Özellikle son zamanlarda daha fazla gündeme gelen mobil uygulama gelişmelerinden yeterince yararlanabiliyor muyuz? Konuyla ilgili son derece önemli bir araştırma sonucu geldi.
ABD merkezli araştırma şirketleri tarafından yapılan çalışmalara göre mobil uygulama fırsatlarından yararlanan ülkeler değerlendirildi. İşin aslına bakacak olursak genel olarak hem olumlu hem de çok olumsuz bir tablo karşımıza çıkıyor. İşin açıkçası bu biraz can sıkıcı diyebiliriz.
Öncelikle olumlu bölümden başlayalım. Türkiye’de yaşayanlar diğer ülkelere oranla çok daha fazla mobil uygulama ve oyun indiriyor. Bu durum aynı zamanda devasa bir pazarın oluşmasını sağlıyor. Bu pazar hem yerli hem de yabancı girişimcilere açık olduğu için olumlu değerlendirilebilir. Fakat asıl problem işin diğer tarafında.
Mobil uygulama gelişmelerinden nasıl yararlanıyoruz?
Genel olarak bakıldığında Türkiye’de yaşayan kişilerin genellikle çok fazla uygulama indirdiği görülüyor. Türkiye Avrupa pazarında bile en fazla mobil uygulama indiren ikinci ülke. 2020 verileri ile elde edilen bu rakamlar son derece yüksek. Türkiye’de bu durum yüzde 44 kadar artış gösteriyor. Bu gerçekten de son derece ciddi bir rakam.
Birleşik Krallık ve Fransa gibi ülkeler ise daha fazla mobil uygulama indirmek yerine mevcut mobil uygulamalardan hizmet alıyor. Türkiye’de ise sadece bazı uygulamalara para harcanıyor. Buna göre en fazla harcama yapılan uygulamalar ise Azar, TikTok ve Bigo Live olarak kayıtlara geçti.
Türkiye’de mobil uygulama gelişmelerinden faydalanmak için ne yapılmalı?
Türkiye’de aynı zamanda mobil oyunlara yapılan harcamalar gündemde. Buna göre PUBG Mobile, 101 Okey gibi oyunlar en fazla para harcanan oyunlar olarak görülüyor. Kısacası Türkiye’de mobil uygulama indirme sayısı fazlayken bunlara para harcayan kişi sayısı az. Türkiye’deki kullanıcılara daha çok reklam gösteriliyor.
Türkiye’de eğer mobil uygulamalardan daha çok yararlanmak istiyorsak insanların hizmet alabilmesini sağlamak gerekiyor. Aksi halde mobil uygulamalar ne yazık ki yeteri kadar gelişemiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
İlgili Haberler:
>> Türkiye Oyun Sektörü 2020 Raporu Yayınlandı: 880 Milyon Dolarlık Bir Pazar
>> Google’dan Yazılım Geliştiricilerine Müjde: Daha Fazla Para Kazanabileceksiniz