Anker, gerçek kablosuz kulaklık çözümleri tarafında iddialı adımlarla yoluna devam ediyor. Yakın bir zamanda ekonomik fiyatlı Soundcore R50i modeliyle boy gösteren şirket, şimdilerde de amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz Anker Soundcore Liberty 4 NC ile gündemde. İki kulaklığı da deneyimlemiş biri olarak detayları ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Anker Soundcore R50i, uygun fiyata tercih edilebilecek kablosuz kulaklık modellerinden bir tanesi. Hafif yapıda taşıma kutusu ve kulakta sağlam tutuş hissi sağlayan silikon başlıklara sahip. Müzik dinlerken iyi bir ses kalitesi sunduğunu söylemek mümkün. Dış mekânlardaki telefon görüşmeleri esnasında zaman zaman zorluklar yaşayabilirsiniz. Öte yandan, ürünün taşıma ve şarj kutusunun çizilmelere karşı pek de dayanıklı olmadığını, dolayısıyla sert cisimlerle bir arada taşımamanız gerektiğini söylemeliyiz.
Pil ömrü tarafında ise bir sıkıntıyla karşılaşmadım ve kutudaki şarj ile bir hafta boyunca sorunsuz yol alabiliyorum. Bu ürünü aylarca işe gidip gelirken kullanıyordum, şimdilerde ise ev kullanımlarımda tercih ediyorum. İster tek yani mono, isterseniz de çift yani stereo olarak kullanabiliyorsunuz. Netflix ve Amazon gibi servisler üzerinden izleyeceğiniz dizi ve filmlerde de ses – görüntü senkron sorunuyla karşılaşmıyorsunuz. Bu ürün, şu an ülkemizde 700 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.
Şimdi de gelelim amiral gemisi modele, yani Anker Soundcore Liberty 4 NC’ye
Anker Soundcore Liberty 4 NC, az evvel bahsettiğimiz modele kıyasla haliyle çok daha gelişmiş bir model. Tabii burada doğrudan bir kıyaslama söz konusu değil, zira ikisinin de sınıfları farklı.
Anker Soundcore Liberty 4 NC, bünyesinde güclü 11mm sürücüler, ANC aktif gürültü engelleme sistemi ve gelişmiş altılı mikrofon sistemi barındıran bir ürün. Suya sıçramalarına karşı dayanıklı yapıda olan silikon başlıklı kulaklıklar, aynı zamanda uyumlu pad aracılığıyla kablosuz olarak da şarj edilebiliyor.
Önce renklere bakalım. Açık mavi, pembe, siyah ve beyaz olmak üzere 4 farklı renk seçeneği mevcut. Özellikle açık mavi ve pembe, pek çok üreticinin tercih etmediği renkler. Dolayısıyla standartların arasından sıyrılmak ve daha farklı bir konumda yer almak isteyen kullanıcılar için ideal. Özellikle açık mavi rengin ışık altında güzel tonlar sunduğunu söyleyebiliriz.
Anker Soundcore Liberty 4 ambalajında farklı boyutlarda silikon başlıklar da mevcut. Böylece kulak yapınıza en uygun büyüklüğü belirleyebilirsiniz. Sonrasında, beraberinde gelen Type-C kabloyla şarj etmeniz gerekiyor. Tabii ürünün uyumlu pad aracılığıyla kablosuz olarak şarj olduğunu da tekrarlayalım. Tabii bunun için pad’iniz olmalı.
Ürünü Xiaomi 13 T Pro Android telefonumla deneyimledim. Ürün, Bluetooth 5.3 kablosuz bağlantı teknolojisi aracılığıyla saniyeler içinde telefonumla eşleşti. Eğer basit kullanım hedefliyorsanız, bir uygulama kurmanıza gerek yok. Ama ses ayarlamaları yapmayı seven, şarkı türüne göre ekolayzerda düzenlemeler yapmak isteyen bir kullanıcıysanız, HearID 2.0’ı kullanabilirsiniz. Burada 22 farklı ön ayar da sizi bekliyor.
Berrak ses!
Kulaklıkların üzerindeki dokunmatik paneller yardımıyla kolayca yol alabiliyorsunuz. 11mm sürücüler, sesin berrak sunumu için ideal. Ayrıca yüksek çözünürlüklü kablosuz ses desteği ve LDAC teknolojisinin sunulduğunu da belirtelim.
Her testimizde olduğu gibi Anker Soundcore Liberty 4 de test ederken Türk sanat müziğinden heavy metale kadar pek çok farklı türde dinleme seansları gerçekleştirdik, gerçekleştirdim. Derin bass tutkunları için ürünün iyi sonuçlar sunduğunu söylemek mümkün. Vokalleri temiz, melodileri de ayrıca temiz olarak algılayabilmek çok güzel. Bu sayede şarkıların en ince ayrıntılarına kadar inebiliyorsunuz.
Tabii ki Anker Soundcore Liberty 4 kulaklığın önemli taraflarından bir tanesi de Adaptive ANC 2.0 yani gelişmiş aktif gürültü engelleme teknolojisi. Bu teknolojiyi aktifleştirdiğinizde, bulunduğunuz ortamdaki gürültü seviyesine göre gerçek zamanlı düzenlemeler yapılıyor ve en iyi işitsel kaliteyi elde etmeniz amaçlanıyor. ANC’nin önemini, metro ve uçak yolculuklarında kolaylıkla fark edebilirsiniz.
Öte yandan üründeki altılı mikrofon sistemi, telefon görüşmeleri için fazlasıyla önemli. Deneyimlerim itibarıyla, dış mekân kullanımlarında tatmin edici sonuçlarla karşılaştım. Kalabalık bir ortamda ya da trafiğin yakınında olsanız bile telefon görüşmelerinizde büyük ölçüde anlaşılır detaylara erişebiliyorsunuz.
Tabii iç mekân deneyimleri ve gürültünün az olduğu ortamlarda ANC özelliğini kapatmanızı öneriyoruz. Böylece ciddi ölçüde pil tasarrufu da elde edebilirsiniz. Tabii kulaklığın 2 kademeli şeffaflık modu da var. Böylece kulaklıklarınızı taksanız bile etrafta olup bitenleri de duyabilirsiniz.
Ve gelelim pil detaylarına
Anker Soundcore Liberty 4, tek şarj ile (Kutudaki pil de dahil) yaklaşık 50 saatlik deneyim sunabiliyor. Bu, işe gidip gelirken neredeyse 1 hafta boyunca şarj ihtiyacı duymayacağınız anlamını taşıyor. Tabii bu, ANC özelliği kapalıyken. Eğer ANC açık kullanırsanız, tek şarj ile yaklaşık 30 saatlik deneyim sizi bekliyor demektir. Ki bu da iyi bir değer aslında.
Anker Soundcore Liberty 4 NC, şu an ülkemizde 2500 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.
İlgili Haberler
>> Keenetic Titan KN-1811 Router İncelemesi: Hız ve Güvenliğin Sınırlarını Zorlayın