Son dönemde kurumların yapılacaklar listesindeki ilk sırada BT Güvenliği yer alıyor. Alarm çanlarının çaldığını hepimiz duyduk, dünyanın her yanındaki kuruluşlar bir siber güvenlik yeteneği açığıyla karşı karşıya. Bu, gelecekteki liderlerimiz için harika bir fırsat, ancak kuruluşların artan siber tehditlerin ortaya çıkardığı gereksinimlerle baş etmesi gerekiyor. Peki ne yapmalı? Eleman almak mı becerileri yenilemek mi?
Peki BT Güvenliği konusunda neler yapmak gerekiyor? Citrix’in Baş Güvenlik Stratejisti Kurt Roemer, BT profesyonellerinin güvenlik rollerine göre yeniden eğitilmesi ve becerilerinin yenilenmesi için atılması gereken adımları ele aldı. Becerilerin şirket bünyesinde geliştirilmesi yerine dışarıdan güvenlik yeteneğinin işe alınmasının altı kat daha yüksek maliyetli olduğu göz önüne alındığında, BT personelinin bir gecede yüksek beceri düzeyine sahip güvenlik kaynaklarına dönüştürülmesinin imkânsız olduğunu anlamak da büyük önem taşıyor. Otomasyon, analitik ve makine öğrenimi, işte bu noktada deneyimli BT güvenliği profesyonelleri için bile güvenlik açısından hayati bir rol oynuyor.
Güvenlik ekosisteminin karmaşıklığı ve geniş tehdit yüzeyi, kurumsal BT güvenliğinin tüm unsurlarının uygun biçimde yönetilmesini deneyimli BT ekipleri için bile çok karmaşık hale getiriyor. Kuruluşların mümkün olan her noktada basitleştirmesi, birleştirmesi ve otomatikleştirmesi ve yatırım yaptıkları BT çözümlerinin genişletilebilir bir platform sağlayarak buna olanak sağlaması gerekiyor.
Citrix’in güvenli erişim çözümleri, kullanıcıları ve hassas kurumsal verileri koruyarak bu güvenlik platformunu destekliyor. Citrix Secure Workspace Access, Citrix Secure Internet Access ve Citrix SD-WAN, eksiksiz bir erişim ve güvenlik paketi sunarak sıfır güven ve SASE uyumluluğu sağlamak isteyen kuruluşları destekliyor.
BT Güvenliği konusunda kullanabileceğiniz Citrix Secure Workspace Access’in başlıca özellikleri şöyle:
VPN’siz — VPN’siz erişim, yalnızca dışa dönük bağlantılar kullanarak dahili uygulamalara erişim sağlıyor, uygulamaları segmentlere ayırıyor.
Tek Oturum Açma ve Çok Faktörlü Kimlik Doğrulaması (MFA) — Parola püskürtme ve kimlik bilgisi doldurma, kritik sistemlere erişim için yaygın olarak kullanılan saldırı türleri. Citrix Secure Workspace Access, tek oturum açmaya entegre edilmiş çok faktörlü kimlik doğrulama ilkeleri sunuyor.
Güvenlik İlkeleri — Citrix Secure Workspace Access, BT güvenliği konusunda veri sızdırmayı önlemek için uygulamalara güvenlik denetimlerini uygulamasına imkân tanıyor.
Bağlamsal Erişim — Citrix Analytics, sürekli izleme ve risk değerlendirme sağlamak için Citrix Secure Workspace Access ile entegre oluyor.
Birleşik Uygulama Erişimi — Citrix Workspace, tüm kurumsal uygulamalara ilişkin birleşik ve uyumlu bir görünüm sunan işletim sisteminde yerleşik (Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Chrome vs.) bir uygulama.
Uygulama Koruma İlkeleri — Citrix Secure Workspace Access, kurumsal verilerin tuş kaydedici ve ekran görüntüsü kötü amaçlı yazılımlarına karşı korunmasına yönelik gelişmiş yeteneklerle katı güvenlik uygulama yeteneğine sahip bir güvenli yerleşik tarayıcı içeriyor.
Güvenli Tarayıcı Hizmeti — Citrix Cloud üzerinde barındırılan güvenli bir tarayıcı olan Citrix Secure Browser hizmeti, kullanıcıların kurumsal ortamda risk oluşturmadan web’de ve uygulamalarda güvenli biçimde gezmesine olanak sağlıyor.
İlgili Haberler
>> Citrix Dijital Bir İş Platformunda Olması Gereken Üç Şeyi Açıkladı