Samsung televizyonlar, en çok tercih edilen televizyon markaları arasında yer alıyor. Firma, insanların uzun süredir çilesi haline gelen pil değiştirme sorununa son çıkan televizyonlarının yanına eklediği kumandalarla çare olmayı amaçlıyor. Güneş enerjisiyle çalışan kumandalar “pil bitmiş” tasasını ortadan kaldıracak.
2021 yılında piyasaya sunulmaya hazırlanan 4K ve 8K QLED Samsung televizyonlar ile gelen kumandalar “Eko Uzaktan Kumanda” titrini taşıyor. Firma, bu kumandaların tonlarca plastik atığın israfını bitireceğini ve çevreye verilen zararın önüne geçeceğini söylüyor.
Kumandanın ön kısmına baktığımızda aslında markanın alışılagelen tasarımından bir fark görmüyoruz. Ve fakat kumandanın arka kısmında bizi pilleri saklayan bölme yerine güneş panelleri karşılıyor. Bu panellerin arkasında bir de şarj edilebilir pil yer alıyor. Kumanda 31 gram plastikten oluşuyor ve Samsung televizyonlar %28’i geri dönüştürülmüş polietilen ve tereftalattan imal edilen kumandalara sahip.
Firmanın beklentisi kumandanın pilinin en az iki yılın sonunda yeniden şarj edilmeye ihtiyaç duyacağı şeklinde ancak kumandanın ihtiva ettiği pil yedi yıla yakın çalışacak şekilde tasarlanmış ki bu da bir televizyonun yaklaşık ömrüne denk. Bu da demek oluyor ki bu kumanda bizi avuç dolusu pil masrafından kurtaracak. Ayrıca bu gelişmenin pillerin yarattığı büyük kirliliğe karşı da atılmış bir adım olduğunu söylemek mümkün. Günden güne daha çok cihazın bağımlı hale geldiği pillerin en azından şarj edilebilir olanları tek kullanımlıklara oranla daha az bir atık miktarı oluşturuyor. Dünya’nın en acil ihtiyaçlarından biri olan daha uzun ömürlü ve dayanıklı pillerin icadına dek elimizdeki en iyi seçenek bu. Unutmadan her duruma karşı Samsung televizyonlar kumandalarında bir adet type-c şarj girişi olacağını hatırlatalım.
Samsung televizyonlar dekoratif kutularda gelecek
Kore menşeili marka, buna paralel olarak çevreci paketleme çalışmalarını 2021 yılında da çoğaltarak sürdürüyor. “Samsung, petrol bazlı mürekkep kullanımını bitirerek çevre dostu paketlemeyi tüm televizyon modellerine yaymayı ve 200.000 ton kutuyu geri dönüştürerek onları ev dekorasyonunun bir parçası haline getirmeyi öneriyor.” Bu amaçla televizyonunuzu paketinden çıkardıktan sonra QR kodu taratarak kutunuzu nasıl “evde tutmaya değer” bir parçaya dönüştüreceğinizi öğrenebiliyorsunuz. Bu adım hem çevreci hem de kutuları evde tutmak için iyi bir bahane.
Ya siz bu adımları yeterli görüyor musunuz? Firmaların çevreyi korumak için atması gereken ileriki adımlar ne olma? Yorumlarınızı bekliyoruz.
İlgili haberler >> Samsung Galaxy S21, 11 Farklı Renk Seçeneği ile Karşımıza Çıkacak!
>> Samsung Galaxy S21 Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu: Yok Artık Dedirtti!