Teknoloji ile Bireysel Farkındalığın Buluştuğu Uygulama; SelfSmith

Günümüzde yapay zekâ teknolojileri giderek hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Neredeyse yaşam standardımızı, alışkanlıklarımızı ve geleceğimizi yeniden kurguluyor. İş ve sosyal hayatımızdaki bu teknolojik çözümler, hayatımızı kolaylaştıran çok sayıda yenilik sunuyor. Ancak bu teknolojik ilerleme, bireylerin kendi hayatları üzerindeki kontrolü ve farkındalığı kaybetme riskini de beraberinde getiriyor. Ülke sınırlarını aşan başarılı girişimci Nazlı Derya Öztürkmen’in kurduğu, teknoloji ve bireysel farkındalık arasında denge kurmayı hedefleyen yenilikçi bir yaşam koçluğu uygulaması “SelfSmith” bu sorulara cesur bir yanıt getiriyor.

Yapay zekâ günümüzde yalnızca sorularımıza yanıt vermekle kalmıyor; aynı zamanda yaşam tarzlarımızı, alışkanlıklarımızı ve geleceğimizi yeniden şekillendiriyor. Bu teknolojik çözümler, iş ve sosyal hayatımızı kolaylaştıran birçok yenilik sunsa da bireylerin kendi hayatları üzerindeki kontrolü ve farkındalığı kaybetme riskini beraberinde getirebiliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde başarılı bir girişimci olan Nazlı Derya Öztürkmen, bu dengeyi yeniden kurmayı hedefleyen yenilikçi girişimi SelfSmith ile teknoloji ve bireysel farkındalığın buluşma noktasını yaratıyor.

70’ten fazla ülkeye ulaşıyor

Yayına alındığı ilk haftasında organik olarak yaklaşık 500 kullanıcıya ulaşan SelfSmith mobil uygulaması, 2024 yılının Ekim ayında iOS ve Android platformlarında kullanıma sunuldu. 70’ten fazla ülkenin uygulama marketlerinde yer alan SelfSmith, ilk adımlarını attığı Amerika Birleşik Devletleri’nde öne çıkan uygulamalar arasında yerini aldı. Kullanıcılarına yaşam, kariyer, ilişki, spiritüel, mindfulness ve wellness gibi farklı alanlarda yapay zekâ destekli koçluk hizmetleri sunuyor. Özellikle Türkiye, Asya, LATAM ve ABD gibi bölgelerde büyük ilgi gören bu yenilikçi uygulama, bireylerin kendi yollarını çizmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Uzmanlık ve Güvenirlik

SelfSmith’in yapay zekâ modeli, uluslararası koçluk federasyonlarının kaynak ve metodolojileri ile geliştirilmiş olup, alanında uzman koçların yönlendirmeleri doğrultusunda eğitildi. Uygulama, kullanıcılarına terapi veya tedavi sunmadığını açıkça belirterek koçluk alanına odaklanıyor. Bu yaklaşım, bireylerin farkındalık kazanarak kendi çözümlerini üretmelerine olanak sağlıyor.

Teknoloji ile Bireysel Farkındalığın Buluştuğu Uygulama; SelfSmith

Ülke sınırlarını aşan bir başarı hikayesi

Kurumsal dünyadan girişimciliğe geçiş yapan Nazlı Derya Öztürkmen’in SelfSmith ile başlayan yolculuğu, teknoloji ve bireysel gelişim arasındaki dengede yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Yapay zekânın sadece kolaylık değil, bireysel farkındalık yaratabileceğine inanılması gerektiğinin altını çizen bu yenilikçi platform hem bireyler hem de teknoloji meraklıları için ilham verici bir model sunuyor.

Nazlı Derya Öztürkmen’in girişimcilik yolculuğu, yapay zekâ alanında doktoralı bir akademisyen olan kurucu ortağı Ersin Çine ile global girişimcilik ekosistemindeki eğitimler ve networking çalışmalarıyla start up’ını büyütme odağıyla devam ediyor.

SelfSmith dışında, geliştirilme aşamasında olan yeni projelerle de dikkat çeken Öztürkmen, yapay zekâ ve Web3 teknolojilerine dayalı çözümler üretiyor. Hem bireysel hem de profesyonel hedefleri doğrultusunda, startup’ını büyütmeye ve teknoloji odaklı fayda sağlayan projelerle küresel çapta bir etki yaratmaya odaklanıyor. SelfSmith’in geliştirme sürecinde metodoloji anlamında danışmanlık veren profesyonel bir koç olan Cansu Güvener uygulamayla ilgili olarak; “Bireysel ve iş dünyamızda artık olmazsa olmaz olarak gördüğümüz yapay zekâ kullanımında muhakeme ve karar verme yetimizi tembelleştirecek bir risk de var. SelfSmith’in fikir olarak çıkış noktası bu anlamda çok değerli. AI tabanlı koçluk uygulaması size kendi kararlarınızı vermek ve yanıtlar bulmak için doğru metodolojiler kullanarak sorular soruyor. Seansın sonunda küçük veya büyük her konuda kendi yanıtlarınızı bulabilmenizi sağlıyor.” şeklinde uygulamanın çift yönlü bir iletişim metodolojisiyle oluşturulduğunu belirtiyor.

Yeni yılda başlayacak olan geniş çaplı bir pazarlama kampanyasıyla daha fazla kişiye ulaşmayı hedefleyen SelfSmith, şu anda 2 milyon dolar ön değerleme ile melek yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. Aynı zamanda, SelfSmith uygulamasının koçluk konularını sahiplenen markalarla da iş birlikleri kurarak, bu alandaki misyonunu destekleyecek partnerlerle çalışmayı amaçlıyor.

İlgili Haberler:

>> Acer’dan Yeni eScooter Modelleri