Riot Games, oyun yayını yapanlar için büyük sıkıntı olan telifsiz müzik konusunda güzel bir adım attı. Böylece oyun yayını yapanlar hiçbir şüphe duymaksızın bu müzikleri yayınlarında çalacaklar. İşte müzikler ve detaylar…
League of Legends’in yapımcısı Riot daha önce bir oyun firmasının yapmadığını yaptı. Kısacası firma yayınlarda kullanıma uygun bir müzik albümü hazırladı. Session: Vi ismini taşıyan albümde “lo-fi” olarak bilinen 37 eser var. Şarkılar, Chromonicci, Junior State, Laxcity ve Tennyson gibi isimlerin imzasını taşıyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre fikir YouTube ve Twitch gibi platformlardaki içerik üreticilerine destek vermeyi amaçlıyor. Bu yayıncılar telif hakkı ihtarları konusunda büyük sıkıntı ile yüz yüzeler. Böylece firma “akışa uygun” olarak tabir ettiği bu albümü kullanıma açtı. Üstelik bu albüm Spotify, Apple Music ve Youtube aracılığıyla dinlenmeye açık.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G8a45UZJGh4]
Riot özellikle yayıncılar için kıymetli bir telifsiz müzik albümü hazırladı
Her zaman olduğu gibi Riot bu albümü bir anlatım etrafında hazırladı. Albümün adı tabii ki sevilen bir League of Legends kahramanı olan Vi’den geliyor. Bu karakter yüksek teknoloji araçları olan bir suçlu imajına sahip. Bununla birlikte Riot’un müzik departmanının başındaki isim Toa Dunn görüşlerini aktardı. Dunn, albümün bu karakterin günlük hayatını yansıtacak şekilde bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.
Albümdeki eserler üç ana parçadan oluşuyor. Ayrıca albümde yer alan eserler akşam, gün batımı ve gece ruh hallerini yansıtıyor. Dunn, “Bu tamamen hikaye anlatımı ekseninde oluştu. İçinde çok sayıda konu ile ilgili imge yer alıyor. Bu hikayeyi geliştirmek için değil. Sonuçta amacımız sadece farklı bir bakış açısını yansıtmak.” dedi.
Riot günden güne müzik konusundaki çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Özellikle League of Legends’in fantastik dünyasını müzik ile eşleştirmeyi sıklıkla tercih ediyorlar. Ayrıca firma bu kapsamda kurgusal müzik grupları da kurdu. Hatta bu gruplar yapılan profesyonel oyun turnuvalarında konserler verdi.
Buna karşın “Sessions” isimli albümler farklı bir konu. Ne var ki firmanın bu tür çalışmalar yapıyor olması gayet mantıklı. Bildiğiniz üzere oyun yayıncıları ile müzik endüstrisi arasındaki tansiyon giderek yükseliyor. Sonuçta oyununun popülerliğinin en önemli sebeplerinden biri olan yayıncılara firmadan yardımın gelmesi çok doğal. Son olarak firma bu tarz çalışmalarının devam edeceğinin de sözünü veriyor.
Diğer haberler:
>> Klasik Oyun Meraklıları İçin Zorlu Sınav: Bugün Olsa Bitiremezsiniz!