Türkiye’de kayıt dışını azaltarak vergi gelirlerini artırmak ve nakitsiz topluma geçmek üzere elektronik para ve bunun gibi programlar uygulanmaya başlandı.
Para ve sermaye piyasaları olarak ikiye ayrılan finansal piyasalara, 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkındaki Kanun” ile üçüncü bir ödeme hizmeti eklendi. Kanun kapsamında lisans alan kurumlar; fatura tahsilatı, para transferi, ödeme işlemleri, ödemeye aracılık hizmetleri, geleceğin işi olarak görülen fiziksel, dijital ve mobil kanallardan elektronik para hizmeti sunabiliyor. BDDK’dan Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Kuruluşu lisansını ilk sırada alan CMT (Cash Money Transfer) , farklı coğrafyalardaki müşterilerine dinamik, esnek, yenilikçi teknoloji altyapısıyla en hızlı ve en uygun hizmeti veriyor.
Elektronik Para transferde zaman kazandırıyor
Finans ve teknoloji dünyasındaki gelişmeler, kullanıcıların ödeme alışkanlıklarını değiştiriyor. Nakit kullanma ihtiyaçlarını ortadan kaldıran çözümler, ödeme süreçlerini daha hızlı ve kolay hale getiriyor. Geleneksel para transferini, geliştirdiği yazılımlar, iş ortakları ve deneyimi ile yenilikçi ödeme hizmetlerine dönüştüren CMT, fiziksel ve dijital para transferinde müşterilerine hız, en uygun maliyet olanağı ve güvenlik avantajları sağlıyor. CMT, fiziksel noktalar, dijital kanallar ve 3. parti ekosistemi ile geleneksel nakit para transferini; hesaptan hesaba, hesaptan isme, isimden hesaba, isimden isme, hesaptan karta, karttan hesaba, karttan karta, hesaptan karta ve karttan hesaba yapabilmeyi mümkün kılıyor.
200 ülkeye en hızlı ve en uygun şekilde elektronik para gönderme işlemi
6493 sayılı kanun ile hayatımıza giren elektronik para transferinin nakitsiz topluma giden yolda önemli bir adım olduğunu söyleyen CMT Genel Müdür Onur Baran Çağlar, “Kullanıcı güvenliğini ön planda tutan kanun ile her türlü para transferi kolay, hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleşiyor. Finansal teknoloji (FinTech) alanındaki gelişmelerle birlikte yeni nesil ödeme sistemleri, geleneksel ödeme süreçlerini dönüştürmeye başladı. BDDK’dan Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Kuruluşu lisansını ilk sıradan alarak, yeni nesil altyapımız ile en az maliyetle, en hızlı para transferi yapılmasına imkân tanıyoruz. Yeni altyapımız ile ulusal ve uluslararası para transferi yapıyoruz. Ulusal ve uluslararası akıllı para transferi noktası konumumuzu CMTHAN ve CMTBANCO markalarımız ile güçlendireceğiz. Özellikle CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgesinde akıllı para transferinde lider konumdayız. Yakın gelecekte, müşterilerimize mobilden, Web’den, tabletten ve IVR kanallarımızdan da hizmet sunup, ‘önce mobil’ vizyonumuzu hayata geçireceğiz. Ayrıca ulusal ve uluslararası para transferinde dijital kanallardan kolay erişimi mümkün kılıp; ödeme hesabı, kartlı hizmetler, sadakat kartı, alışveriş, indirim ve ödeme konularında fark yaratan servislerimizi hayata geçireceğiz. Kapalı Çarşı’da başlayan CMT Han (İmameli Han) hikâyemizi tüm Anadolu’ya yaygınlaştırma konseptimizi temsil eden HAN (Hesaplı ve Akıllı Nokta) yapımız ile en hızlı, en uygun maliyetle para transferini olanaklı hale getiren hizmetlerimizi farklı sektörlere ve vatandaşlara ulaştıracağız.” dedi.
Ulusal ve uluslararası para transferi köprüsü
Sadece ulusal alanda değil, uluslararası alanda da yenilikçi hizmetlerini müşterilerine ulaştıran CMT, yurt dışında yaşayan 5,5 milyonu aşkın Türk vatandaşına ve Türkiye’ye kesin dönüş yapan 3 milyon Türk vatandaşına da hizmet sunuyor. Gerçekleştireceği yeni projeler ile para transferine ihtiyaç duyan 8,5 milyon vatandaşa CMTHAN ve CMTBANCO hizmetleri ile ulaşmayı planlayan CMT, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.