Mastercard yeni ödeme sistemini açıklayarak büyük bir dikkat çekmeyi başardı. Geleceğe hazır olduğunu gösteren finans devi yepyeni bir ödeme teknolojisi başlatıyor.
Uzun bir süredir finans şirketleri büyük değişimler yaşıyor. Parmak izi ve şifreler bunlardan sadece birkaç tanesi. Şimdilerde Mastercard son derece önemli bir çalışmaya yer veriyor. Bu çalışma ile birlikte artık yeni teknolojilerin sisteme ne kadar hızlı bir şekilde entegre olduğu görülecek.
Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Mastercard sadece yüz tanıma verilerini kullanarak alışveriş yapma imkanı sunuyor. Yüz tanıma teknolojisinin ön plana çıktığı bu özellik aynı zamanda ilginç bir detay barındırıyor. Kullanıcılar gülümseme veya el sallama ile ödemeyi tamamlayabilecek.
Mastercard yeni ödeme sistemini kullanacak
Yeni gelen bu sistem dünyada ilk olacak. Pilot uygulama kapsamında kullanıma sunulan bu sistem son derece güçlü bir teknolojiyi kendi bünyesinde barındırıyor. Ancak burada esas önemli olan kullanıcıların yüz tarama verilerinin çıkarılması.
Mastercard tarafından kullanılacak olan yüz tanıma teknolojisi NEC, Payface ve PopID tarafından kurulacak. Bu yeni sistemin dünya çapında ilk defa bu kadar yaygın kullanılacağını söyleyebiliriz. Şimdilik deneme süreci başlıyor ve finans dünyasının yeniden şekillenmesine şahit oluyoruz.
İlk pilot uygulamalar başladı
Finans sistemini baştan sona dönüştürecek olan bu sistem Brezilya’daki 5 büyük süpermarkette kullanıma hazır hale geldi. Sonraki aşamalarda Ortadoğu, Avrupa ve Asya gibi bölgelerde pilot testler yapılacak. Sonuç olarak özellik birçok ülkede ve bölgede kullanılabilir hale gelecek.
Mastercard bu özelliğin tüm dünyada kullanılmasını amaçlıyor. Ancak akıllarda bazı soru işaretleri de mevcut. Özellikle bu teknolojinin büyük bir kullanıcı verisi depolama ihtimali olduğu ifade ediliyor. Yüz tarama verilerinin depolanması birçok kişi tarafından pek hoş karşılanmıyor. Peki siz bu yeni ödeme sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.
İlgili Haberler:
>> İşte Araştırma Sonuçları: Türk finans kuruluşlarında BT karar vericileri neler düşünüyor?
>> Finans Sektörü İçin Geleceği Şekillendirmek Üzere 4 Adım!