Samsung Galaxy S7 Edge inceleme

Samsung, Galaxy S6 Edge ürününü Galaxy S7 Edge adı altında yeniledi. Eklenen MicroSD kart yuvası ve fark yaratan Always On fonksiyonu ile göze çarpan Galaxy S7 Edge, piyasanın en şık akıllı telefonu  olarak gösteriliyor.

Samsung Galaxy S7 Edge, bir önceki nesil olan Galaxy S6 Edge ile kıyasla daha büyük bir ekrana sahip. 5.1 inç’lik ekran yerine 5.5 inç’lik dev bir ekran kullanıldı. Erkanın büyümesi telefonun da büyümesi anlamına gelmiyor. Samsung bu üründe tasarım sanatını konuşturdu ve ürüne baktığınızda oldukça kompakt bir yapı ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

s7 edge 2

IP68 sertifikası ile su geçirmezlik unvanını alan Galaxy S7 Edge ne yazık ki 4K ekrana sahip değil. Burada kullanılan ekran çözünürlüğü tıpkı Galaxy S6 Edge gibi 2560×1440.  510 dpi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekran, bugünlerde moda olan Force Touch teknolojisinden yoksun.  Bu üründe beğendiğimiz bir özellik çok parlak bir ekrana sahip olması.  Bununla birlikte ekranın keskinliği de görülmeye değer.

Galaxy S6’nın Edge ekranı çok kullanışlı değildi. Samsung, Galaxy S7 Edge’de Edge yani kenar ekranını 2 satıra çıkardı. Bu alana çeşitli uygulamaların kısayolları atanabiliyor. Kullanıcılar bu sayede hızlı bir erişime sahip olmuş oluyorlar.

Galaxy S7 Edge’in önemli bir farkı Always On fonksiyonuna sahip olması. Bu fonksiyon sayesinde  ekran stand by modunda olsa bile zaman, tarih, takvim girişleri ve bildirimler ekranda görülmesi.

st edge 1

 Performans

Samsung Galaxy S7 Edge, sekiz çekirdekli Exynos 8890 işlemcisine sahip. Dört çekirdeği 2.4 GHz diğer dört çekirdeği de 1.6 GHz hızında çalıştıran Galaxy S7 Edge, S6 Edge ile kıyasla %30 daha performanslı. Bu işlemcinin önemli bir özelliği tek veya çift çekirdek kullanan bir uygulamada, çekirdek hızlarını otomatik olarak 2.6 GHz’e yükseltmesi. Bunun anlamı Galaxy S7 Edge’in her türlü kullanımda performanstan ödün vermemesi. Tabi burada kullanılan soğutma çok önemli. Samsung’un Heatpipe soğutma çözümü cihazın ısınmasını engelliyor, ve ısınmadan doğabilecek sorunları çok önceden ortadan kaldırıyor.

32 GByte kapasiteli UFS-II harici depolama piyasanın en hızlısı olarak ün salmış durumda. Okuma ve yazma hızları rekor seviyede yüksek. Zaten telefonu açıp kapattığınızda bu hızı hemen görebiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde, Galaxy S7 ile oldukça yüksek değerler elde ettik. Uygulamalar anında açılıyor. Menüler arası geçişlerde en ufak bir gecikme yaşanmıyor. Yeni nesil oyunların hepsi tam performansta açılıyor.

s7 edge 5

Galaxy S7 Edge’in 3600 mAh’lik bataryası ne yazık ki değiştirilemiyor. Buna karşın Quick Charge özelliği sayesinde 1.5 saat içinde %100 doluyor.

12 MP Kamera

Galaxy S6 Edge’in 16 MP’lik kamerası yerine 12 MP’lik bir kamera kullanıldıç Bu kamera her ne kadar daha düşük bir MP çözünürlüğe sahip olsa da f/1.7’lik Diyafram açıklığı sayesinde karanlık ortamlarda daha iyi fotoğraf çekebiliyor. Canon DSLR kameralarda kullanılan Dual Pixel teknolojisini de kullanan Galaxy S7 Edge, özellikle bu alanında fark yaratmak istiyor. Dual Pixel teknolojisi yardımıyla her bir piksel iki farklı Fotodiod tarafından işleniyor. Bunun anlamı aynı anda 24 milyon Fotodiod’un paralel olarak çalışması. Bunun avantajı, Galaxy S7 Edge’in S6 Edge ile kıyasla karanlık ortamlarda dört kat daha hızlı fotoğraf işleyebilmesi.

s7 edge 4

Yaptığımız testlerde Galaxy S7 Edge’in fotoğraf performansının çok iyi olduğunu söylemeliyiz. Gerek karanlık ortamlarda gerekse de aydınlık ortamlarda çok iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

 Sonuç

Daha iyi bir kamera ile gelen Galaxy S7 Edge’in, yüksek performans, yüksek kapasiteli batarya ve su geçirmez tasarımını da unutmamak lazım. Galaxy S7 Edge, Galaxy S7’den çok farklı değil. Ama her hâlükârda üst seviye bir telefon arayanlar Galaxy S7 Edge ile iyi bir seçim yapacaklarını rahatlıkla söylemeliyiz.

Dijital Üretim atölyesi ile öğrenciler geleceğe hazır