Epson Colorworks C6000 serisi etiket yazıcısı ile karşınızdayız. Ürünümüzün modeli CW-C6000AE olarak geçiyor ve cihaz, farklı sektörlerde üretim gerçekleştiren pek çok farklı işletmeyi hedefliyor. Ne için mi, tabii ki farklı çeşitlerdeki ürünlerine yönelik en uygun etiketleri zahmetsizce basabilmek için.
Epson Colorworks C6000 serisi bu ürün için adeta minik bir matbaa makinesi yakıştırması yapabiliriz.
Diyelim ki işletmeniz için bu ürünü aldınız, ancak kullanım hakkında bir bilginiz yok. Ne yapacaksınız? Epson, siz ürünü satın aldıktan sonra kurulum hizmeti sunabiliyor. Bunu işletmenize gelerek de yapabiliyor, uzaktan bağlantı yöntemiyle de danışmanlık sunabiliyor.
Ürünün kurulumu gayet basit. Beraberinde gelen mürekkepleri yerleştirip kağıt rulosunu taktıktan sonra, Epson Biz internet sitesine giderek uygun sürücüleri indirmeniz yeterli. Zaten ürünün üzerinde yer alan LCD panel ve fiziksel tuşlar sayesinde pek çok işlemi rahatlıkla yapabiliyorsunuz, ki Türkçe dil desteğinin olması da hoş bir detay.
Bu arada, yalnızca Windows için değil, Mac, Linux ve Sap tarafında da desteğin olduğunu söylemeliyiz.
Önemli bir nokta olarak, bu cihazda pek çok farklı kağıt türünü kullanabilirsiniz. Mat kağıt, desenli kağıt, parlak kağıt, şeffaf kağıt gibi. Ancak kağıtların makineye uygun olduklarından da emin olmalısınız. Aksi durumda kağıtlar makine tarafından fark edilmeyecek ve dolayısıyla ürün de çalışmayacaktır.
Ürünümüz, 25,4mm ile 112mm arası kağıt genişliklerine destek veriyor
Hazırladığınız metin dosyalarını, görselleri, barkodları ya da fiyat tablolarını, aklınıza ne geliyorsa, kısa süreler içerisinde bastırabiliyorsunuz. Ürün, pek çok farklı görsel hazırlama ve düzenleme programına destek veriyor. Örneğin Photoshop ile rahatlıkla yol alabilirsiniz.
Biz de farklı boyutlarda ürünler için etiket örnekleri hazırladık ve hem çalışma hızı hem de baskı kalitesinden memnun kaldık. Örneğin eski cihazlarda, etiket baskısı yapıldıktan sonra baskı yüzeyine hemen dokunulmaz, mürekkebin kuruması için bir süre beklenirdi.
ColorWorks’te ise böyle bir durum söz konusu değil. Yazıcıdan çıktıyı alır almaz yüzeyi kontrol ettiğinizde mürekkep dağılması gibi sorunlarla karşılaşmıyorsunuz. Ve tabii ki üzerinde yer alan kesme özelliği sayesinde de etiketlerinizi istediğiniz an jilet gibi kesebiliyorsunuz.
Talep üzerine baskı yapın, böylece israftan kurtularak ekonomi yapın
Epson ColorWorks C6000 serisi, talep üzerine baskı yapabileceğiniz, bu sayede israftan kaçınarak tasarruf edip, ihtiyaçlarınız doğrultusunda yol alabileceğiniz bir ürün.
Bir düşünün. Eğer bir ürününüz için etiket bastırmak ister ve bunu matbaada yapmak isterseniz, matbaada sıra bekleme durumuyla karşılaşabilirsiniz. Öte yandan, matbaalarda belli adette basım yapılması gerekir. Siz az miktarda bastırmak isteseniz bile belli limitin altına inemezsiniz. Bu da boşa baskı ve boşa para harcama anlamına geliyor.
Oysa Epson’ın bu ürünü sayesinde talebe göre, yani ihtiyaçlarınız doğrultusunda, istediğiniz zaman ve istediğiniz adette baskı yapabilirsiniz. Diyelim ki bir zeytinyağı üreticisisiniz. İlk etapta 150 etiket bastırıp ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz. Birkaç hafta sonra farklı seri ürünler hazırlayınca, yine o ürünler için de ayrıca 70-80 tane farklı etiket bastırıp kullanabilirsiniz örneğin.
Diyelim ki bir ayakkabı mağazanız var ve 4 modelin fiyatında değişiklikler yapacaksınız. O an 4 tane etiket yazdırıp hemen kullanabiliyorsunuz. O an ne kadar ihtiyacınız varsa yani. Ne eksik ne fazlası.
Cihaz, kimya sektöründen tarım sektörüne, kuru gıdadan içecek sektörüne; şişeleme, kutulama ya da paketleme gibi işlemlerle uğraşan irili ufaklı pek çok kurumu hedefliyor ve onlara hızlı, pratik çözümler sunabiliyor.
“Normal bir yazıcıya da etiket kağıdı konularak çıktı alınabiliyor. Neden bu makine alınmalı?”
Öncelikle, bu ürünün tamamen etiket ve banner hazırlamaya yönelik bir ürün olduğunu belirtelim. Öte yandan, bu ürünün rulolu ve arkadan beslemeli yapısı sayesinde kısa sürede tek bir ayarla yüzlerce çıktı alınabiliyor ve bu da zamandan tasarruf anlamına geliyor. Ek olarak, bu üründe çok fazla türde kağıtlar kullanılabiliyor ve kullanılan mürekkebin kalitesi sayesinde de etiketler uzun süreler bozulmuyor.
Yani sıradan yazıcılara kıyaslarsak; hem daha kaliteli hem daha çeşitli hem de daha dayanıklı sonuçlar verebiliyor.