HANNOVER MESSE 2025’de Yapay Zeka ile Otomasyonda Yeni Bir Çağ

HANNOVER MESSE 2025 Fuarında 7 salonda, dünyanın dört bir yanından gelen şirketler, en son teknolojilerin, bileşenlerin, entegre Endüstri 4.0 çözümlerinin ve yapay zekanın, küresel rekabette avantaj sağlamak için üretim süreçlerini nasıl daha etkili ve sürdürülebilir hale getirdiğini sergileyecek. HANNOVER MESSE’deki Akıllı Üretim sergi alanı tamamen akıllı ve sürdürülebilir üretimle ilgili olacak. Fuar 31 Mart – 4 Nisan 2025 tarihleri arasında 78. Kez düzenlenecek. Dünyanın önde gelen endüstri fuarı bu yıl makine mühendisliği, elektrik ve dijital endüstri ile enerji sektöründen 4.000’den fazla katılımcı firmayı bir araya getirecek. İTO’nun milli katılım organizasyonuyla şu ana kadar 64 firma ile birlikte Türkiye’den yaklaşık 134 firma fuara katılım sağlayacak.

Basın toplantısında konuşan Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın, endüstride inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün öncüsü HANNOVER MESSE Fuarı’nın 31 Mart – 4 Nisan 2025 tarihleri arasında 78. kez dünya çapında sanayi liderlerini, teknoloji üreticilerini ve yenilikçi çözümleri Almanya’nın Hannover kentinde buluşturacağını belirtti. Hannover Fairs Turkey olarak, 1996 yılından bu yana Türkiye’de fuarları planlayıp, organize edip hayata geçirdiklerini ifade eden Ertaşkın, “Kuruluşumuzdan bu yana etkili ticaret platformları oluşturarak şirketlere yeni iş bağlantıları kurmanın ve büyüyen pazarlara ulaşmanın en uygun yolunu sunmaktayız. Son 29 yılda, Türk ihracatçıları, üreticileri ve yabancı yatırımcıları bir çatı altında bir araya getiren sayısız başarılı etkinlik düzenledik. Ve Türk ekonomisine önemli katkılar sağladık” dedi.

Almanya merkezli, dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden biri olan Deutsche Messe AG’nin uluslararası işlerine de katkıda bulunduklarını bildiren Ertaşkın, “Bir yandan Türkiye’de, ağırlıklı olarak imalat sanayine odaklanan 10 ticaret fuarını iş ortaklarımızla birlikte organize ederken, diğer yandan Deutsche Messe’nin dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği fuarlarda Türkiye’den katılımlar organize ediyoruz. Dünyanın en büyük 10 fuar şirketi arasında yer alan Deutsche Messe, bugüne kadar 10.000’den fazla uluslararası fuarda milyarlarca euroluk ticarete aracılık etmiştir. Türkiye, Çin, ABD, Meksika, Singapur, İtalya ve Almanya gibi dünyanın birçok yerinde sektörlere özel ticaret fuarları düzenleyen Deutsche Messe’nin lider fuarları her yıl binlerce profesyoneli bir araya getiriyor” diye konuştu.

HANNOVER MESSE 2025'de Yapay Zeka ile Otomasyonda Yeni Bir Çağ

Hannover Messe’nin bu yılki partner ülkesinin Kanada olduğuna dikkat çeken Ertaşkın, İTO’nun milli katılım organizasyonuyla şu ana kadar 64 firma ile birlikte Türkiye’den yaklaşık 134 firma ile fuara katılım sağlayacağını açıkladı. 2025 yılında, Türk sanayisinin gücünün ve inovasyon kapasitesinin bir kez daha HANNOVER MESSE’de temsil edileceğini vurgulayan Ertaşkın, “Bu firmaların geliştirdikleri çözümlerle sadece endüstrilere değil sürdürülebilir kalkınmaya sağladıkları katkıyı ortaya koyacağız” dedi.

Develioğlu: Geleceği Teknolojiyle Biçimlendirmek için yola çıkıyoruz!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, Hannover Messe’yi yeni buluş ve teknolojilerin sergilendiği, dünyanın önde gelen ekonomik aktörlerinin bir araya geldiği bir platform olarak gördüklerini söyledi. Fuarda gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi olmanın son derece yararlı, ufuk açıcı, iş birliklerini geliştirici olduğuna inandıklarının altını çizen Develioğlu, “Bu yıl, 64 Türk firması münferiden iştirak etmesi ön görülüyor. Ayrıca bir farkımız var. Future Hub salonuna Türkiye’nin en büyük girişimcilik merkezi olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezimiz ve ülkemizin gururu Teknopark İstanbul’umuzun güzide start-uplarıyla birlikte biz de katılacağız. Bir anlamda bizim ‘geleceği biçimlendirecek’ fikirlere sahip start-uplarımız, ‘Geleceği Teknolojiyle Biçimlendirmek’ mottosuyla yola çıkan fuara Türk girişimciliğini taşıyacaklar. Ben tüm katılımcı firmalarımıza bu vesileyle başarılar diliyorum” dedi. Hannover’i sadece bir şehir olarak görmediklerini Hannover’in Alman ekonomisinin ve küresel ekonominin buluşma ve biçimlenme yeri olduğunu düşündüklerinin altını çizen Develioğlu, gelecek dönemlerde Hannover Messe iştirakiyle çok daha büyük iş birliklerine imza atmak için çalışacaklarını belirtti.

Toplantıda konuşan Kanada İstanbul Başkonsolosu Tara Scheurwater ise; Hannover Messe 2025 Fuarı’nın partner ülkesi olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, fuara ülkenin en yenilikçi uygulamalarını temsil etmek üzere 200’ün üzerinde firmanın katılım sağlayacağını açıkladı. Hannover Messe Fuarı’nın özellikle üretim süreçlerindeki döngüsel ekonomi için çok önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Tara Scheurwater, “Bu başlık altında Kanada’da geliştirilen teknolojilerimizi de yine fuarda sergileyeceğiz. Küresel yatırımcılar ile Kanadalı firmalarımızı fuarda buluşturacağız” dedi. Kanada’nın son yıllarda oldukça fazla yatırımcı çeken bir ülke olduğunu belirten Tara Scheurwater, “Nitelikli iş gücüne sahibiz. OECD’ye göre en yüksek eğitimli iş gücü Kanada’da bulunuyor. G7’de hızlı büyüyen bir ekonomiyiz. Türk firmalar için ülkemizde fırsatlar var. Türk şirketler ile Kanadalı firmalar birlikte çok güzel işler yapabilirler. Kanada birçok ülke için ortak yatırım destinasyonu. Küresel şirketler Kanadalı şirketler ile ortaklık kurabilirler” dedi.

Hannover, Almanya. Akıllı Üretim sergi alanında otomasyon ve sensör teknolojisi, robotik ve lojistik otomasyonun yanı sıra sürücü ve akışkan teknolojisi konuları yer alacak. Ziyaretçiler burada üretimi daha da verimli ve sürdürülebilir kılmak için ihtiyaç duydukları tüm araçları bulabilecekler. Yapay zeka bu ilerlemede giderek daha önemli bir rol oynuyor. Deutsche Messe HANNOVER MESSE Ticaret Fuarı ve Ürün Yönetimi Küresel Direktörü Hubertus von Monschaw, “Yapay zeka, üretim şirketlerinin tüm değer zincirinde devrim yaratacak ve böylece rekabet güçlerini önemli ölçüde artıracak. HANNOVER MESSE 2025 ziyaretçileri, pazardaki mevcut ve gelecek uygulamalar hakkında bilgi sahibi olacaklar” dedi.

Fuarda, Akıllı Üretim alanındaki katılımcılar, uluslararası şirketlerden KOBİ’lere ve startup’lara kadar dünyanın dört bir yanından gelen lider şirketlerden oluşuyor. Bunlar arasında Aignep, Beckhoff, Bosch Rexroth, Cantoni, Delta Electronics, Emerson, Festo, Flender, Harting, HAWE, ifm electronic, I.M.M. Hydraulics, Lapp, Pepperl+Fuchs, Pilz, Phoenix Contact, Rittal, Schaeffler, Schneider Electric, SEW-EURODRIVE, Siemens ve Turck yer alıyor.

Endüstriyel sensörler, elektrikli sürücüler ve kontroller, yapay zeka destekli mühendislik veya çeşitli endüstri uygulamaları için komple çözümler konusunda HANNOVER MESSE ziyaretçileri, verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından artan talepleri karşılamak için üretimlerini nasıl optimize edebileceklerini ilk elden öğrenecekler.

Fuara katılacak olan Alman ve uluslararası şirketler, HANNOVER MESSE’deki Uygulama Parkı’nda robotik uygulamalarını tanıtacaklar. Örneğin, Yapay zeka destekli robotlar, görevleri nasıl öğrendiklerini ve değişen üretim ortamlarına dinamik olarak nasıl uyum sağladıklarını gösteren uygulamalarla sergilenecek. Bu robotların katılımı, özellikle özel üretim veya küçük parti üretimlerinde, üretimi daha verimli hale getiriyor.

Sürücü ve akışkan teknolojisi, HANNOVER MESSE’de tek sayılı yıllarda geleneksel olarak temsil edilerek ve geniş bir Alman ve uluslararası şirket yelpazesine sahip oluyor. Bu yılki fuarda da Motion & Drives başlığı altında ürünlerini sergileyen üreticiler, akıllı ve sürdürülebilir üretim için en son uygulamaları ve bileşenleri tanıtacaklar.

Deutsche Messe HANNOVER MESSE Ticaret Fuarı ve Ürün Yönetimi Küresel Direktörü Hubertus von Monschaw, “HANNOVER MESSE ile Akıllı Üretim alanındaki tüm katılımcılara, Alman ve uluslararası şirketlerin genel mühendislik, elektrik ve dijital endüstrilerden, enerji sektörüne kadar, günümüzde ve gelecekte endüstriyel değer yaratımı için verimli ve sürdürülebilir çözümler sunduğu benzersiz bir endüstriyel yenilik ekosistemine entegre olma fırsatı sunuyoruz. Araştırma, iş dünyası, startup’lar ve politik konuların bu karışımı, dünya çapında üst düzey karar vericiler, teknoloji uzmanları ve medya temsilcileriyle bağlantı kurmak için eşsiz bir fırsat sağlayacak,” şeklinde konuştu.

HANNOVER MESSE, fuarın yanı sıra cazip ve yüksek kalibreli bir destek programı da sunuyor. Akıllı Üretim alanında yoğun ilgiyle karşılanan  Endüstri 4.0 sahnesi ve Motion & Drives konferans sahnesi yer alıyor.

İlgili Haberler:

>> OPPO, Türkiye’de Teknolojiyi Yeni Bir Boyuta Taşıyor