İnternetten en fazla dolandırılan ülkeler listesine bakıldığında sonuçlar son derece ilginç. Görünen o ki internet dolandırıcılığı konusunda tüm teoriler alt üst oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.
Günümüzün en fazla kullanılan iletişim araçlarından birisi de hiç şüphesiz internettir. Özellikle son dönemlerde internet üzerinden yapılan iletişimin ciddi oranlara ulaştığı görülüyor. Her ne kadar bu olumlu gibi görünse bile aslında başka bazı dezavantajlar yarattı. Mesela internet üzerinden türlü yöntemlerle dolandırılan insanların sayısı büyük oranda artış gösterdi.
Türkiye’de de özellikle Çiftlik Bank gibi platformlar insanları ciddi miktarda dolandırmayı başardı. Bu tür internet dolandırıcılığı faaliyetleri açıkçası polis tarafından da yeterince denetlenemiyor. Ayrıca tüm dünyaya baktığımızda bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinden en fazla gelişmiş ülkelerin etkilendiği görülüyor.
İnternetten en fazla dolandırılan ülkeler şaşırttı
Yapılan çalışmalarda internet üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerine uğrayan ülkeler listelendi. SocialCatfish tarafından yapılan çalışmalara bakıldığında ABD en fazla dolandırılan ülke olarak karşımıza çıkıyor. Sadece 2020 yılında dolandırıcılara 4,2 milyar dolar kaptıran ABD büyük zorluklar yaşıyor.
En fazla dolandırılan ülkelere bakıldığında gelişmiş bölgeler olduğu görülüyor. Mesela Kanada, Avustralya ve İngiltere ile birlikte ABD en fazla dolandırılan ülkeler olarak karşımıza çıkıyor. Normal şartlarda internet üzerinden dolandırılan kişilerin genellikle teknolojiye hakim olmayan bireyler olduğu düşünülüyor. Ancak yeni araştırma detayları aslında insanların dolandırılması ile gelişmişlik düzeyleri arasında güçlü bir bağlantı olmadığını gösteriyor.
Dolandırıcıların favori platformu belli oldu
Yapılan çalışmalarla birlikte dolandırıcıların hangi platformları daha çok kullandığı ortaya çıktı. Buna göre Facebook zirvede yer alıyor. Hemen ardından Google Hangouts, Instagram ve WhatsApp dolandırıcılar tarafından en fazla kullanılan uygulamalar içerisinde yer alıyor.
Türkiye’de ise durum pek iç açıcı değil. Özellikle 2020 yılından bu yana dolandırılan kişi sayısı en az yüzde 32 artış gösterdi. Peki siz ortaya çıkan bu tablo hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
İlgili Haberler:
>> Vodafone Ortak Altyapı Açıklaması Yaptı: İnternet İçin İşbirliği Çağrısı
>> 5G Teknolojisinin Kullanım Alanları Bakın Nereler Olacak: Yüzyılın İcadı