Gençlerin göstermekten utandığı telefonlar var… Sizce Z kuşağı gençleri çekmek için nasıl bir telefona ihtiyaç vardır? Financial Times’ta yer verilen bilgilere göre bir elma logosu yeterli olabiliyor. Evet, Apple ve onun dünya çapında büyük bir üne sahip telefon ailesi iPhone’dan söz ediyoruz. Peki ya Android telefonlar? Görünüşe göre Amerika’da yaşayan gençler için Android telefonlar utanç kaynağı olabiliyor. Bu sebeple de Android telefonlarla görülmek istemiyorlar…
Eskiden, çocukken ya da gençken göstermekten utandığımız şeyler olurdu. Mesela pantolonumuzdaki bir yırtık, ayakkabımızdaki delik ya da kitabımızdaki yırtık gibi… Zaman geçtikçe utanılacak şeyler de değişiyor gibi. Tabii toplumdan topluma farklılıklar olabilir. Gençlerin göstermekten utandığı telefonlar var mesela…
Amerika’da yaşayan gençler, akıllı telefon tercihlerini genellikle Apple iPhone serisi tarafında gerçekleştiriyor. Z kuşağı, 1997 ve 2012 yılları arasında doğan kuşak ve onları etkilemek için bir elma logosu yeterli olabiliyor.
Apple, aslında yıllardır akıllı telefon ve diğer cihazlar tarafında gençlerin ilgisini çeken bir marka. Gelen bilgiler, son yıllardaki genç kullanıcı kitlesinin daha da arttığını gösteriyor.
Android telefonlar daha uygun fiyatlı olmasına rağmen yine de iPhone cihazlar tercih edilebiliyor, ki iPhone tarafında bin dolar civarı fiyatlardan söz etmek mümkün.
Gençlerin göstermekten utandığı telefonlar, Android tarafında. Geçtiğimiz 2022 yılında Apple’ın Amerika’daki akıllı telefon pazar payı %50’ye erişmişti.
Bu rakam, 2019’da %35’ti ve yeni kitlenin büyük kısmını gençlerin oluşturduğu bildiriliyor. Apple’dan sonra gelen marka ise, Güney Koreli teknoloji firması Samsung. O da özellikle katlanabilir ekranlı telefonlarıyla hem kendi ülkesinde hem de diğer ülkelerde gençlerin ilgisini çekebiliyor. Yine de Apple’ın yapabildiği başka şeyler de var…
Apple, sadece iPhone satmıyor. iPhone alanlar, diğer Apple ürünlerine de ilgi gösteriyor ve böylece bir eko sistem kurma amacı yaygınlaşıyor.
PhoneArena’daki bilgilere göre Apple, 100 iPhone satarken bu süreçte 26 iPad, 17 Apple Watch ve 35 AirPod da satabiliyor. Böylece kullanıcılar, aynı marka ürünlerinden oluşan eko sistemleri kullanıyor. Zaten Apple da kendi cihazları arasında hem donanımsal hem de yazılımsal olarak daha iyi uyum olduğunu ifade ediyor.
Amerika’daki Z jenerasyonu gençler, günde yaklaşık 6 saatlik süreyi akıllı telefon ekranına bakarak geçiriyor. Bu süreçte Apple’ın mesajlaşma uygulaması iMessage da önemli bir rol üstleniyor. Öyle ki bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilmek için bir iOS cihazınız olmalı. Android cihazla kullanmak isterseniz, bu hamle sizin “cihaz tercihinizi” ortaya çıkarabiliyor ve “sosyal medya zorbalığı” olarak da nitelendirilen can sıkıcı tutumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Evet, marka bağımlılığı çok da iyi bir şey değil aslında.
İlgili Haberler
>> Mortal Kombat 12 Duyuruldu! Yeni Call of Duty de Geliyor!