Dünyanın lider IT firmalarından Atos, Wellbeing@work programı ile işte ve iş dışında daha “ iyi yaşam ” oluşturmayı hedefliyor. Bu konuda Atos çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen projelerde karbon ayak izi azaltılıyor, temiz su elde ediliyor veya yetenekli öğrencilere yatırım yapılıyor.
Yeryüzünde yedi milyar insan yaşıyor. Tüm insanlığın ortak tek bir hayali var; daha iyi bir yaşam sürmek. 2012 yılından bu yana kutlanan Global Wellness Day, dünya çapında ” iyi Yaşam ” bilincini artırmayı amaçlıyor. Türkiye’de doğup 5 kıtada 71 ülkeye yayılan Global Wellness Day, “ iyi Yaşam ”a adanmış, uluslararası bir özel gün niteliğini taşıyor ve bu yıl 15 Haziran’da kutlanıyor.
Dünyanın önde gelen IT firmalarından Atos, Wellbeing@work programı ile işyeri için yeni standartlar ortaya koyuyor ve bir arada çalışma şekilleri belirleyerek, geleceğin sürdürülebilir iş ortamlarına örnek oluşturuyor.
İş ile özel hayat arasındaki dengeyi sağlamak, çalışan memnuniyetini ve sadakatini artırmak hedefiyle yola çıkan Atos, bu konuda dünyanın en itibarlı anketlerinden “Great Place to Work” kapsamında da birçok farklı ödül almış bir firma. Çalışan mutluluğunu her zaman ön planda tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Atos Türkiye CEO’su Cüneyt Uslu ise, “Artık bir ‘Dönüşüm Çağı’ndayız. Bu dönüşüm çağı, köklü değişiklikleri zorunlu kılıyor. Bu süreçte ayakta kalmak ve başarılı olmak isteyen işletmelerin, ‘geçmişin firması’ olmaktan kurtulup ‘geleceğin firması’ olmaya odaklanmaları gerekiyor. Geleceğin firması olmak, sürdürülebilirlik stratejisine paralel olarak, topluluklar ve ekosistemler için de katma değer yaratmayı gerektiriyor. Atos Türkiye olarak da bu konuda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” diyor.
DAHA İYİ YAŞAM İÇİN GLOBAL PROJELER
Atos’un “iyi yaşam” stratejileri birçok maddeden oluşuyor. Bunların başında “karbon ayak izini azaltmak” var. Daha az enerji, kağıt ve su tüketimi için üretim süreçlerini yenileyen, çevreci ürünlere odaklanan Atos, aynı zamanda çalışanlarında da bu sürdürülebilirlik bilinci yaratmak için farklı çalışmalara imza atıyor.
Bu çalışmaların somut sonuçları da alınmış bile. Mesela Hindistan’ın güneyinde bulunan elektrik şebekesi için geliştirilen yenilenebilir enerji üreten yel değirmeni türbin projesi bunlardan birisi. Bu proje ile evlere elektrik sağlanırken, çevreyi kirleten enerjinin yerini yenilenebilir enerji alıyor. Bölgede istihdam artışı sağlayan proje sayesinde yılda 1000 ağaç dikilirken, yerel köylere de temiz su tedarik ediliyor.
Atos’un daha iyi bir yaşam hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği bir diğer proje de, gelişim aşamasındaki global yeteneklerin geleceğine yatırım yapmak. Şirket, farklı coğrafyalardan gelen ve farklı kültürlere sahip öğrenciler ile etkileşim kurmak ve onların ilerlemelerini sağlamak, böylece yarının liderlerinin kariyerlerini şekillendirmek için bu öğrencilere gelişim fırsatları sunuyor.