Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, yerli yazılım girişimlerini destekleyerek Türkiye’nin hem dijital hem de ekonomik geleceğine yatırım yaptıklarını ve “Milyar dolarlık Türk yazılım şirketi” yaratmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’nin yerli yazılım ekosistemine 25 yıldır destek veren ve bugüne kadar 2000’in üzerinde yerel girişimi yenilikçi teknolojisi, global deneyimi ve bilgi birikimiyle destekleyen Microsoft Türkiye, yerli yazılım şirketlerinin arkasındaki güç olmaya devam ediyor. Türkiye’den çıkan ve uluslararası pazarlarda milyonlarca dolarlık değer yaratan başarılı girişimcileri bir basın toplantısı eşliğinde tanıtan Microsoft Türkiye, yerli yazılım pazarına yönelik hedeflerini ve büyüme stratejisini gazetecilerle paylaştı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Microsoft Türkiye İş Ortakları, Kanal ve KOBİ Segmentinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü ve Microsoft Türkiye CTO’su Onur Koç’un konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda, Microsoft Türkiye’nin destekleriyle Türkiye’de ve yurtdışında büyük başarılar yakalayan Start-Up şirketlerinden Bunsar, Poilabs, Sestek ve Broadage, geliştirdikleri yazılımları tanıttı.
Yerli yazılım girişimlerini desteklerken Türkiye’nin hem dijital hem de ekonomik geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, yaptığı açılış konuşmasında, “Microsoft Türkiye olarak 25’inci yılımızı kutluyoruz. 1993 yılından bu yana Türkiye’de birçok teknolojik ilki ve dönüşümü birlikte yaşadık. Milyonlarca son kullanıcının hayatına dokunduk. 12 bin iş ortağımızla, 1.000’in üzerinde kurumsal şirketi ve 700 bini aşkın KOBİ’yi en yenilikçi ve güvenilir teknolojilerle buluşturduk. 400 bin bilişim uzmanı eğittik. İş ortaklarımızla Türkiye’de 100 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Şu an 2000’in üzerinde de yerel girişimi destekliyoruz. Çözümlerimizle ülkemizde filizlenen yerel girişimleri küresel pazarlara taşımayı hedefliyoruz. Bizim hedefimiz burada milyar dolarlık Türk yazlım şirketi yaratmak!” dedi.
Yerli yazılım gurur tablosu: Bunsar, Poilabs, Sestek ve Broadage
Perakendeden spora, derin öğrenimden yapay zekâya kadar farklı sektörlerde yenilikçi uygulamalarıyla öne çıkan Start-Up şirketleri de toplantıda başarı hikâyelerini ve büyüme hedeflerini anlattı. Bu şirketlerden Bunsar, perakende sektöründe yapay zeka ile dijital dönüşüm gerçekleştirdi. Şirketin görsel ürün aramayı daha akıllı hale getiren uygulama, aranan nesneye benzer ve satın alınabilir ürünleri buluyor, hatta stil önerilerinde bulunuyor. Gardıroplarımıza yapay zeka getiren yazılım, tüm bunları Microsoft Azure desteğiyle yapabiliyor. Microsoft’un teknolojik altyapı ve yatırım desteğiyle geliştirilen yazılım, şimdiden uluslararası arenada 5 pazarda kendine yer buldu.
Microsoft’un yatırım ve teknoloji altyapı desteğiyle Poilabs; Hopi’nin bilgi işlem operasyonlarını Microsoft Azure üzerinden yöneterek, beacon verileriyle Boyner Grubunun müşteri sadakati artırımına önemli katkılar sunuyor. Müşteri davranışlarına göre anlık kampanyalar düzenleyebilen yazılım, bunun yanında, yine beacon teknolojisiyle, görme engellilerin kapalı alanlarda güvenle ve gerekli bilgilere sahip olarak vakit geçirebilmesini sağlıyor.
Kurulduğundan bu yana Konuşma Sentezi, Konuşma Tanıma, Konuşma Analizi, Sesli İmza, Doğal Diyalog ve Chatbot ürünleri geliştiren Sestek; Microsoft Azure platformu üzerinden Türkçe metinleri insan sesi doğallığında seslendiren yazılımlarıyla kurumların Müşteri deneyimini zenginleştiriyor. Arçelik’in Asista ürünü de bu yazılım sonucu geliştirilen inovatif bir dijital asistan. Sesli imzayı Türkiye’yle tanıştıran Sestek’in yazılımları dünyanın birçok ülkesinde kullanılıyor.
Spor içeriği sağlayıcısı olarak hizmet veren yazılımlara imza atan Broadage ise, kısa sürede Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasındaki yerini aldı. Yazılım, dünya çapında 110 ülkede yılda 100.000’den fazla gerçekleşen spor olayının anlık bilgilerini Microsoft Azure üzerinden güncel olarak sunabiliyor. Türkiye’de birçok yayın organı tarafından kullanılan Broadage yazılımları, Azure’un esnek, güvenilir ve ölçeklenebilir özelliklerinin de yardımıyla uluslararası pazarlara açılmaya başladı.