Beatles’in Yesterday şarkısı kullanılarak 18.000 internet kullanıcısına çevrimiçi alışkanlıkları hakkında sorular soran bir testin sonuçları bu bulguyu ortaya çıkardı.
Yapılan testte internet kullanıcılarından Beatles’ın ‘Yesterday’ şarkısını indirmeleri istendi. Dört adet indirme seçeneğinden yalnızca bir tanesi güvenli wma. dosyası idi; o da kasıtlı olarak ‘Betles.Yesterday.wma.’ şeklinde adlandırıldı. Bu seçenek, katılımcıların dosyanın adındaki yazım hatasına rağmen, zararsız bir dosya türü olduğunu tespit eden yalnızca dörtte biri (%26) tarafından seçildi.
En tehlikeli dosya seçeneği olan exe. dosyası bilinen ‘mp3’ terimini içeriyordu; ‘Beatles_Yesterday.mp3.exe‘. Bu da katılımcıların üçte birinin (%34) yanılmasına neden oldu. Katılımcıların %14’ü son zamanlarda zararlı materyalleri yaymak için kullanılan bir dosya türü olan scr. ekran koruyucu indir seçeneğini ve %26’sı ise tehlikeli bazı dosyalar içerebilecek zip. seçeneğini seçti.
Kullanıcıların çevrimiçi tehlikeleri tespit etmekteki yetersizlikleri yalnızca müzikle sınırlı değil. Ankete göre beş kullanıcıdan biri (%21), çeşitli çevrimiçi kaynaklardan dosya indirerek kötü niyetli tedarikçilerle karşılaşma risklerini artırıyor. Araştırma sırasında, kullanıcıların sadece %24’ü bir kimlik avcılığı seçeneğini seçmeden, orijinal bir web sayfasını tanıyabildi. Buna ek olarak, verilerini girmeye hazır oldukları web sayfalarını belirtmeleri istendiğinde kullanıcıların yarısından fazlası (%58) yalnızca sahte sitelerin adını verdi.
Bulgular, Kaspersky Lab ve B2B International tarafından yapılan son tüketici araştırmasını doğrulamakta. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, internet kullanıcılarının %45’i son 12 ay içinde kötü niyetli bir olayla karşılaştıklarını açıklamış, ancak etkilenenlerin %13’ü bu durumun nasıl olduğunu bilmediklerini söylemişti.
IBM güçlü bir bulut platformunu dahil ediyor