2000’lerin başından bu yana Logitech kullanıcısıyım ve son dönemde kullandığım Logitech MX Anywhere 3 fare yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
İlk nesil MX Performance’tan M590’a kadar şimdiye kadar birçok Logitech faresi kullandım. Bu nedenle Logitech markasına bir sempatim olduğu söylenebilir. Gelelim Logitech’in yeni faresi MX Anywhere 3 ‘e. BU yeni model mobil iş veya ev ofis için kullanabilecek kompakt bir fare olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, bu yılki salgın nedeniyle çoğumuzun bu tarz ürünleri bir masaüstü faresi olarak kullanacağımızı tahmin ediyorum.
Logitech MX Anywhere 3 kutusu içerisinden fare, USB kablosuz bağlantı aracı ve USB-C şarj kablosu çıkıyor. Farenin ergonomik olarak sağ el için tasarlandığını söylemeliyim. Bunun yanında farenin mükemmel yapı kalitesine de hayran kaldım. Düğmeler kolay erişimi sağlamak için başarılı bir şekilde yerleştirilmiş.
Tabii ki bir farenin başarısı çalıştığı yüzeye göre derecelendirilir. Anywhere 3 hemen hemen her yüzeyde çalışıyor. Hatta kotumun üzerinde bile çalıştığını gözlemledim.
Orta üst düğmeye basarak iki kaydırma modu (Cırcır ve Serbest döndürme) arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Fareyi 3 cihaza kadar bağlayabiliyor ve bir düğmeye dokunarak bunlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun en büyük avantajı farklı cihazlar üzerinde kullanım yapmak isteyen kullanıcılar tarafından hissedilecek. Ayrıca, tüm büyük işletim sistemlerinde (Windows, Apple, iPad, Chrome ve hatta Linux) çalışıyor.
Ürünün üzerindeki tuşlara kısayol ataması yapmanızda mümkün. Logitech’in sağladığı yazılım ile bunları kolayca halledebilirsiniz. Veya kendinizde yazılım içerisinden tanımlama yapabilirsiniz.
Kablosuz bir fare değince tabii ki pil süresine değinmeden geçmek mümkün değil. Logitech’in iddia ettiği rakam tam şarjla 70 gün kullanım süresi. Bunu test etmek zaman açasından mümkün olmadı fakat Logitech’in sözlerinin tam anlamıyla doğru olduğunu geçmiş deneyimlerimden söyleyebilirim. Ayrıca bir dakikalık hızlı şarjla 3 saatlik kullanım elde edebiliyorsunuz.
BUnlara ek olarak ürünün 99 gram ağırlığında olması da benim gibi yanında taşımak isteyenler için büyük bir avantaj.
Logitech MX Anywhere 3 Artıları
İlk olarak üstün yapı kalitesi diyebilirim. Üstün bir kaydırma ve ek olarak USB-C bağlantısı ile şarj. Ve başarılı pil ömrü.
Tabii ki ürünün eksi yanları da yok değil. Değiştirilemez pil bir gün kaçınılmaz olarak bozulduğunda pilin nasıl değiştirileceğinden emin değilim. Ayrıca küçük USB dongle’ı saklayacak yer yok, bu nedenle seyahat ederken dikkatli olun kaybedebilirsiniz.
İlgili haberler
>> Logitech G, Yazılım Güncellemesi ile Mouse’larını 25K Sensörüne Yükseltti