Cisco SecureX platformunun bir parçası olarak tehdit ve risk temelli güvenlik açığı yönetimi özelliklerini bir araya getirecek.
Kullanıcılar artık Cisco SecureX platformu içerisinde birden fazla kaynaktan gelen cihaz envanterlerini hızlıca bir araya getirerek, BT operasyonları (ITOps) ve güvenlik operasyonlarının (SecOps) rakipsiz bir görünürlük ve bağlamın yanı sıra, tehditlere karşı otomatik müdahale ve zenginleştirme sağlayabilecek.
Cisco SecureX Kenna Security ile Sektörde Öncü Güvenlik Açığı Yönetimi
Kenna Security’yi bünyesine katma planını açıklayan Cisco, SecureX platformunun bir parçası olarak tehdit ve risk temelli güvenlik açığı yönetimi özelliklerini bir araya getirecek. Bu entegrasyon kapsamında müşteriler, güvenlik açıklarını önceliklendirebilecek, özelleştirilmiş bilgilerle karar verme süreçlerini hızlandırıp otomatikleştirebilecek ve müdahale süresini kısaltarak siber güvenliğe hazır hale gelecek.
EDR’den XDR’ye Geçişin Basitleştirilmesi
Bütünleşik bir platforma sahip teki uç nokta güvenlik çözümü olan Cisco SecureX, 30’u aşkın dahili iş akışı, 40 kullanıma hazır entegrasyon ve yeni yönetim özellikleriyle, müşterilerin Uç Nokta Algılama ve Müdahaleden (EDR) Genişletilmiş Algılama ve Müdahaleye (XDR) geçişini basitleştirmesine yardımcı olmayı sürdürüyor. Bunun yanında, kullanıcı, bulut ve uç nokta korumasını kapsayan tek çözümümüz olan Cisco Secure Client, aracı yorgunluğunu azaltırken daha hızlı XDR kabiliyetleri sunuyor.
Cisco SecureX Daha Geniş Soruşturma ve Daha Hızlı Müdahale
Cisco Secure Endpoint’in gelişmiş arama teknolojisi artık XDR değerini destekleyerek, kullanıma hazır 200 uç nokta sorgusu ile destek soruşturmaları, tehdit avı ve uç noktalarla ilişkili yapıların takibi gibi BT Operasyonu kullanım vakaları için gerçek zamanlı bilgiler sağlıyor.
Gelişmiş Bulut Güvenliğiyle SASE Vizyonunu Gerçekleştirmek
Günümüzün dağıtık ve hibrid iş gücü, çalışanların internet veya bulut uygulamalarına eriştiği her yerde koruma ve performans sağlanmasını gerekli kılıyor. Cisco’nun SASE mimarisi birden çok güvenlik ve ağ işlevini tek bir güvenli bağlantı ürününde bir araya getiriyor. Bu da güvenliği önemli ölçüde basitleştirirken, daha önce dağıtım, yapılandırma ve entegrasyon için gereken masraf, zaman ve kaynak ihtiyacını azaltıyor. SASE vizyonunu gerçekleştirmeye devam eden Cisco, bugün şunları duyurdu:
SD-WAN genelinde Bulut Güvenliğinin Hızlı Dağıtımı: Cisco Umbrella ile Meraki destekli Cisco SD-WAN arasındaki yeni entegrasyon, SD-WAN altyapısını tek tuşla bulut ortamına genişletirken, bulut uygulamalarına bağlanan müşterilere güvenli erişim ve en iyi kullanıcı deneyimlerini sunmak için akıllı yol seçimi içeriyor.
Bulutta sağlanan güvenlik duvarında Yetkisiz Giriş Önleme Sistemi (IPS): Umbrella’nın bulutta sağlanan güvenlik duvarı artık dünyanın en büyük ticari tehdit istihbarat ekiplerinden biri olan Cisco Talos destekli Snort 3 IPS hizmetiyle bir koruma katmanı daha içeriyor.
En İyi Koruma ve Değer için Yeni Paketler: Umbrella’nın yeni Güvenli İnternet Ağ Geçidi (SIG) Avantaj paketi, tek bir abonelikte eksiksiz güvenlik özellikleri sunarak nokta çözümleri satın alma ve bir araya getirme karmaşıklığını azaltıyor.
Ağ Güvenliğini Yeniden Tanımlamak ve Basitleştirmek
Sürekli değişen uygulama ortamları, ağ güvenliğini daha karmaşık hale getiriyor. Günümüzün sürekli entegrasyon ve sürekli sağlama (CI/CD) uygulamaları, uygulama ortamları ve iş yüklerinin güvenli, güvenlik duvarlarının uygun bir şekilde yapılandırılmış ve güvenlik ilkelerinin entegre edilmiş olmasını sağlamak için geliştiriciler, güvenlik ve ağ ekipleri arasında daha sıkı bir koordinasyonu gerekli kılıyor. Aksi takdirde, sürekli değişen bu ortamlardaki güvenlik açıkları ve hatalı yapılandırmalar, potansiyel tehdit aktörleri için açık kapı bırakıyor. Ağ güvenliğini yeniden tanımlayan ve basitleştiren Cisco SecureX ile bugün duyurduğu yenilikler şunlar oldu:
Sektörün İlk Entegre Ağ ve İş Yükü Güvenliği Çözümü Cisco Secure Workload, uygulamalar nerede olursa olsun gerekli politika değişikliklerini Cisco Secure Firewall’a dinamik bir şekilde bildiriyor ve kapsamlı bir görünürlük ve kontrol sağlıyor.
Geliştirilmiş Threat Defense: Secure Firewall Threat Defense 7.0, yeni nesil yetkisiz giriş önleme sistemlerini (NGIPS) tanımlayan, dünyanın öncü tehdit koruma platformu Snort 3 IPS ile daha yüksek verimlilik sunuyor. Snort artık 800.000’den fazla Cisco cihazında kullanılırken, açık kaynaklı Snort altyapısı 750.000’i aşkın kullanıcıyla 8 milyondan fazla kez indirildi. Sabit IP adreslerinin olmadığı dinamik ortamlarda sağlam politikalar oluşturma esnekliği sunan Snort, çoğu ortamda yüzde 30’a kadar performans artışı sağlıyor. (Snort 3 artık Meraki ve Umbrella destekli Cisco SD-WAN bünyesinde yer alıyor.) Güvenlik Duvarı Güvenli Yönetim Merkezine Cisco SecureX şeridinin eklenmesi de algılama ve müdahale süreçlerini basitleştiriyor.
Cisco’dan Buluta Özel Güvenlik Duvarı: Kubernetes ortamları için özel geliştirilmiş Cisco Buluta Özel Güvenlik Duvarı, geliştirici dostu bir hizmet ve Cisco’nun bugüne dek geliştirdiği en esnek güvenlik duvarı olma özelliğini taşıyor.
İlgili Haberler
>> Cisco Kripto Para Madenciliği Raporunu Yayınladı, Bakın Ne Gibi Tehditler Var