Dijital cüzdan pazarı her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Dev bankalar bu kez aynı alanda çalışıyor ve her geçen gün büyüyen pazara hakim oluyorlar.
Haberin kaynağına göre bu “yeni ürün, kredi kartlarının dijital cüzdana bağlanmasına izin verecek” ve bu da dijital cüzdanın kullanılabilirliğini destekleyecek. Dijital cüzdan teknolojisi önem kazanıyor ve birçok banka geleceğin yaratılmasına katılmak istiyor. Elbette sanıldığı kadar kolay değil ama bankalar bu alanda inat ediyor. Büyük olasılıkla 2023’ün ikinci yarısında dijital cüzdan teknolojilerini gösterecekler.
Dijital cüzdan pazarı büyümeye devam edecek
Bu cüzdanlar son kullanıcılar açısından, çok ihtiyacımız olan yüksek güvenlikle gelecekler. Kullanıcılar dijital cüzdanlara bağlanmak istediklerinde, hangi verilerin web siteleriyle paylaşılabileceğini kontrol edebilecek. Ayrıca her zaman ortaya çıkan gereksiz soruları önleme şansına sahip olacaklar. İsim, soyisim, e-posta ya da diğer tüm sorular gibi.
ABD bankaları dijital cüzdan oluşturmaya başlıyor. Bankacılık teknoloji devlerini bu işin içinde görmek mümkün. Aynı zamanda Apple Pay ve Paypal’ın rakipleri olacaklar. Özellikle Apple ve Google ile rekabet şimdiye kadar hiç görmedikleri kadar zor olacak. Kriptodan bahsetmemiş olsalar da yine de kripto cüzdanlarıyla bağlantı kurmaya başlamaları büyük bir sürpriz olmayacak. Çünkü pek çok banka devinin kripto para birimi ile ilişkisi var.
Apple Pay iyi bir örnek oldu
Apple ödeme ilk kez piyasaya sürüldüğünde, herkes şirketin banka sistemini sona erdireceğini düşündü. Şimdi insanlar buna inanmıyor. Çünkü teknoloji ve ödeme sistemi ortaklıkları büyüyecek gibi görünüyor. Özellikle birçok banka krizinden sonra teknoloji, banka sistemleri için en iyi ortak haline geldi.
Dijital cüzdan pazarı, pek çok dezavantajı olmasına rağmen çoğunlukla 2023’e hazır. Özellikle yeni teknolojisi güvenlik konusunda şüphe uyandırıyor. Peki dijital cüzdanlar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum bölümünden yazabilirsiniz.
İlgili Haberler:
>> Banka Açığı 16 Milyar Doları Buhar Etti: Kendi Banka Hesaplarına Çektiler
>> Bankalar Yapay Zeka, Ses Biyometrisi ve Dolandırıcılık Önleme Çözümlerine Yatırım Yapıyor!