Palo Alto Networks otonom güvenlik vizyonunu paylaştığı bir açıklama yaptı. Dünyanın siber güvenlik lideri, üretken yapay zekanın (GenAI) gücünü yüksek isabetli siber güvenlik teknolojilerinden oluşan özel bir koleksiyonla birleştiren üç yeni kopilot tanıttı. Strata Copilot, Prisma Cloud Copilot ve Cortex Copilot sırasıyla Palo Alto Networks’ün lider güvenlik platformlarının her birine kesintisiz olarak entegre ediliyor. Precision AI destekli gelecek nesil asistanlar günlük operasyonlardaki karmaşıklığı gidermeye ve güvenlik ekiplerinin üretkenliğini ciddi artırmaya yardımcı oluyor.
Palo Alto Networks Global Ürün Direktörü Lee Klarich şunları kaydetti: “Üretken yapay zekanın (GenAI) ana akım olduğunda otonom güvenlik için inanılmaz bir araç olabileceğini, sadece cevaplar sağlayabilmenin yanı sıra aksiyonları tetikleyebileceğini öngördük. Ancak üretken yapay zekanın vadettiklerini gerçekleştirebilmesi için daha fazla inovasyon gerekiyordu. GenAI ile diğer önemli teknolojileri bir araya getirerek hassasiyeti artırdığımız gibi harekete geçirme kabiliyetini de etkinleştirdik. Vizyonumuzu hayata geçirmek için Precision AI destekli kopilotlarımızla ilk adımı atarak güvenlik ekiplerinin üretkenliğinde ve güvenlik sonuçlarında köklü iyileşmeler elde edeceğiz.”
GenAI hazır otomasyon, makine öğrenmesi, güçlü korumalar ve modellerin hassas ayarı gibi önemli teknolojilerle bir araya getirildiğinde uzman güvenlik görevlerini yerine getirme kapsamında muazzam bir güce sahip. Palo Alto Networks tarafından özel olarak geliştirilen yenilikçi AI yaklaşımı Precision AI, daha etkin asistanlar yaratmak için GenAI ile makine öğrenmesi (ML) ve derin öğrenme (DL) yetkinliklerini birleştiriyor. Yönlendirmeli otomasyon harekete geçiren iç görüler sunmak için kapsamlı verilerden ve kanıtlanmış stratejilerden yararlanıyor. Böylelikle kopilotlar Precision AI ile harekete geçirecek iç görüler, otomasyon ve yönlendirmeli aksiyonlar sunmak için zengin verilerden, kanıtlanmış stratejilerden yararlanarak daha etkin asistanlar haline geliyor.
Sabre Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CISO Scott Moser: “Üretken yapay zeka güvenlik ekiplerinin doğal dil ara yüzleri aracılığıyla işlerinde daha etkin hale gelmelerine yardımcı olmayı vadediyor. Daha fazla ekip üyesinin, güvenlik duvarlarını ve tüm güvenlik araçlarını bir doğal dil ara yüzü kullanarak sorgulayabilmesi, güvenlik tehditlerine çok hızlı müdahale edilmesinin yanı sıra sordukları sorulara daha iyi yanıtlar almaları açısından da son derece değerli.” dedi.
Strata Copilot, Prisma Cloud Copilot ve Cortex Copilot, güvenlik analistlerinin tehditleri ciddi sorunlara dönüşmeden hızla, kolayca bulmasına, anlamasına ve durdurmasına yardımcı olmak için doğal dilin gücünü, basitliğini kullanıyor. Palo Alto Networks’ün sektör lideri ağ, bulut ve güvenlik operasyonları platformlarına kesintisiz bir şekilde entegre edilen bu kopilotlar analistlere günlük işlerinin her adımında yönlendirme sunup olayları daha hızlı soruşturmalarını, iş akışlarını optimize etmelerini, proaktif olarak yeni tehditlerin önünde kalmalarını ve harekete geçmelerini sağlıyor.
Palo Alto Networks Platform Kopilot entegrasyonu:
SASE ve NGFW uygulamaları dahil olmak üzere Strata Network Security platformuyla çalışan Strata Copilot erişimi Strata Cloud Manager üzerinden sağlanıyor.
Prisma Cloud, Code to Cloud platformunu tümüyle destekleyen Prisma Cloud Copilot risklerin önceliklendirilmesi, sorunların çözülmesi, tehdit algılama ve raporlama konularında yardımcı oluyor.
Cortex XSIAM platformu üzerinden sunulan Cortex Copilot daha verimli ve etkin bir SOC (güvenlik operasyonları merkezi) sağlıyor.
Palo Alto Networks kopilotun her etkileşimde yetkinliklerini geliştirdiği gerçek öğrenme asistanları sunmayı hedefliyor. Otonom siber güvenliğin ilerlemesiyle birlikte güvenlik ekipleri ihtiyaç duyulduğunda daha hızlı daha doğru bilgi ve iç görülerle güçlendirilecek. Kopilotlar bu kapsamda şunları yapabilecek:
Ürün bilgileriyle ilgili sorulara sizin ortamınız kapsamında cevap verme.
Uygulama, kullanıcı ve tehdit aktivitelerini inceleme ve görüntüleme.
Ortamınız hakkındaki hedefli soruları yanıtlama.
Konfigürasyonu optimal durum için yönlendirme.
Bir IoC (ihlal göstergesi) etrafındaki detayları (örneğin IP adresi, FQDN, URL, alan, hash, vb.) arama.
Bir tehdit veya CVE’nin (yaygın açıklar ve zaaflar) etkisini ve kapsamını değerlendirme.
Basit, doğal dil talepleriyle tetiklenen karmaşık iyileştirme aksiyonları gerçekleştirme.
Üründe hızlı gezinmeye yardımcı olma.
Sorun detaylarının otomatik olarak toplandığı ve proaktif olarak gönderildiği destek vakalarını açma.
İlgili Haberler: