Kablosuz şarj teknolojisine ihtiyaç duyanlar için güzel haberimiz var. Motorola, aynı anda 4 telefonu kablosuz olarak şarj edebilen teknoloji üzerinde çalışıyor.
Motorola, bu seneki CES fuarının başlangıcında yeni bir kablosuz şarj sistemini ilk kez görücüye çıkardı. Bu sistem, tipil Qi sistemlere kıyasla kullanıcılara daha geniş bir kullanım alanı sunabiliyor. Nasıl derseniz, kısaca açıklayalım.
Qi standardına sahip ve şu an satın alınabilir durumdaki kablosuz şarj pedleri, destekli akıllı telefonunuzu kablosuz olarak şarj edebiliyor. Motorola’nın yeni teknolojisi ise, 3 metreye kadar mesafede ve aynı anda 4 telefonu eşzamanlı şarj edebiliyor.
Yani aileniz için bu teknolojiyi aldığınızda, aynı anda tüm telefonları hızlıca şarj etme şansınız olacak. İşin güzel tarafı ise, şarj için özel bir zaman ayırmanıza, telefonunuzu bırakmanıza gerek kalmayacak. Çünkü o 3 metrelik mesafedeyseniz, zaten telefonu elinizde kullanırken de bir yandan şarj ediyor olacaksınız.
Tabii bu tip teknolojilerde Motorola yalnız değil, farklı firmaların da çalışmaları mevcut. Örneğin Xiaomi, geçtiğimiz sene Mi Air Charge’ı tanıtmıştı. Birkaç metrelik mesafede telefona 5w enerji verebilen bu sistem, aynı anda 2 telefonu şarj edebilme yeteneğine sahip. Bir diğer firma ise, Oppo. Firmanın Air Charging teknolojisi de kullanıcılara 7.5w’a kadar enerjiyi 4cm mesafede tek bir telefona aktarabiliyor. Bu, pek de iddialı görünmüyor açıkçası.
Daha evvel yaptığımız bir haberimizde ise, kablosuz şarj odası üzerine yapılan çalışmalardan söz etmiştik.
Tokyo Üniversitesi’ndeki özel bir ekip, kablosuz şarj gerçekleştirebilmek için özel bir oda tasarımı üzerinde çalışıyor. 10 metre karelik bir oda tasarlayan bilim adamları, bu odanın tasarımında, daha doğrusu duvarların arkasında manyetik panellere yer veriyor.
Bu proje hayata geçerse, yalnızca akıllı telefon ve tabletler değil, aynı zamanda diğer elektronik cihazların da kablosuz olarak şarj olması ve çalışması mümkün olacak. Tabii bu çalışmalar yapılırken insan ve diğer canlıların sağlık sorunu yaşamaması için gerekli önlemler de alınıyor. Sanıyoruz birkaç sene sonra “daha kablosuz bir dünyada” yaşıyor olacağız. Peki siz ne düşünüyorsunuz?