Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ailesinin üyesi olarak 1994 yılında Bahçeşehir’de kurulan ilk kampüsünde eğitime başlayan Bahçeşehir Koleji, “kaliteli eğitimi daha çok çocuğa ulaştırmak” amacıyla Türkiye’nin 63 ilinde 136 kampüsüyle eğitim veriyor.
Kurucusu Enver Yücel’in, dünya standartlarında eğitimi ülkemizde yaygınlaştırmak amacıyla kurduğu Bahçeşehir Koleji kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye öncülük eden eğitim modelleri uyguluyor. Türkiye’de STEM eğitimini uygulayan ilk eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji; Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Yapay Zeka Okuryazarlığı, Master 6, Master Junior, Master First, Çift Dilli Eğitim gibi eğitim modelleri, Kodlama ve Robotik, Together, Sosyal Takip Programı (STP) gibi eğitim uygulamaları ile eğitimdeki yenilikçilik vizyonunu sürdürüyor.
Bahçeşehir Koleji 2011 yılında öğrencilerinin etkileşimli eğitim modeline geçirmek için “Eğitimde Tablet” projesini başlattı. 2021 yılına gelindiğinde 1 ile 7. sınıflar arasında on binlerce öğrenci tablet kullanıyor. Ülke çapındaki dağınık yapıda bulunan öğrenci tabletlerine yüklenecek içeriklerin yoğunluğu, kapasitelerin yüksekliği ve kısa sürede hazır edilmesi gereken yeni cihaz sayıları göz önüne alındığında tek bir merkezden kontrolün en iyi seçenek olacağına karar veren Bahçeşehir Koleji, gerçekleştirdiği VMware Workspace ONE projesi ile birlikte teknik olarak merkezi bir yüklemeye, yönetime ve tabletlerin eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek için düzenli bir çerçeveye sokulmasını amaçlıyor.
Bahçeşehir Koleji Eğitim ve Bilişim Teknolojileri Direktörü Yahya Şahin VMware Workspace ONE ile gerçekleştirdikleri proje hedefleri hakkında şunları söylüyor: ”Kısa sürede çok yüksek sayıda tableti yönetmek ve öğrencilerin kullandıkları cihazlar üzerinde güvenliklerini sağlamak için bir kurallar dizisi uygulaması oluşturmaktı. Proje beklentilerimiz ise kişiselleştirme ve çok hızlı şekilde sahadaki ihtiyaçlara yanıt verebilmekti.”
Gerçekleştirilen proje, Bahçeşehir Koleji Eğitim Teknolojileri Uzmanı Hüseyin Kerenciler liderliğinde farklı okullardan seçilen bilişim teknolojileri yetkilileri ile birlikte donanımlı bir grupla oluşturuldu. Oluşturulan grup teknik ve uygulama olarak ikiye ayrıldı. Teknik ekip VMware ve çözüm ortağı Agilis Teknoloji Çözümleri ile beraber kurulum çalışmalarını yürüttü. Uygulama ekibi ise projenin eğitim öğretim faaliyetlerinin etkisi üzerinde çalıştı.
Teknik grup tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Bahçeşehir Kolejinin ihtiyaçları belirlendi. Ardından bilişim sektöründe kullanılan 7 farklı markanın demo ve swot analizleri gerçekleştirildi. Daha sonra son üçe kalan markaların ürünlerinin demosunu bir okula kurarak denemeler gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji yapılan denemeler sonucunda fiyat performans profilleme esnekliği ve tabletler üzerindeki yönetim kabiliyetleri göz önünde bulundurarak VMware Workspace One ürününü tercih etti.
Ardından VMware Workspace One ile Türkiye genelindeki tüm Bahçeşehir Kolejlerini bir merkeze toplamak için harekete geçildi. Öncelikli olarak şehirler, bölgeler ve profiller belirlendi. Öğretmen ve öğrenci profillerinde hangi kapsamların yer alacağı listelenerek çalışma genişletildi. Sistem içerisine girecek tabletler ağ üzerinde kullanılan programa kaydedildi. Kaydedilen tabletlerin öncelikli olarak güvenlik profilleri yüklendi. Sonra öğrenci profillerine göre ders seviyelerine uygun olarak içeriklerin gönderimi sağlandı.
VMware Workspace One İle Elde Edilen Kazançlar
Gerçekleştirilen proje kapsamındaki kazançlara baktığımızda: Hali hazırda kullanılan sistem ve ağ altyapısında olumlu gelişmeler yaşanmış durumda. Sistemin genişletilmesiyle birlikte her kampüste aynı standartta hizmet verilmesi için ağ yapısı iyileşmiş durumda. Bu olumlu gelişmelerle birlikte BT personellerinde motivasyonun arttığı gözlemlenmekte. Aynı zamanda velilerin eğitim öğretim faaliyetleri için aldığı tabletlerin çok hızlı bir şekilde sisteme dahil edilmesinin de kurum aidiyetini artırdığı söylenebilir. Eğitim faaliyetlerinde tabletin önemli bir yere sahip olduğunu göz önünde bulundurursak sisteme çok hızlı giriş yapılması büyük avantaj sağlıyor.
Bahçeşehir Koleji Dijital Eğitim Direktörü Burak Gencay proje hakkında şunları söylüyor: “Gerçekleştirdiğimiz bu proje, eğitim ortamında teknolojik bir cihazın destek amaçlı kullanıldığı en uzun süreye, en yaygın şehir ağına ve en yoğun donanıma sahip olması ile Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.”
Ayrıca “Eğitimde Tablet” Projesinin görünür olması, sağlıklı yürütülmesi, eğitim entegrasyonunun çok hızlı sağlanması, öğrencilerin eğitim faaliyetlerinde tableti bir araç olarak kullanması, öğretmenlerin ödev ve ders materyallerini paylaşabilmesi gibi birçok anlamda olumlu etkisi oldu. Rakamsal dönütler sayesinde, Eğitim Teknolojileri birimine ve projenin yöneticilerine şeffaf ve yönetilebilir veriler sunulmakta.
Bahçeşehir Koleji Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Duygu Bıyıkoğlu proje hakkında şunları söylüyor:” Projemiz, başlangıcından uygulanmasına kadar iki buçuk aylık bir sürede tamamlandı. Geldiğimiz noktada önceden “manuel” olarak yaptığımız tüm işler, kullandığımız VMware Workspace One çözümü sayesinde yüzde 95 oranında otomatik olarak gerçekleşiyor.”
Agilis Teknoloji Çözümleri Kurumsal Müşteri Yöneticisi Cansu Kamalı gerçekleştirilen VMware Workspace One projesi hakkında şunları söylüyor: “Agilis Teknoloji Çözümleri olarak Bahçeşehir Koleji’nde Türkiye’de bugüne kadar VMware Workspace One ürünü ile yapılmış en büyük tablet projesini gerçekleştirdik. Onbinlerce uç kullanıcı sisteme dahil edildi. Bu proje hem diğer eğitim kurumları için hem de uç nokta cihazlarının yönetimine ihtiyacı olan, veri güvenliğine önem verip siber saldırılara karşı korunmak isteyen tüm farklı ölçekteki işletmeler ve sektörel gruplar için örnek bir proje oldu. Bu projede özellikle öğrencilere faydamız olduğu için Agilis Teknoloji Çözümleri olarak çok mutluyuz. Böyle bir projeyi birlikte gerçekleştirdiğimiz için Tech Data ve Bahçeşehir Kolejine teşekkür ederiz.”
İlgili haberler
>> VMware Magic Quadrant Raporunda Art Arda 4. Kez Lider Seçildi