harcadıklarından dolayı kapsamlı soruşturma ve analize de çok az zaman kalır. Dolayısıyla pek çok kuruluş, büyüyen ve tehdit içeren bu karmaşık yapıyı 7/24 yönetecek gelişmiş güvenlik hizmetlerine başvurmak istiyor. Küresel boyutta bakarsak, yaklaşık 3 milyonluk bir siber güvenlik çalışanı sıkıntısı var.

Siber olayların doğru tespit edilmesi, bunlara hızlı ve doğru yanıt verilmesi için en kritik rol MDR (Managed Detection and Response) ekibinin oluyor, değil mi?

MDR’yi, henüz kaynağındayken, yani hangi açık-lık-tan giriyorsa orada virüse ya da tanınmayan veriye anında müdahale olarak tanımlayabiliriz. MDR tarafından sunulan servislerin en temel özelliği, klasik koruma çözümleri tarafından yakalanamayan- önlenemeyen siber saldırıların detaylı tespitini gerçekleştirmek ve bu saldırılara olabildiğince kaynağında müdahale etmektir.

Siber Güvenlik Zafiyetlerine Karşı Verinin, Yönetilebilen Hizmetlerle Kaynağındayken Korunması
Serhat Yediel, TÜV AUSTRIA SyberCode Kurucusu ve CEO’su

MDR hizmetlerinin kullanımı artacak mı?

MDR, siber güvenliğin en hızlı büyüyen alanlarından biridir. Gartner, 2025 yılına kadar kuruluşların yüzde 50’sinin MDR hizmetlerini kullanacağını ve pazarın diğer MSS (Managed Security Service) hizmetlerine oranla yaklaşık beş katı büyüdüğünü tahmin ediyor.

İş dünyasının hızla dijitalleşmesi, tehditlerin boyutunun da onarılamaz hale gelmesine sebep oluyor. Bu da anında ve yerinde tespit ihtiyacının beraberinde getiriyor. Bu olumsuz tablonun ortasında kalan kuruluşlar, ekiplerinde çalışacak siber güvenlik uzmanları bulmak ve onları tutabilmek için mücadele ediyorlar.

Tüm sürece baktığımızda, insan kaynağı, zaman, maliyet gibi birçok konunun bir arada yönetilmesi gerekir. TÜV AUSTRIA SyberCode siber güvenlik ürün, hizmet, danışmanlık, test faaliyetlerini içeren, bununla birlikte yönetişim endişelerini ortadan kaldıran SaaS modelini Türkiye’de hayata geçiren ilk firmadır.

Siber Güvenlik Zafiyetlerine Karşı Verinin, Yönetilebilen Hizmetlerle Kaynağındayken Korunması

Başka ne gibi siber güvenlik çözümleri sunuluyor?

Sunduğumuz diğer siber güvenlik çözümleri arasında Sınır Güvenliği, Ağ Güvenliği, Veri Güvenliği, Uygulama Güvenliği, siber olaylara müdahale gibi geniş ve uçtan uca bir hizmet, ürün ve danışmanlık kapsamı var. SyberCode SIEM, SOAR, Enterprise Forensic, Veri Keşfi ve Veri Güvenliği konularında uzmanlaşmış ileri seviye uzman kadrosuyla EDR/XDR, IR ve SOC gibi kritik hizmetleri de sunuyor. Tüm bunların yanında ileri seviye Tehdit Simülasyonu, Compromise Assessment, Threat Hunting, Red Team gibi hizmetler de şirketimizin siber güvenlik portföyünde yer alıyor.

Kritik altyapılara sahip olan, veriyi toplayan, işleyen ve yaptığı işle ilgili bu verileri saklamak zorunda olan finans, sigorta, enerji, üretim, e-ticaret, elektronik para piyasaları kuruluşları ve fintechler (fintekler), şirketimizin hedef kitleleri arasında yer alıyor.

İlgili Haberler:

>> Samsung Galaxy A34 Render Görselleri Yayınlandı