IBM kolayca kişiselleştirilebilme özelliğine sahip 20 yeni bulut tabanlı iş çözümünü duyurdu. Yeni duyurular, buluttan veri analitiğine, IBM’in sunduğu en iyi ürünlere basit, pratik ve özelleştirilebilir bir hizmet olarak erişim sağlıyor.
IBM, bulut bilişime yönelik taahhüdünün bir parçası olarak, müşterilerin benzersiz iş gereksinimlerini desteklemek için kolayca kişiselleştirilebilme özelliğine sahip 20 yeni bulut tabanlı iş çözümünü duyurdu. Mobil, varlık yönetimi ve analitik gibi belirli iş alanlarına ve dikey endüstri segmentlerine yönelik olarak bu çözümler bulutun ölçeklenebilirlik, hız ve kolaylık özelliklerini IBM danışmanlık hizmetlerinin sektör deneyimiyle buluşturuyor.
Yeni duyurular IBM’in bulut bilişim alanındaki önemli girişimlerini yansıtıyor. IBM’in Bulut İş Çözümleri portföyü, tek bir paket haline getirilebilen birçok bileşeni içeriyor ve hız ve kolaylık sağlamak için “hizmet olarak” sunuluyor. Bu portföyde, IBM’in Araştırma Birimi’nin sağladığı kaynaklar ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, bir IBM şirketi olan Softlayer aracılığıyla sunulan yazılım, gelişmiş analitik, sürekli destek ve bulut altyapısı da yer alıyor. Abonelik modeline dayanan sistemde müşteriler; başlangıçta kurulum, ardından da sürekli abonelik veya kullandıkları kadar öde yöntemine göre ücretlendirilecekler.
Bu yaklaşım pazara, hız ve zaman açısından değer sunma zorunluluğunu karşılarken, müşterilerin iş çözümlerini kendi süreçlerine göre kişiselleştirme ve daha sonra bunları bulut aracılığıyla devreye alma gereksinimini de karşılıyor. Yeni duyuruları değerlendiren IBM Küresel İş Hizmetleri, Ülke Lideri Yeşim Taşlıoğlu şöyle konuşuyor: “Kurumlar, bulutun yalnızca teknolojik bir inovasyon değil, aynı zamanda tamamen yeni iş modelleri yaratmak için bir araç olduğunun farkındalar. İş önceliklerini desteklemek için buluta yönelmek üst düzey yöneticilerin ajandasında üst sıralara doğru ilerliyor. IBM’in Bulut İş Çözümleri, müşterilerin beklentileri ve öncelikleri doğrultusunda, yüksek katma değerli iş hizmetleri için yeni bir adımı temsil eder. Buluttan veri analitiğine, IBM’in sunabileceği en iyi ürünlere basit, erişilebilir ve özelleştirilebilir bir hizmet olarak erişim sağlıyoruz.”
Örneğin Philips TV’leri üreten TP Vision, yeni hizmetlerini geliştirme sürecini desteklemesi için verileri analiz ederek, kişiselleştirilmiş bir tüketici deneyimi sağlamayı ve akıllı TV hizmetini yönetmeyi hedefliyor. Şirket bu paralelde, IBM Müşteri Veri Bulutu İş Çözümünü kullanıyor. Akıllı TV’ler, tüketicilerle doğrudan etkileşim sağlayarak, hem üretici hem de hizmet sağlayıcı açısından iş ortamını değiştirmiştir. TP Vision ise bu etkileşimdeki verileri toplayarak yönetmek için bulut tabanlı bir ortamı kullanıyor. Şirket, bunu hızlı biçimde analiz etmeyi başararak, müşterilerine kişiselleştirilmiş kullanıcı ana ekranını sürekli olarak güncelleyebiliyor ve her tip etkileşimi kişiselleştirmeyi başarıyor.