Tanışma ve flört uygulaması tarafında, günümüzde geniş bir yelpaze mevcut. Bumble da onlardan bir tanesi. Uygulamalar ya da ilişki amaçları farklı olsa da, ortak noktalardan bir tanesi, “Herkesin gerçek insanlarla konuşmak istediği” gerçeği. İşte Bumble yönetimi de buradan yola çıkarak sunduğu servisi daha güvenli hale getirmek için son dönemde fazlasıyla popülen olan bir başlıktan, yani yapay zekâdan destek alarak yola devam etmeyi seçti.
Hiç flört uygulaması kullandınız mı? Bumble, uygulama mağazalarında yer alan tanışma ve flört uygulamalarından yalnızca bir tanesi. Onu ön plana çıkaran detay ise, ilk adımı atmak için kadın kullanıcılara yetki vermesi. Yani siz bir erkek olarak bir kadınla eşleşmek istiyor olabilirsiniz ve eşleşebilirsiniz de. Ama mesajlaşmanın başlayabilmesi için öncelikle kadının hamle yapması gerekiyor. Aksi durumda sohbet başlamıyor. Bu, güvenlik önlemlerinden biri. Uygulama, güvenlik tarafında şimdi yeni bir adım daha atıyor ve sahte/dolandırma amaçlı hesapların açılır açılmaz kısa sürede kaldırılması için yapay zekâ sistemini devreye alıyor.
Flört uygulaması kullanarak bir arkadaş/sevgili arıyor olabilirsiniz. Ama dikkat edin de bir dolandırıcıya denk gelmeyin. Sadece duygusal olarak değil, maddi (Yine duygusal aslında) olarak da ciddi zararlar görebilirsiniz.
Mashable’da yer alan ve Bumble yetkililerine dayandırılan bilgiler, yapay zekâ destekli sistemin devreye girmesinin ardından kullanıcıların sahte hesap şikayetlerinde %45’lik bir azalmanın yaşandığı yönünde. Deception Detector, yani Aldatma Dedektörü olarak da adlandırılan bu özellik, sahte hesapların %95’lik dilimini otomatik olarak engellemeyi başarabildi. Tabii bunun bir süreklilik halini alması gerekiyor. Sonuçta hemen her gün pek çok kişi, iyi ya da kötü niyetli olarak kullanıcı hesapları açarak bu tip platformlarda geziniyor. Ufak bir örnek mi istiyorsunuz?
Örneğin 2021 yılında, gönül ilişkilerini sahte bir perde olarak kullanan ve aslında kötü niyetle davranan kişilerin elde ettiği paranın tam 547 milyon dolar olduğu düşünülüyor. Bu rakam, 2020 yılıyla kıyaslandığında %80 daha fazla. Üstelik yetkililer, günümüz teknolojilerinin kötü niyetli kullanıcıları daha da istekli hale getirebileceğini ve bu sebeple romantik dolandırılma öykülerinin daha da artabileceğini düşünüyor. Dolayısıyla önlemlerin alınması kaçınılmaz. Siz de dikkat etseniz iyi olur.
İlgili Haberler:
>> Apple Vision Pro Çıktı! Türkiye’de Çılgın Rakamlar İsteniyor