Dünyayı keşfetmek, yeni arkadaşlar edinip farklı kültürlerle tanışmak çoğumuzun hayali. Ancak başta İngilizce olmak üzere, farklı dilleri konuşamamak bu konudaki en büyük engellerden biri. Sosyal keşif uygulaması Ablo, algoritması sayesinde bu konuya köklü bir çözüm sunuyor. İşte detaylar….
Dünyanın dört bir yanından insanlarla kendi dilinizde sohbet edebileceğiniz, farklı kültürlerle tanışabileceğiniz bir sosyalleşme uygulaması olan Ablo, canlı çeviri özelliği sayesinde dil bariyerini ortadan kaldırıyor. Herhangi bir yabancı dili olmayan kullanıcılar, Ablo üzerinde ana dillerini kullanarak ister yazılı ister video sohbete katılıp, dünyanın her yerinden gençlerle arkadaş olabiliyor.
2019’da Google Play’de en iyi uygulama seçilen ve 233’ten fazla ülkede, 30 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Ablo, karşındakinin dilini Türkçe’ye çevirmenin yanında, Türkçe iletişimi, sorulan soruları da karşıdaki kullanıcının diline çeviriyor. Örneğin Ablo’da kullanıcılar farklı ülkelerden insanlarla en sevdikleri Kore dizisi hakkında konuşabiliyor, Brezilya’daki yeni dans akımının bir parçası olabiliyor, ülkelerindeki iklim değişikliğine karşı alınan önlemleri karşılıklı tartışabiliyor ve başka şehirleri, orada yaşayan birisi rehberliğinde gezebiliyor. Tüm kullanıcıların başlatabildiği Canlı Rehber Yayını ile diğer kullanıcılar bilmedikleri dünya sokaklarını canlı yayında, kendi dillerine anında çeviri ile beraber dolaşabiliyor. Ablo’da kullanıcılar, koltuklarından kalkmadan Roma’yı İtalyan bir rehber ile kendi dillerinde gezebiliyor.
Ablo CEO’su Joost Roelandts:
“Günümüzde insanlar dünyayı keşfetmeyi çok istiyorlar. Başka ülkelerin kültürlerini, o şehirlerde nasıl yaşandığını, nelerin konuşulduğunu öğrenmenin en güzel yolu orada yaşayanlarla sohbet etmek. Dünyanın her yerinden insanlarla sohbet etmeyi çok seviyoruz. Doğrudan sohbetin yanında, Canlı Rehber Yayını özelliği ile kültür değişimini tüm dünyadaki kullanıcılarımıza Ablo aracılığı ile sunuyoruz. Binlerce yıldır pek çok medeniyetin beşiği haline gelmiş Türkiye coğrafyasındaki kültürünün derinliğini, misafirperverliğini, Türkiye’deki kullanıcıların dünyaya aktaracağına eminim.”
Kendi Kültürünü Dünyaya Tanıt
Kendi ülkesini ve kültürünü dünyaya tanıtmak isteyen veya başka bir ülke ya da kültürle ilgili merak ettiği sorulara yanıt arayan gençler, uygulama üzerinde “Canlı Rehber” olarak yayın yapabiliyor, konuk olarak soru sorabiliyor ya da yalnızca seyircilerin arasına katılıp yayını izleyebiliyor.
İlgili Haberler
>> Sosyal Medya Kanunu Hapis Cezası Getirebilir: Herkesin Gözü Burada