Discord Neden kapatıldı?

Son zamanlarda çocuk istismarı ve şantaj iddiaları nedeniyle Discord ismi sıkça duyuldu. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği bugün verdiği kararla Discord platformuna yönelik kapatma ve erişim engeli geldi.

“Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Discord gerekli bilgileri sağlamadığı için bu erişim engeline başvurduk” dedi.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord’a erişim engellenmesi kararı verildiğini açıkladı.

Bakan Tunç, Discord’da yer alan yayınlarla ilgili yasanın 8/1 madde gerekliliklerinin ihlal edilmesi ve çocukların cinsel istismara uğraması gibi suçlar olduğuna dair yeterli kanıt bulunduğunu belirtti.

Başsavcılıktan gelen talep üzerine harekete geçildiği ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinden Discord’un Türkiye’den erişilebilen tüm yayınlarının içerikten arındırılması ve belirtilen URL adreslerine erişimin engellenmesi kararı verildiği söyledi.

Discord Neden Kapatıldı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hükümetin güvenlik birimleriyle paylaşmayı talep ettikleri Discord’un IP adresleri ve içerikler dahil olmak üzere bu bilgileri vermediği için erişim engeli uygulandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konu hakkındaki açıklamasında şunları söyledi: Discord kapatıldı ve artık erişime engellenmiş durumda. Ankara Birinci Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararla erişime engel getirilmiştir. Platform tamamen kapalı bir sistemdir ve istediğiniz gibi giriş çıkış yapamazsınız. Güvenlik birimlerimiz maalesef buradaki tüm sorgulamaları yapamamaktadır, bu oldukça zor hatta imkansızdır. Yalnızca kullanıcıların bize şikayet etmesi durumunda müdahale edebiliyoruz.

Geçmişe Bir Bakalım

Discord yasağından önce Türkiye’nin 2015 yılından bu yana 14 internet kısıtlaması bulunuyor ve bu da onu internet kısıtlamalarının sayısı bakımından Asya’da 4. ülke yapıyor.

Türkiye Facebook, İnstagram, YouTube, WhatsApp ve diğerleri gibi çeşitli sosyal medya ve VoIP platformlarını geçmişte kısıtlamıştı.

Türkiye’nin geçmişteki kısıtlamalarından 3’ü protestolar, 1’i seçimler, 1’i internet hukuku ve 9’u diğer siyasi kargaşalarla ilgiliydi.

Asya, 2015’ten bu yana kaydedilen 638 vaka ile internet kesintilerinde dünyaya liderlik ediyor. Hindistan ve onun yönettiği Jammu ve Keşmir bölgesi, Asya’daki internet kısıtlama vakalarının çoğunluğunu (yaklaşık% 70) oluşturmakta.

Yukarıdaki veriler siber güvenlik şirketi Surfshark tarafından sağlanmıştır. Discord

İlgili haberler

>> Elektrikli Araç Sorunları Saç Baş Yolduruyor – Yeni Araştırma Sonuçları