Red Hat, OpenShift.io ‘nun duyurusunu yaptı

Red Hat, bulut yerlisi, konteyner tabanlı uygulamalar oluşturmak için ücretsiz ve en iyi çevrimiçi geliştirme ortamını sağlayan Red Hat OpenShift.io’nun duyurusunu yaptı.

Kurumlar yazılım inovasyonları alanında o denli hızlı bir rekabet içindeler ki uygulamaların çabucak oluşturulması ve ölçeklendirilmesi kritik bir önem taşıyor. OpenShift.io, uçtan uca uygulama geliştirme ortamıyla dijital dönüşümü kolaylaştırırken, geliştirme aşamalarında herhangi bir kurulum yapılmasını gerektirmiyor; aynı zamanda bu teknolojilerin kolayca kullanılmalarını sağlayacak araç ve ortamlardan da faydalanabiliyor.

IDC’ye göre dijital dönüşümüne geçen kurumlar, 2018 yılında1 geliştirme yeteneklerini iki katına çıkaracaklar. Bu hızlı yayılma, dağıtık geliştirme ekiplerinin daha yüksek kalitede uygulamaları daha hızlı üretmelerini gerektiriyor. Buna karşılık bu ekipler sık sık Linux konteynerler ve mikroservisler gibi modern geliştirme teknolojilerine ihtiyaç duyuyor.

Red Hat, geliştirici programlarından sorumlu kıdemli müdür Harry Mower konuyu şöyle değerlendiriyor: “Müşterilerimiz hangi sektörde olurlarsa olsunlar, başarı anahtarları yazılım aracılığıyla yeni değerler katmaktan geçecek. Bu yeni yeni nesil ürün ve hizmetler yine yeni nesil geliştirici araçları gerektiriyor ki bu da yazılım dünyası içinde doğmamış olan kurumlar için genelde pahalı, zor ve zaman ayrılması gereken bir ihtiyaçtır. Red Hat OpenShift.io, bulut içinde barındırılan bir açık uygulama geliştirme ortamının üzerinde modern uygulamalar yapmak, test etmek ve kullanıma sunmak için gereken araçları sunuyor.”

Jenkins, fabric8 ve Eclipse Che dahil birçok açık kaynak proje inovasyonunu bir araya getiren Red Hat OpenShift.io, kurumların dijital dönüşüme geçen pazarda doğru adımlar atması için gereken uygulama geliştirme araç ve ortamları sağlıyor. Gerek aynı binada gerekse dünyanın farklı bölgelerinde çalışan geliştirici ekiplerin hibrit bulut ortamlarında daha etkin bir işbirliğine girmeleri ve konteynerleştirilmiş, mikroservis tabanlı çözümleri daha kolay kurmaları için tasarlanan Red Hat OpenShift.io’da şu araçlar da yer alıyor:

  • Ekip İşbirliği
  • Çevik Planlama
  • Geliştirici İş ortamı Yönetimi
  • Uygulama Kodlama ve Test
  • Çalışma Süresi Stack (Yığın) Analizi
  • Sürekli Entegrasyon ve Teslim

Red Hat OpenShift.io güçlü, gerçek zamanlı bir yığın analizi getiriyor; bu da geliştirici ekiplerin kritik zayıflıkları ve sıradışı kullanım modellerini daha iyi saptamalarını sağlıyor. Böylece geliştiricler yığın (stack) seçimlerini daha güvenle yapabilirken riskleri azaltmış oluyor ve sektörün en iyi uygulamalarını temel alan  araç ve yığın önerilerine erişebiliyorlar. Geliştiriciler ayrıca yerel anlamda hiçbir şey kurmadan tüm platformu kullanabiliyor . Tüm uygulamalar varsayımsal olarak Linux konteynerlere kuruluyor.

OpenShift.io ile ayrıca Red Hat Developer Program’a ücretsiz abone de olunabiliyor; bu program herhangi bir ücret ödemeksizin Red Hat Enterprise Linux geliştirici aboneliği, Red Hat JBoss Enterprise Middleware ve diğer Red Hat teknolojilerini sunuyor.

Red Hat OpenShift: Bulut yerlisi uygulama geliştirmek için sektörün en kapsamlı kurumsal Kubernetes platformu

Hem Red Hat OpenShift.io hem de duyurusu yeni yapılmış olan Red Hat OpenShift Application Runtimes ile Red Hat , üretim iş yükleri bağlamında en sağlam, açık, entegre ve destekli  bulut yerlisi uygulama geliştirme ortamını kullanıcılara ulaştırmış oluyor. Açık Linux konteyner standartları ile desteklenen Kubernetes yerlisi konteyner uygulama platformu olan Red Hat OpenShift kurumların bulut yerlisi inovasyona kavuşmalarını ve mevcut BT yatırımlarını ölçeklenebilir ve esnek ama tek bir çözümle korumalarını sağlıyor.

Red Hat’in konteyner uygulama platformunun güvenilirlik ve ölçeklenebilirliğinin göstergesi olan Red Hat OpenShift.io uygulamalar yönetilebilen, çoklu kullanıcılı Red Hat OpenShift Online kullanılarak kurulabiliyor. Red Hat Summit 2017’de tanıtımı yapılan yeni nesil OpenShift Online geliştiricilerin konteyner dosyalarını derleyip yönetmek yerine uygulama geliştirmeye odaklanmalarını sağlıyor. “Tek tıkla geliştirme” yapmak için tasarlanan hızlı başlangıç şablonlarına sahip ürün çok sayıda geliştirici dili, çerçevesi, veritabanı ve ara katman servislerinin yanı sıra docker dosyaları yaratıp yönetme ihtiyacını ortadan kaldıran Source-to-Image’ı (S2I) da destekliyor.

Çin yapımı metro vagonları Türkiye’ye teslim edildi