Aon, şirketlerin siber risk lerini yönetmek amacıyla kurulan New York merkezli Stroz Friedberg Inc’i satın aldı. Firmanın Londra, Zürih, Dubai, Hong Kong ve ABD çapında ofisleri bulunuyor.
Dünyada Siber Risk Konusunda Söz Sahibi
Siber risklerin artan önemine paralel çalışmalarını hızla sürdüren Aon, Siber Risk Yönetimi konusunda daha kapsamlı bir Danışmanlık ve Risk Transferi Çözümleri grubu oluşturmak üzere kolları sıvadı. Bu kapsamda, Stroz Friedberg’i satın alan Aon; siber güvenlik yönetimi ve danışmanlık hizmetleri, sızma testleri, olay yanıt sistemi, adli bilişim gibi hizmetleri ile siber risk yönetiminde söz sahibi olmayı hedefliyor.
Dünyanın En Güçlü Siber Risk Kadrosu
FBI’ın Siber Sorumlusu da Artık Aon’da! Bu birleşme ile birlikte; Stroz Friedberg’in 550’den fazla çalışanı Aon bünyesine katılacak. Aon ayrıca 20 yıldan bu yana FBI’da siber suçlar başta olmak üzere yüksek profilli suçlar konusunda görev yapan ve son olarak FBI Siber Bölümü’nü kuran Jim Trainor’ı, Siber Çözümler Ekibi’nin Genel Müdür Yardımcısı olarak kadrosuna dahil etti.
Her Dakika 300 Adet Siber Tehdit Alıyoruz!
Siber riskler konusunda kamuoyunda da farkındalık yaratmayı hedefleyen Aon, geçtiğimiz günlerde The Marmara Hotel Taksim’de siber risklerin tüm yönleri ile ele alındığı ve iş camiasının büyük ilgi gösterdiği “Geçmişten Geleceğe Siber Riskler” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi. Konferans kapsamında her dakika 300, her saniye ise 5’ten fazla siber tehdide maruz kaldığımız ve 2023 yılında siber suçların ülkemize maliyetinin 8 – 28 milyar $ arasında olacağı gibi önemli verilerden bahsedildi.
Siber Riskler 2016’da Gündemden Düşmedi!
Aon Türkiye Eş CEO’su Ferhan Özay, Aon’un Stroz Friedberg ile birleşmesi ve yeni siber risk kadrosu oluşturmasının ardından açıklamalarda bulundu.
Panama Belgeleri pimi çekti!
Aon’un yayınladığı Siber Risk Raporu’nda yer alan verilere değinen Özay, “Nisan 2016’da meydana gelen Panama Belgeleri olayı, 11,5 milyon belge ile dünyanın en büyük bilgi sızıntısı olarak tarihe geçti. Büyük çaplı bir vergi kaçakçılığını ortaya koyan bu sızıntının e-mail serverlarına yapılan bir saldırı sonucunda olup olmadığı hala kesinlik kazanamadı. Ancak bu olay sayesinde siber risklerin büyüklüğü tüm dünya çapında gündeme oturdu.
Data Fidyeciliğine Dikkat!
2016 siber riskler anlamında oldukça yoğun bir yıl oldu. Hastanelerden bankalara pek çok kurum veri hırsızlığından e-posta sahtekarlığına, data fidyeciliğine uzanan pek çok siber saldırının maliyetleri ve yol açtığı/açabileceği zararları telafi etmeye çalıştılar.
Bilindiği gibi siber suçların en popüleri şirket bilgilerini çalmaya dayalı e-mail sahtekarlığı. FBI, Ekim 2013 – Ağustos 2015 tarihleri arasında bu yolla 7000’e yakın şirketten 750 milyon dolar çalındığı belirtiliyor.
Tüm Dünyada Hukuki Belirsizlik Sürüyor
Açıklamasında hukuki belirsizliklere dikkat çeken Aon Türkiye Eş-CEO’su Ferhan Özay, “Tüm dünyada hem data fidyeciliği hem e-mail sahtekarlığı durumlarında sigorta şirketlerinin neyi karşılayıp neyi karşılamayacağı konusunda tartışmaların sürdüğünü görüyoruz. Öte yandan Nesnelerin İnterneti dönemi ile birlikte siber risklerin artarak sadece teknoloji odaklı. Data barındıran şirketleri değil herkesi ilgilendirecek bir boyuta ulaşacağını öngörüyoruz.” dedi.
Siber Risklerinizi Ölçmelisiniz
Aon Türkiye Eş-CEO’su Ferhan Özay; ‘‘Gelişen teknoloji beraberinde siber riskleri artırdı ve artırmaya devam ediyor. Biz Aon olarak global çapta yaptığımız reorganizasyon, işbirlikleri ve satın almalar ile. Siber Risk Yönetimi’ne ciddi yatırım yapıyoruz ve de bu alandaki danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen. Türkiye iş camiasının da her tür ihtiyacı için yanında olmayı sürdürüyoruz.’’ dedi.
Tüm kurumların, bireylerin öncelikle siber riske maruz kalma oranlarını, işin uzmanına teşhis ve tespit ettirmesi. Süreçte de ilgili reçeteyi hemen hayata geçirmeye başlaması gerektiği vurgulayan. Ferhan Özay, siber risk seviyesini ölçmek isteyen herkesi Aon tarafından özel olarak hazırlanan www.aoncyberdiagnostic.com adresini ziyaret etmeye davet ediyor.