Kurumlara özel proje ve teknolojiler geliştirip uygulayan Morten, üst üste üçüncü defa Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasına girdi.
Morten / BT Eğitim, üst üste üçüncü defa Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemek amacıyla oluşturulan; prestijli Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer aldı. Son dört yıl boyunca net satış gelirlerinde en çok büyüme kaydeden 50 kurum programa kabul edildi. 16 Ocak Çarşamba günü, Maslak Kolektif House’da düzenlenen törende ödülü şirket adına Morten/BT Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kızıları kabul etti.
Morten / BT Eğitim Kurucusu Bülent Morten; “Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’na üçüncü defa girebilmiş olmak bizim için bir övünç kaynağı,” dedi ve ekledi; “Çalışkanlığı, bilgisi ve deneyimiyle tanınan Morten çalışanları bu başarının asıl mimarlarıdır. Hepsine teşekkür ediyorum. 18 yıldır, işimizi aynı titizle yürütüyor, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından izliyor ve bunları hizmetlerimize hızla adapte ediyoruz. Bunlardan kişiye-özel diyebileceğimiz ürün ve hizmetler ortaya çıkararak müşterilerimize bilişim hizmetlerinin en niş halini sunuyoruz. Tüm bu çalışma ve deneyimlerimizin Deloitte tarafından onaylanması; geleceğe yönelik yaptığımız planlamalar için çok büyük bir motivasyon.”
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki Deloitte Teknoloji Fast 50 programlarında sıralamaya giren firmalar; EMEA’nın en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA Programı’na girmeye de otomatik olarak hak kazanıyor. Morten, 2016 yılında Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA Programı’na da kabul edilmiş ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketi arasına girmişti.
Morten/BT Eğitim, son olarak aralık ayında açıklanan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği; Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı araştırmasında da sektörümüzün 23’üncüsü olarak onurlandırılmıştı.
Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018 Programı’na katılmak isteyen şirketlerin 2014 yılında en az 50.000 Euro; 2017 yılında ise en az 1.000.000 Euro net satış geliri elde etmiş olmaları, merkezlerinin Türkiye’de bulunması ve bir “teknoloji şirketi” olması gerekiyor. Programda, faaliyet gelirlerinin önemli kısmını sağladığı bir teknolojiye sahip olan ya da gelirlerinin önemli bir bölümünü teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran firmalar, “teknoloji şirketi” olarak tanımlanıyor. Diğer şirketlere ait bir teknolojiyi farklı bir şekilde kullananlar ise bu başlık altında değerlendirilmiyor.