Nesnelerin interneti nasıl güven altına alınır?

Sophos, akıllı telefonlardan nesnelerin interneti ile bağlı cihazlara kadar tüm kurumsal mobil cihazların yönetimini tek merkezde toplayan Sophos Mobile 7 çözümünü duyurdu.

Sophos Mobile 7, kurumsal ve özel verilerin aynı mobil cihaz üzerinde birbirinden bağımsız olarak tutulabilmesini sağlıyor. Ayrıca Android Things ve Windows 10 IoT platformunu temel alan nesnelerin interneti ile bağlı cihazların güvenliğini güçlendirerek yönetimini kolaylaştırıyor.

Ağ ve uç nokta güvenliğinde dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Sophos, kurumsal mobilite yönetim çözümünün yeni sürümü Sophos Mobile 7’yi duyurdu. Sophos Mobile 7, Android Enterprise altında kurumsal verilerin güvenle tutulmasını sağlayan containerization özelliğini desteklerken, nesnelerin internetine bağlı cihazların yönetimini kolaylaştıran ve güvenliği artıran yeni özelliklerle geliyor.

Sophos Mobile 7 çalışanları zararlı e-postalardan, dokümanlardan ve bağlantılardan koruyan anti-phishing teknolojisiyle geliyor. Çözüm ayrıca Android platformunda kullanıcı güvenliğini daha da güçlendiren zararlı yazılım tespit ve engelleme özelliklerine de sahip. Sophos Mobile 7’ye dahil edilen Secure Workspace ve Secure Email uygulamalarındaki kullanışlılığı artırmaya yönelik geliştirmeler sayesinde, çalışanlar güvenli olarak şifrelenmiş Office dokümanlarını container ortamını terk etmelerine gerek olmadan açabiliyor, görüntüleyebiliyor ve üzerinde değişiklik yapabiliyor.

Toplam Güvenlik Stratejisini Desteklemek İçin Tasarlandı

Sophos Uç Nokta Güvenlik Grubu Yöneticisi Dan Schiappa, yeni ürünün getirdiği yeniliklere dair şunları söyledi: “Bugün kurumlardaki çalışanların kullandığı mobil cihazların yönetimini ve güvenliğini sağlamak, diğer uç nokta cihazlardaki kadar önemli. Bununla birlikte kurumlar, mobil cihazların yönetimini ve güvenliğini sağlamak için stratejilerini kurgularken geleneksel güvenlik yöntemleriyle uyum içinde çalışabilen çözümlerin eksikliğini hissediyorlardı. Sophos’un sunduğu diğer uç nokta, ağ ve şifrelemeye odaklı güvenlik çözümleriyle entegre olabilen Sophos Mobile 7 sayesinde, kurumlar artık mobil cihazların güvenliğini ve yönetimini toplam güvenlik stratejisinin bir parçası olarak kurgulayabilecekler.”

Nesnelerin interneti cihazlarının yönetiminin Sophos Mobile 7’ye dahil edilmesiyle kurumların bu gücü en iyi şekilde değerlendirme fırsatına sahip olacağına dikkat çeken Schiappa, “Geliştirici ekiplerimizle birlikte geleceğe damga vuracak nesnelerin internetine bağlı cihazları da entegre güvenlik anlayışının ve toplam güvenlik stratejisinin bir parçası yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Nesnelerin interneti Yönetimi Avucunuzun İçine Taşıyor

Sophos Mobile 7 ile gelen nesnelerin internetine dayalı özellikler, Android Things veya Windows 10 IoT platformuyla çalışan cihazlar üzerine kurgulanan çözümlerin kolayca ölçeklenmesini ve yönetilmesini sağlıyor. Söz konusu cihazlara dair kuralların ve yetkilerin belirlenmesi, çevrimiçi cihazların denetimi, pil düzeyinin takip edilmesi ve donanımsal yazılımların güncellenmesi gibi işlemler Sophos Mobile 7 üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Sophos Mobile 7’nin tüm fonksiyonları, diğer Sophos güvenlik çözümleriyle birlikte bulut tabanlı Sophos Central yönetim platformu üzerinden kontrol edilebiliyor. Sophos Central üzerinden yönetilen diğer güvenlik çözümleri arasında yeni nesil XG Firewall, Sophos Endpoint Security, Sophos Intercept X, Sophos Email Security, Sophos Server Protection, Sophos Encryption ve Sophos Phish Threat bulunuyor.

Sophos iş ortakları aracılığıyla temin edilebilen Sophos Mobile 7, Mart ayının ortasından itibaren Sophos Central üzerinden de sunulmaya başlanacak. Detaylı bilgi için http://www.sophos.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Godaddy, işini kurmak isteyen kadınlara destek