Piyasadaki tüm telefonlar kendine çeki düzen versin çünkü Huawei Mate 40 Pro sahneye çıktı. Aşağıda yer alan makalemizde yeni Huawei amiral gemisi telefonunun incelemesini bulabilirsiniz.
Huawei Mate 40 Pro’nun ambalajının içinde akıllı telefona ek olarak, 66w SuperCharge hızlı şarj cihazı, USB-C konektörlü bir çift kablolu kulaklık, koruyucu bir film (ekrana zaten uygulanmış) ve kavisli kenarları yapmak için tasarlanmış bir TPU kılıfı yer alıyor.
Gelelim akıllı telefona. Ön ekrana baktığımızda geçmiş nesillerden alışık olduğumuz gibi bir çentik görmüyoruz. Huawei’nin hem ön kamerayı hem de ToF sensörünü (3D olarak yüz tanıma için) yerleştirmeyi başardığı bir bölüm yaratması sevindirici. Bu yeni tasarımın gelecek modeller için büyük bir adım olduğunu söylememde fayda var.
Şirketin P serisinden farklı olarak Mate, “geleneksel” bir hoparlör kullanmaya devam ediyor. Bu hoparlör ancak pek çok kişiyi memnun edecek bir yenilik getiriyor: stereo ses, hoparlörün üst ve alt tarafına yerleştirilmiş iki hoparlör sayesinde mümkün kılınmış. Aynı performansa sahip olan bu hoparlörler yüksek düzeyde bir performansı garanti ediyor. Aynı zamanda suya ve toza dayanıklı olan cihaz IP-68 sertifikasına uygun.
Ekran – Huawei Mate 40 Pro
6.76 inçten OLED ekranın kullanıldığı Huawei Mate 40 Pro 90 Hz yenileme hızı ve 1344 × 2772 piksel çözünürlüğü garanti ediyor. Bunu kavisli bir ekran üzerinde yapmakta. Huawei her zaman yüksek kalitede paneller kullandı, Mate 30 Pro’nunki, görüntülerin tuval üzerine boyanmış gibi görünüyordu. Mate 40 Pro ‘da da durum değişmiyor: Renkler canlı, derin siyahlar, dengeli beyazlar ve koruyucu cam ile panel arasındaki mesafe minimuma indirilmiş.
Cihaz üzerinde kullanılan Huawei’nin Kirin 9000 işlemcisinin yanı sıra test ettiğimiz modelde şirketin tescilli hafıza kartlarıyla genişletilebilen 8 GB RAM bellek ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. Test sonuçlarını makalemizin sonunda sizlerle paylaşacağım. Yaptığımız testler bir yana, HUawei Mate 40 Pro tüm ihtiyaçları karşılayabilen, hızlı ve her zaman yanıt veren, en karmaşık görevleri veya daha ağır 3D grafiklere sahip oyunları bile en ufak bir yavaşlama olmadan oynayabileceğiniz bir donanıma sahip.
Kamera Performansının Üzerine Çıkan Yok
Huawei Mate 40 Pro ‘nun üçlü bir kamera kurulumu var. Hepsi optik olarak stabilize edilmiş, ikisi P40 Pro’dan geliyor, ancak biri tamamen yeni. Ayrıca şirketin “SuperSense” olarak adlandırdığı bir lazer sensörü var: ToF’nin bir tür evrimi diyebiliriz ve çekim derinliği verilerini yakalamak için sisteme hizmet ediyor.
Ana kamera 50 megapiksel çözünürlüğe sahip. P40 Pro ile kendini gösteren 1 / 1.28 “sensör tipi bir renk filtresi ile Dörtlü Bayer RYYB ed F / 1.9 lens (23 mm bir açıklığı olan). Diğer kamera 12 megapiksel f / 3.4. Ultra geniş açılı sensör 20 megapiksel. Geleneksel bir RGB Bayer filtre dizisine sahip sensör 3: 2 oranı ve 18 mm lensin eşdeğer optiği.
Her neyse, Huawei Mate 40 Pro ‘nun ana kamerasıyla iyi ışık koşullarında çekilen fotoğraflar, tek kelimeyle harika. Dinamik aralık çok geniş, renkler zengin ve dolu. Gürültü pratikte yok. 23 mm odak uzaklığıyla 50 megapikselde çekim yapabilirsiniz ve ayrıca 5x periskop yakınlaştırma çok geniş bir dinamik aralıkla mükemmel, ayrıntılı, parazitsiz fotoğraflar çekiyor. Ayrıca cihazın otomatik odaklanması şimdiye kadar gördüğüm en iyilerinden biri.
Düşük ışıkta çekim yapmak Mate 40 Pro için de sorun değil. Gece çekimleri özellikle iyi gelişmiş gölgeler ve daha düşük orta tonlarla mükemmel dinamik aralığa sahip. Renkler oldukça doygun ve telefon can sıkıcı turuncu tonu olmadan sıcak sokak ışıklarını sunuyor. Dinamik aralık, ana sensörle birlikte mükemmel sonuçlar veriyor. Daha az parlak bir optiğe sahip olan 5x periskop yakınlaştırma kullanıldığında işler biraz değişiyor diyebiliriz. Daha uzun bir donanım işleme ve enstantane hızları ihtiyacı beliyor ki bu da normal. Ve ayrıca yeni ultra geniş açı beni hayal kırıklığına uğratmadı. Önemli kalite kayıpları olmadan ve mükemmel gölge gelişimi ile akıllı telefonların büyük çoğunluğundan daha parlak fotoğraflar çekebiliyor.
Sıra geldi Videoya
8K video yok, ancak her üç arka kamerayla ve çok yüksek bit hızlarıyla kaydedilebilen 60 fps’de 4K harika videolar çekmeniz mümkün. Üretilen videolar iyi kalitede, mükemmel stabilizasyona ve yeterli dinamik aralığa sahip. Düşük ışık koşullarındaki videolarda da üstün kalitede sonuçlar elde ettiğimi söylememde fayda var.
Yazılım – Huawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 Pro , Android 10 Açık Kaynak yazılımını kullanıyor. Bu nedenle Google Uygulaması olmadan, EMUI 11 tarafından özelleştirilmiştir. Bu durum uzun süredir gündemimizde bu sebepten inceleme sürecinde Play Store sorunu, alternatif Uygulama Galerisi ve Petal Arama üzerinde durmanın faydası yok.
HUawei’nin arayüzü gayet başarılı şekilde çalışıyor ve kullanımı kolay. Ekrandaki uygulamaların kullanabileceği alanı azaltmak ve bu şekilde grafiklerin kenar kademelerinde görünmesini engellemek mümkün. Bu özelliği çok beğendim çünkü kavisli ekranlar sorunsalını ortadan kaldırıyor.
Ayrıvca görünen yüzdeki ToF kameranın varlığı sayesinde cihaza fiziksel olarak dokunmanıza gerek kalmadan ekran görüntüsü alabiliyorsunuz.
Huawei Mate 40 Pro ‘nun bataryası 4400 mAh. Ve aslında bu yıl bu boyutta üretilen cihazların ortalamasına göre yetersiz görünebilir. Ancak gerçekte Kirin 9000’in optimizasyonu nedeniyle, akıllı telefonun garanti ettiği özerklik, serinin diğer cihazları ile uyumlu. Yaptığım batarya testlerinde % 0’dan % 87’ye yaklaşık yarım saat içinde dolum gerçekleşebiliyor ki bu oldukça sevindirici. Ve 45 dakika içinde tam şarj mümkün. Ayrıca cihaz 50w kablosuz şarj ile uyumlu ve ters şarj özelliğine sahip.
Huawei Mate 40 Pro ülkemizde 14 bin TL fiyatla satışa sunulmuş durumda. Artık ürünleri fiyatlarıyla eleştirmemeye çalışıyorum. Cihazların üzerindeki vergi yükleri malum. Fakat Mate 40 Pro ödenecek bedele değecek bir performans sergiliyor. Ürünün performansı rakiplerine göre üst seviyede ve aynı zamanda kamera konusunda sınır tanımıyor.
Huawei Mate 40 Pro geekbench5 Sonucu
İlgili haberler
>> Huawei Mate 40 serisi tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri