Bilişim 500 araştırması için geri sayım başladı!

Türkiye bilişim sektörünün en önemli referansları arasında yer alan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500 araştırması “, bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak. 

BThaber adına M2S Araştırma tarafından gerçekleştirilen Bilişim 500 araştırması için bilgi verme süreci başladı. Nisan sonuna kadar formlar dijital ortamda toplanmaya devam edilecek. Bu yıl ilk defa olarak her bilgi internet üzerinden alınmakta. Buna göre, 2017 verileri ile araştırmaya katılmak isteyen herkes formunu internet üzerinden dolduracak, belgelerini internet üzerinden M2S’e iletecek. Şirketlerin 2017 yılındaki resmi belgeli net satış gelirlerini temel alan araştırmanın sonuçları ise Temmuz ayında açıklanacak.

Bilişim 500 araştırması ’nın bu yılki teması “Karahindiba Çiçeği”

Çiçekleri sarı, yaprakları yeşil olan ve karahindiba, papatyagiller familyasının yaygın bir türüdür. İlkbahardan sonbahara kadar çayırları altın sarısı gibi kaplayan bu çiçeğin dönüşümüyle oluşan polenler, esen rüzgarla çevreye yayılıp doğanın gelişimine katkı sunarlar.Türkiye bilişim sektörünün en önemli referansları arasında yer alan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500 araştırması ", bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak. 

Doğayı, iş dünyası olarak kabul edersek, karahindibayı da bilişim sektörü olarak görebiliriz. Bilişim sektörü de sunduğu ürün, çözüm ve hizmetlerle, iş dünyasının dönüşüm, gelişim ve verimlilik yolundaki vazgeçilmez yol arkadaşıdır. Lokomotif bir sektör olarak bilişim sektörünün; iş dünyamızı, kurum ve şirketlerimizi dönüştürürken, ülkemizin de gelişimine katkıları yadsınamaz.

Bilişim 500, yabancı yatırımcıların da rehberi

Türkiye’de yıllardır var olan ve sürekli kendini yenileyen bir araştırma olan Bilişim 500’ün yabancı yatırımcılara ulaşma kaynağı ilk etapta her daim ticari ataşelikler. Bilişim 500, yurt dışından Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen ve ürünlerini yurt dışına satmak isteyen şirketleri anlatmak için yıllar boyunca ticari ataşelikler tarafından kullanılan, tercih edilen ve takip edilen bir yayın.

Hedef; Anadolu’dan daha çok şirketi çekmek!

Bilişim 500 araştırmasında PLUS konsepti, geçen yıl önemli bir ‘ilk’ olmuştu ve başvurular ışığında iller bazında da sıralama yapılmıştı. 2017 yılını baz alarak yürütülen son çalışmalar ise karşılaştırmalı olarak verileceği için PLUS yapısının daha fazla ortaya çıkacak.

Bilişim 500 sadece büyük şehirlerle sınırlı kalmayıp, gerçek anlamda Anadolu’nun tamamına yayılabilecek. İl bazında yükselenler, yıldan yıla kendilerini bu sıralamada görerek, bunu bir başarı hikayesi olarak sunabilecek. Yıllar içinde PLUS yapısının gelişimi ile birlikte, illeri de kendi içlerinde bir önceki yıllara göre kıyaslama imkanımız olacak ve böylece bilişim sektörünün ‘en’lerinin sadece büyük şehirlerle sınırlı olmadığını herkes görecek. Temel hedef bu araştırma konseptini Anadolu’da yaygınlaştırmak, Anadolu’dan daha fazla başvuru almak.

 

>>Genel Veri Koruma Regülasyonu için global şirketler hala kaygılı

 

Bilişim 500 büyük bir sıralama. Şirketler kendi performanslarını çok daha net görüyor, ama asıl önemlisi alt kategorilerde sıralama yapılıyor olması. Böylece alan daralıyor ve herkes kendi uzmanlık alanında veya yeni PLUS yapısı ile kendi şehrinde konumunu görebiliyor. Şirketler için asıl değeri de bu kategori yapısı yaratıyor. Bu yıl bu değeri daha fazla vurgulamak için Bilişim 500 sıralaması yayının en başı yerine en sonunda yer alacak.

Türkiye bilişim sektörünün en önemli referansları arasında yer alan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500 araştırması ", bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak. 

Her yıl sektörün gelişimine göre yenilenen kategoriler bu yıl da kendini gösterecek. e-Dönüşüm ile ilgili olarak e-Fatura ve e-Arşiv, Güvenlik Donanımları, Kesintisiz Güç Kaynağı Ürünleri, Coğrafi Bilgi Sistemlerine yönelik kategoriler de bu yılın yenileri arasında.

Bu yıl Bilişim 500 Ödül Töreni 5 Temmuz akşamı İstanbul – CVK Park Bosphorus Otel’de gerçekleşecek.