Kaspersky Lab, özellikle yüksek performanslı kurumsal sunucular için geliştirilmiş ve Cryptolocker güvenliği eklenmiş Kaspersky Security for Windows Server uygulamasının yeni sürümünü tanıttı.
Yeni sürüm, kaynaklar üzerinde minimum etkiyle paylaşılan dosya depolama için uygun maliyetli, güvenilir ve ölçeklendirilebilir güvenlik sağlıyor. Çözümün Anti-Cryptor teknolojisi BT altyapısını Cryptolocker cryptomalware’e karşı korumak için tasarlandı.
Kurumsal BT altyapısının karmaşıklığı artarken, kurumsal sunucuları koruyan güvenilir ve çok katmanlı siber güvenliğe duyulan ihtiyaç da artıyor. Kurumsal ağ üzerinde herhangi bir yerde bulunan tek bir virüslü dosya, hızlı bir şekilde yayılıp bütün bir ağa tarifsiz bir hasar verebileceğinden, kurumlar için kapsamlı bir güvenlik yaklaşımı kritik bir hale geldi.
Örneğin cryptomalware, yedeklemeleri dahil bütün bir ağa bulaşabiliyor ve dakikalar içinde şifreleyebiliyor. Bu, bütün bir kurumsal operasyonu durma noktasına getirebiliyor ve şirketin kritik verilerini geri yükleme becerisini elinden alabiliyor.
İlgili özel sunucu güvenliği, kritik kurumsal verilerin korunmasına yardımcı oluyor ve zararlı yazılımın dosyaların yedek kopyalarına sızması tehlikesini ortadan kaldırıyor. Müşterilerine en yeni zararlı yazılım tehditlerine karşı güvenilir bir güvenlik sağlamak için uzmanlığı ve zekasının tamamını kullanan Kaspersky Lab, sunuculara yönelik güvenlik uygulamasını buna özellikle dikkat ederek güncelledi.
Çözümün yeni özellikleri, kurumsal sunucuların güvenliğini daha da esnek ve yönetimi kolay hale getirdi. Çözüm, bir şirketin kurumsal sunucularının kritik alanlarını belirliyor ve zararlı yazılımlara karşı tarar ve işletim sisteminin virüslere karşı en zayıf olan bu alanlarını güçlendirmeye yardımcı oluyor. Örneğin, Otomatik çalıştırma dosyalarının taranması, sistemin başlatılması sırasında zararlı yazılımın başlatılmasını önlemeye yardımcı olabiliyor ve varsa gizli işlemleri algılayabiliyor.
Şirketlerin bilinmeyen ve gelişmiş tehditlerden korunmasına yardımcı olmak için Kaspersky Security for Windows Server, Application Startup Control (Uygulama Başlatma Kontrolü) özelliğini içeriyor. Bu özellik müşterilere, yürütülebilir dosyalar, betikler ve kurulum paketlerinin çalıştırılmasına veya program modüllerinin sunuculara yüklenmesine olanak tanıyan veya engel olan yapılandırılmış kurallar kullanan benzersiz bir güvenlik sağlıyor.
Çözüm, pazarda bir benzeri daha olmayan ve patentli Kaspersky Lab algoritmasını temel alan Anti-Cryptor teknolojisinden faydalanıyor. Paylaşılan klasörleri korumak ve şifreleme faaliyetlerini algılamak için davranış analizleri kullanılan bu çözüm, bir şirketin kendi dosyalarından dışlanmasına ve dosyalarının ‘serbest bırakılması’ için fidye ödemek zorunda kalmasına engel oluyor.
Çözümün kullandığı bir diğer teknoloji de kötü niyetli yazılım barındırma engelleme. Real‑Time File Protection (Gerçek‑Zamanlı Dosya Koruma) veya Anti-Cryptor ( Cryptolocker ) faaliyetleri sırasında herhangi bir kötü niyetli faaliyet algılanırsa, paylaşılan ağ klasörlerine erişim derhal güvenli bir sunucuyla kısıtlandırılıyor ve dosyalar, üçüncü şahıs zararlı yazılımlarının verebileceği hasara karşı korunuyor.
Kaspersky Lab Uç Nokta Ürün Yönetimi Başkanı Konstantin Voronkov şu yorumlarda bulundu: “Cryptomalware, iş dünyası için büyük bir sorundur. Günümüzde siber suçluların çoğu “hızlı para” kazanmak için bu zararlı yazılımı kullanmaktadır çünkü uygulaması ve bu tür bir siber suçu gerçekleştirmesi kolaydır. Hiçbir şirket hassas verilerini kaybetmeyi göze alamayacağı için birçok kurban, kendi verilerinin şifresinin kaldırılması için para ödemeyi çabucak kabul eder. Ancak siber suçlular her zaman verdikleri sözü yerine getirmeyebilir ve ödemenin ardından verileri yeniden şifreler. İşte bu yüzden şirketlerin, bu kuralsız oyuna istemeden katılmak yerine uygun güvenlik çözümleri kullanmaları, hassas verileri yedeklemeleri ve çalışanlar arasında güvenlik bilincini yükseltmeleri önemlidir. Şirketinizin haraca bağlanmasındansa proaktif bir güvenlik stratejisi kullanarak daha güvende olabilirsiniz.”