Koronavirüs yapay zeka ile baştan sona denetlendi. Yaklaşık 20 günün sonunda bakın neler ortaya çıktı!
Koronovirüs yapay zeka incelemesinin ardından birçok sonuç ortaya çıksa da. Bunlardan en önemlisi yanlış bilgi. Sosyal medya ve web sitelerinde dolaşan kulaktan dolma bilgiler insanları yanlış yönlendiriyor. Bunun yanı sıra cebini doldurmak isteyen fırsatçılar da Koronovirüs’ün popülerliğinden faydalanmak için internette av arıyorlar.
Koronavirüs Yapay Zeka ‘ya Karşı
Türkiye’nin Koronovirüs ile mücaledeisne destek olmak isteyen birçok teknoloji şirketi mevcut. Kimi firmalar ürünlerini ücretsiz kullanırken kimi firmalar da halkı doğru bilgilendirmek için araştırmalar yapıyor. Bu firmalardan biri olan CBOT’da 17 mart tarihi itibariyle adını Koronabot verdiği bir yapay zeka uygulamasını devreye almış bulunmakta. Firma geçtiğimiz yirmi günün ardından ilk sonuçları bizimle paylaştı.
Milli ve yerli yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen bu bot vatandaşlara merak ettiği konularda yardımcı olmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızdan gelen soruların başında ise “Korona’nın belirtileri nedir?” karşımıza çıkıyor. Koronabot’a soru soranların yaklaşık yüzde 30’u ilk bu soruyu soruyor.
Bu soruyu takiben yüzde yirmi ile “Koronavirüs’ten nasıl korunabilirim? Koronavirüs nasıl bulaşır?” soruları devam ediyor. Bot’un kullanım istatistiklerine bakıldığında günlük yaklaşık Onbeşbin kişinin soru sorduğu ve bu kişilerin ortala dört soru ile yaklaşık günlük altmış bin soru sorduğu ortaya çıkıyor.
Buna ek olarak soru soran kullanıcıların merakla takip ettiği kouların başında vaka sayısı geliyor. Koronavirüs yapay zeka botu Koronabot’a soru soranların yaklaşık yüzde yirmisi vaka sayıları konusunda bilgilendirme istemiş durumda. Bir anlamda halkımızın vaka sayıları konusunda çok hassas olduğunu gözlemliyoruz.
Koronabot Yapay Zeka Sadece Türkiye Değil Tüm Dünya Hakkında Bilgilendirme
Koronavirüs yapay zeka botuna koronabot.com üzerinden ulaşmanız mümkün. Koronabot sadece Türkiye değil tüm dünya geneli hakkında da güncel bilgiler sunmakta.
Korona Virüs’e ilişkin dünya genelindeki tüm resmi verileri güncel olarak vatandaşlarla paylaşıyor. Ayrıca kullanıcılar botun üstün zekası sayesinde günlük hayatta konuşur veya mesajlaşır gibi Koronabot’a sorular sorup cevaplar alabiliyor.
Naber, Nasılsın? Gibi sorular günden güne artıyor!
Koronabot ile normal bir arkadaşmış gibi konuşanların sayısı da yabana atılacak nitelikte değil. Naber veya nasılsın Koronabot? Gibi sorular soranların yüdsezi ise yaklaşık yüzde 12. Bunun bir anlamı da evde sıkışıp kalan ve sosyalleşme ihtiyaçlarını internet üzerinden gidermeye çalışan vatandaşların da olduğu. Hal böyle olunca karşınızdaki yapay zeka zeka olsa da yine de birkaç deneme ile sınırlarını test ediyoruz.
Yanlış bilgilere Son. Koronabot ile Doğru Bilgiye Ulaşın
CBOT Genel Müdürü Mete Aktaş, “Başta T.C. Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ve dünya genelindeki resmi kuruluşların açıklamalarını baz alan Koronabot güçlü yapay zeka teknolojisi sayesinde vatandaşların günlük dille yazdığı her soruyu rahatlıkla anlıyor ve en doğru cevapları sunuyor. Tüm dünyayı derinden ve hızlı bir şekilde etkileyen Korona Virüs ile ülkemizde de özverili bir mücadele yürütülüyor. Bu zor dönemi ülke olarak başarıyla atlatabilmek için tüm şirketlerin imkanlarını kullanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktadan hareketle CBOT olarak sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olarak yanlış bilgilerle mücadele etmek için Koronabot’u uygulamaya aldık. Koronabot güçlü Doğal Dil İşleme (NLP) ve Makine Öğrenimi teknolojisi sayesinde 60 bini aşkın soruya anında cevap verdi. Yapay zeka tabanlı bilgi asistanımızı bugüne kadar günlük olarak 15 bin kişi kullandı. Biz lider bir yapay zeka şirketi olarak kendi imkanlarımız ve derin mühendislik altyapımızla geliştirdiğimiz yapay zeka teknolojimizin bu zor dönemde ülkemizin başarısı için kullanmayı amaç edindik. Bu zor süreci atlattıktan sonra da ortaya çıkacak dijitalleşme gereksinimlerini teknolojimizle hızla karşılayacağız.” diyor.
>> Zoom programı kullanırken kendinizi nasıl korursunuz? İşte detaylar…