Lenovo Yoga 500 inceleme

Lenovo, 2si 1 arada ürün ailesini Yoga 500 ile genişletiyor. Her kesimin alabileceği bir fiyat avantajı ile üretilen Yoga 500, arada bir oyun oynamayı seven Office kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek güçte.

Lenovo, büyük bir başarı yakalayan ve 360 derece dönebilen ThinkPad Yoga 12 ve Yoga 3’den sonra 2si 1 arada çözümlerini genişletti. Lenovo, bu alandaki pazarı genişleterek 15 inç ekranlı 2si1 arada çözümlerini herkese sunmak istiyor. Buna en iyi örnek de kuşkusuz 15.6 inç ekranlı Lenovo Yoga 500.

1

Lenovo bu alanda elbette yalnız değil. Birçok üretici, 2si 1 arada cihazlarda 15 inç seçenekler üretmeye başladılar. Bu her ne kadar bir tehdit gibi görünse de, Lenovo’nun bu ailede kullandığı zengin donanım birleşenleri ve fiyat politikası özellikle Yoga 500’ü ön saflarda savaştırmasını biliyor.

Yoga 500’ün sağlam plastik çerçevenin üstünde fırçalanmış Aluminyum kapak, inanılmaz bir hava katıyor. Kaliteli işçilik ile birlikte malzeme seçimi, Yoga 500’ü kullanan kişilere çok sağlam ve güvenli bir his veriyor.

Ürünün alt kısmı tek bir parçadan oluşuyor. Bellek ve sabit diski değiştirmek için ekstra bir kapak düşünülmedi. Cihazın pili sabit ve dizüstü sistemlerde bildiğimiz gibi kolay sökülmüyor. Bundan dolayı da Yoga 500, baskı ve darbelere karşı inanılmaz dayanıklı.

Ürünü 360 derece döndürdüğünüzde bu sağlamlık hissini daha çok anlıyorsunuz. Yoga 500, yeni nesil ürünlerde olduğu gibi VGA d-Sub bağlatışı yer almıyor. Buna karşın RJ45 Ethernet bağlantısından vazgeçilmedi. One Key Recovery düğmesi ise gizli bir yerde yer alıyor ve bir ataç yardımı ile kullanılıyor.

2

Yoga 500, Accu Type klavye’ye sahip. Bu klavye ile yazı yazmak oldukça rahat. 12.5 cm’lik Clickpad ise oldukça hassas. MultiTouch desteğine sahip olan Clickpad, komutları oldukça hızlı algılıyor. Bu da kullanıcıyı zaman zaman zorluyor.

Ekran

Yoga 500, 15.6 inç büyüklüğünde AH-IPS ekrana sahip. WLED aydınlatmalı olan bu ekran 1920×1080 çözünürlüğüne ulaşıyor. 220 cd/m²’lik parlaklık değeri ortalamanın üzerinde. Benzer bir durum renk doğruluğu için de söylenebilir. Bunun anlamı Yoga 500’ün ekranı ortalama performansı sayesinde profesyonel kullanıcılara hitap etmemesi. Gün ışığında ekranda yansımalar oluşabiliyor. Dolaysıyla dışarda çalışan kullanıcılara, gölgeli mekanlarda çalışmalarını tavsiye ederiz.

Ekranın 10 parmak destekli dokunmatik ekranı gayet başarılı. Hızlı ve hassas olan bu ekran, kenarlarda bile iyi bir performans sergiliyor.

4

İşlemci

Yoga 500, 2.2 GHz hızında çalışan Intel Core i5 5200U işilemcisini barındırıyor. Bu işlemci Turbo özelliği sayesinde 2.7 GHz’e kadar çıkabiliyor. 1 Tbyte’lık HDD sabit disk kullanan Yoga 500, SSD olmamasından dolayı olan performans farkını 8 GByte’lık bellek ile kapatmaya çalışıyor. Yaptığımız testlerde PCMark değerinin şaşırtıcı yüksek olduğunu gördük. Uygulamalar oldukça hızlı açılıyor ve sistem herhangi bir yavaşlık göstermiyor. Neredeyse ısınmayan Yoga 500, sahip olduğu 2 GByte Geforce 940M grafik yongası ile oyun sevenlere de hitap ediyor. Yaptığımız testlerde gerek genel performans gerekse de oyun performansının oldukça başarılı olduğunu söylemeliyiz.

Yoga 500, saat’lik 30 Watt’lık düşük güç tüketimi kullanımında, yaklaşık 7 saat’lik bir pil kullanım süresi sunuyor. Yoğun kullanımda ise bu değer 2.5 saat’e kadar iniyor.

5

Sonuç

Lenovo Yoga 500, kullanıcının birçok isteğine rahatlıkla karşılık veren bir 2 si 1 arada cihazı. 360 derece katalanabilen bu ürün ister kucağınızda isterse de ofisinizde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ürün her ne kadar 2.15 kg olsa da, ergonomisi ve sağlamlığı ile kendisinden fazlasıyla söz ettiriyor. Oyun oynama keyfi her ne kadar profesyonel oyunculara hitap etmese de, üzerinde bulunan ve 2si 1 arada cihazlarda en güçlü grafik yongası olan 940M temel işlevler için yeterli.

Lenovo Yoga 500, fiyat/performansı ile ön planda olan yeni nesil bir dizüstü sistemi arayan kişiler için kesinlikle göz ardı etmemeleri gereken bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

FinTech İstanbul, uluslararası ilk adımları Londra’da Finovate’de attı