Android Pazarında Lider Kim? Samsung mu, Xiaomi mi, Huawei mi?

Günümüz akıllı telefon dünyasında, Android işletim sistemli modellerin fazlalığı dikkat çekiyor. Haliyle açık bir mobil işletim sistemi ve pek çok üreticinin bu yönde çalışmaları var. Güney Koreli Samsung ve son yılların yükselen yıldızı Çinli Xiaomi, bunlara verebileceğimiz iki önemli örnek. Peki şu an Android dünyasının zirvesinde kim yer alıyor dersiniz? Mesela, bundan birkaç sene öncesine kadar zirveyi zorlayan Çinli Huawei olabilir mi? İşte detaylar…

Güney Koreli Samsung, an itibarıyla Android akıllı telefon pazarında, dünya çapında zirvede yer alıyor. PhoneArena’da yer alan bilgilere göre şirket, içinde bulunduğumuz kasım ayı itibarıyla dünya çapında %34.6’lık pazar payına sahip.

Şu an Android işletim sistemli telefonlar, dünya genelinde %71.3’lük dilimi oluşturuyor, ki bu da Samsung’un ne kadar büyük bir payı elinde bulundurduğunu gösteriyor aslında.
Geçtiğimiz sene, 1 milyardan fazla Android telefon piyasaya sürülmüştü. Şu an aktif olarak Android kullanan kişi sayısı ise, 2.8 milyar. Eldeki veriler, %7.4’lük dilimin Samsung Galaxy modellerini tercih ettiğini gösteriyor.

Samsung, bu ay %34.6’lık pazar payıyla dünya çapında lider! İşte sıralama…

Samsung için şu an dünyanın en popüler Android akıllı telefon üreticisi diyebiliriz. Firma, geçmişten günümüze başarılı bir şekilde yol almayı sürdürüyor. Özellikle HTC ve LG gibi oyuncuların bir bir oyun dışı kaldığı ve Çinli şirketlerin yükselişe geçtiği günlerde, firmanın gerçekten dikkat çekici hamleleri devam etti. Bu hamleler arasında tabii ki en dikkat çekici olanları katlanabilir ekranlı telefon modelleriydi.

Aşağıda da görebileceğiniz üzere, Samsung, ciddi bir pazar payına sahip.

Android Pazarında Lider Kim? Samsung mu, Xiaomi mi, Huawei mi?

Listenin ikinci sırasında, %14.3’lük pay ile Xiaomi’yi görüyoruz. Xiaomi’nin uygun fiyatlı ürünler hazırlayan alt markaları da mevcut.

Üçüncü sırada ise, %10.3’lük pay ile Oppo’yu görüyoruz.

Yakın zamana kadar zirveyi zorlayan Huawei ise, biraz geride kalmış gibi. Bildiğiniz gibi şirket, son yıllarda Amerikan ambargosu ile karşı karşıya. Bu sebeple de Google başta olmak üzere pek çok teknoloji markasıyla teknoloji alım satımı tarafında sorunlar yaşıyor.

Liste geneline bakıldığında, Çin menşeli şirketlerin fazla olması dikkatlerden kaçmıyor.

İlgili Haberler

>> Donald Trump, Twitter’a Dönebilir! Ayrıca, Artık Twitter’da Film de İzleniyor!